به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، «هاجر چنارانی» در ادامه جلسه علنی امروز چهارشنبه یک مرداد در تذکری گفت: طبق ماده 62 آیین نامه داخلی مجلس هر نماینده هر شش ماه یک بار می تواند تقاضای تغییر کمیسیون را به هیئت رییسه ارایه دهد و انتقال وی به کمیسیون دیگر امکان پذیر نیست. هنوز دو ماه نیست که مجلس کار خودش را آغاز کرده است، بعد نماینده ای روز گذشته تقاضای تغییر کمیسیون داده است برای وی رای گیری شده است و جا به جایی انجام شده است.
نماینده مردم نیشابور در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: قرار نبود یک عده نماینده شوند و عده ای نماینده تر. ما قسم خوردیم که توان خود را برای اجرای آیین نامه به کار بگیریم. چه شده است دیروز در یکی از کمیسیون های مجلس این اتفاق افتاده است؟ مگر اینجا جای معامله است؟ ما آمده ایم که در صندلی های مجلس معامله کنیم؟ برای این مجلس خون بهای زیادی داده شده است. قرار نبود این قدر حق کشی شود.
وی گفت: ما می خواهیم اینجا تظلم خواهی کنیم. آنچه اینجا هیئت رییسه انجام می دهد، خلاف قسمی است که در پیشگاه قرآن خورده است.
علی نیکزاد، نایب رییس مجلس که ریاست جلسه را به عهده داشت در پاسخ به این تذکر گفت: ماده 62 آیین نامه می گوید هر نماینده شش ماه یک بار می تواند تقاضای تغییر کمیسیون دهد و گفته نشده است که بعد از شش ماه می تواند تقاضا کند. عزیزانی که در کمیسیون ها حضور دارند و تقاضای تغییر داده اند، مراحلش را طی کرده اند.
بیژن نوباوه وطن، نماینده تهران نیز در تذکری گفت: حساسیت زیادی در حال حاضر در رابطه با حفظ شان و منزلت مجلس مطرح است. درست است ما در بحث اقتصاد، سیاست و فرهنگ شاهد دلال بازی هایی هستیم اما متاسفانه این دلال بازی ها امروز به مجلس نیز کشیده شده است. رفتار معاون پارلمانی برخی نهادها و وزارتخانه ها این قدر زشت است که ما شاهد بودیم در بحث انتخاب ناظران مجلس در شوراها و مجامع یکی از همین آقایان که از سازمان مشروعی هستند، گفتند که این ناظر نمی تواند تعامل کند.
وی ادامه داد: متاسفانه یکی از اعضای هیئت رییسه نیز با اینها همکاری می کنند. اگر هیئت رییسه به این مسئله رسیدگی نکند، قطعا آن را رسانه ای خواهم کرد چرا که جایگاه و شان مجلس زیر سوال می رود.
همچنین، نصرالله پژمانفر در تذکری در جلسه امروز گفت: هیئت دولت و رییس جمهور باید در مرداد ماه هر سال گزارش عملکرد خود را به مجلس ارایه دهند، ما شاهد گرانی های افسارگسیخته در کشور هستیم، یک سال دیگر به بی احترامی به پاسپورت ایرانی گذشت، ناامنی در داخل و خارج از مرزها ایجاد شده است و قطعا باید رییس جمهور در این رابطه به مجلس گزارش ارایه دهد.
در ادامه، عباس مقتدایی، نماینده مردم اصفهان در مجلس نیز در تذکری گفت: ملت ایران و نمایندگان بدانند حدود 7 میلیارد دلار از اموال مردم که ناشی از فروش نفت بوده، بانک های کره مدت ها است که برای پرداخت آن بهانه می کنند. اکنون نیاز داریم دولت به مسئولیت خودش عمل کند.
وی خطاب به رئیس جمهور مطرح کرد: آقای رئیس جمهور فعالیت های وزارت خارجه نتیجه لازم را ندارد، بانک مرکزی نتوانست حقوق مردم را احقاق کند چرا شخصا دولت ورود پیدا نمی کند. آقای رئیس جمهور 7 میلیارد دلار بسیار بیشتر از آن است که در مراحل اولیه برجام شما قصد داشتید دریافت کنید.
نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: به عنوان عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی می گویم دولت کره جنوبی بداند ما از شرایط سخت می گذریم اما در حافظه تاریخی ملت ایران خواهد ماند که چه کسانی در شرایط سخت و ویژه بدعهدی کردند.
وی اضافه کرد: اگر دولت کره جنوبی در روزهای آینده و به سرعت اقدامی نکند و پول اموال و پول مشروع مردم ایران را آزاد نکند بنده و همکارانم موج تحریم کالاهای کره ای را رقم خواهیم زد و محدودیت شدید ارتباطی با کره را از دولت و ملت ایران درخواست می کنیم. امیدوارم به این نقطه نرسیم چرا که بنا و راهبرد ما روابط دو و چندجانبه با کشورهای مهم است.
نایب رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: حقوق بین الملل و حقوق داخلی هم این اجازه را به ما می دهد که این موضوع را پیگیری کنیم، از دستگاه ها و نهادهای مرتبط خواهش می کنم که اقدام کنند و از صدا و سیمای جمهوری اسلامی می خواهم فعلا پخش برنامه های ساخته شده در کره را مورد تعلل قرار دهند.
نظر شما