به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از اخبار الان، مردم عراق سومین سالروز آزادسازی موصل را از دست عناصر گروهک تروریستی داعش جشن می گیرند. عناصر داعش به مدت پنج سال از سال 2014 میلادی به تخریب و ویرانی آثار باستانی و اسلامی این شهر و شکنجه و آواره کردن مردم آن اقدام کردند تا در سال 2018 میلادی این شهر به دست نیروهای عراقی آزاد شد.
مسئولان محلی تخریب و ویرانی زیرساخت ها و مستغلات خصوصی و عمومی در موصل را 80 درصد تخمین زده اند.
پس از دو سال بازسازی و مرمت، موصل شاهد بازگشت بیش از یک میلیون و 500 هزار آواره به این شهر است. به طوری که تعداد بازگشت آوارگان به موصل سه درصد نسبت به سال گذشته افزایش یافته است.
کسانی که به موصل بازگشتند، در پروژه های دولتی و محلی و بین المللی برای بازسازی این شهر مشارکت می کنند.
تصاویر منتشر شده از مناطق مختلف و مهم موصل بین سال های 2017 و 2020 نشان می دهد که چه تغییرات مهمی در این دو برهه زمانی در این شهر رخ داده است.
منطقه مسکونی المنصور در غرب موصل یکی از قدیمی ترین مناطق و پرجمعیت ترین آنها در این شهر به شمار می آید. اسم این منطقه برگرفته از خلیفه عباسی «ابوجعفر المنصور» بنیانگذار بغداد است.
منطقه المنصور در زمان نبرد آزادسازی به طور گسترده ای تخریب شد. بیشتر ساکنان آن به مناطق امن کوچ کردند. امروز بازسازی این منطقه با نظارت یونسکو در چارچوب طرح « احیای روح موصل» آغاز شده است.
منطقه الشیخ فتحی از مناطق مهم موصل قدیمی است که در زمان اشغال داعش خسارت های بسیاری به آن وارد شده است. منازل این منطقه مسکونی مانند منازل سایر مناطق دیگر تخریب شده است. تعداد منازل تخریب شده در موصل نزدیک به 130 هزار منزل تخمین زده شده است.
دولت آلمان بیشترین کمک را در بازسازی مناطق مسکونی در موصل کرده است. آلمان یکی از اولین کشورهایی است که از تلاش های پس از آزاد سازی حمایت کرده است.
در زمان اشغال این شهر به دست داعش نزدیک به 25 درصد از مدارس تخریب و ویران شده اند. همچنین مدرسه متوسطه الغربیه در غرب موصل که در سال 1936 میلادی افتتاح شد، در روزهای آخر نبرد موصل تخریب شد. امروز این مدرسه یکی از 150 مدرسه بازسازی شده است.
منطقه سرج خانه میزبان بازار بزرگ است. این بازار بزرگ نیز مانند مکان های دیگر موصل قدیمی تخریب شد. پس از آزادی، ویرانه های آن برداشته شد و خیابان ها آسفالت شدند تا به مکانی برای جذب گردشگران تبدیل شود.
اماکن عبادی این شهر از وحشی گری داعش درامان نبودند. همه مساجد و کلیساها از جمله کلیسای الساعة و مسجد بزرگ النوری هدف قرار گرفتند. عناصر داعش در سال 2017 میلادی این کلیسا و مسجد را با مواد منفجره تخریب کرد. یونسکو به بازسازی مکان های مشهور و باستانی این شهر نظارت می کند.
نظر شما