ساده زیستی باید به کلیه شئون زندگی جامعه و مخصوصا ازدواج راه یابد 

حجت الاسلام حمید بامری گفت: ساده زیستی باید به کلیه شئون زندگی، جامعه و مخصوصا ازدواج راه یابد و گرنه قید و بندهای اجتماعی در امر ازدواج همچون غل و زنجیر بر دست و پای جوانان و والدین آنها می افتد.

حجت الاسلام «حمید بامری» در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان جنوب، ضمن تبریک سالروز ازدواج حضرت علی علیه السلام و حضرت زهرا (س)، گفت: ساده زیستی باید به کلیه شئون زندگی، جامعه و مخصوصا ازدواج راه یابد و گرنه قید و بندهای اجتماعی در امر ازدواج که بیشتر نشات گرفته از فرهنگ غیر اسلامی و یا ساخته و پرداخته ذهن های کوتاه مادی و اشرافی است همچون غل و زنجیر بر دست و پای جوانان و والدین آنها می افتد و هر روز این غل و زنجیر بزرگتر و سنگین تر می شود، تا جایی که امکان هر نوع حرکت صحیحی را می گیرد و حیات جامعه را به سوی نابودی می کشاند و بر فساد و نابسامانی های روانی و مشکلات اخلاقی می افزاید.

امام جمعه زهکلوت اظهار کرد: از ماجرای ازدواج حضرت علی علیه السلام و حضرت فاطمه (س) نکات بسیار جالبی را می آموزیم که اگر خواهان سعادت و پیروی راستین اسلام هستیم بایستی تا مرز توان تلاش کنیم تا مراحل ازدواج بر مبنای صحیحی صورت گیرد.

 

وی تاکید کرد: در جریان ازدواج آن ۲ بزرگوار که به فرموده حضرت رسول (ص) خداوند فاطمه (س) را به ازدواج علی علیه السلام در آورد نکات بسیار مهم آموزشی و الگویی وجود دارد که از آن جمله می توان به کفو و همتا بودن، خواستگاری بدون واسطه، قناعت، دوری از اشرافی گری و تجملات، سخت نگرفتن بر همدیگر، ملاک قراردادن معیارها و خصوصیات معنوی و دینی و اخلاقی، مهریه پایین، بنا کردن زندگی بر پایه محبت و عشق واقعی از روی شناخت، حجب و حیا و غیره اشاره کرد، به این دلیل است که یک پیوند با این ویژگی ها پیوند آسمانی لقب می گیرد که رضایت خدا و رسول خدا (ص) در آن وجود دارد.

 

حجت الاسلام بامری بیان کرد: اولین روز از ماه ذی الحجه که دارای ۲ عید مبارک قربان و غدیر نیز است سالروز ازدواج زیباترین پیوند آسمانی در جهان اسلام می باشد که نمونه تکرار نشدنی در تاریخ می باشد، در این روز فرخنده، حضرت علی (ع) با برترین بانوی جهان پیمان عشق بست و خدا، والاترین فرستاده خویش را بر این پیمان گواه گرفت.

امام جمعه زهکلوت افزود: نخستین روز از آخرین ماه قمری، سالروز ازدواج فرخنده حضرت فاطمه (س) و حضرت علی (ع) به عنوان روز ازدواج نامگذاری شده است و روزی مبارک برای همه کسانی است که دل به زندگی فاطمی داده اند تا شادی خود را با خاطره همیشه روشن آن روز مبارک، پیوند زنند، ازدواج حضرت علی(ع) با حضرت فاطمه (س) به فرمان خداوند، از امتیازاتی است که رسول اکرم (ص) بر آن مباهات می کردند. در این پیوند پر میمنت، فرشتگان آسمان در سرور و شادمانی و بهشتیان به زینت و زیور آراسته شده بودند.

وی عنوان کرد: فاطمه زهرا (س) دختر پیغمبر اکرم (ص) و از دوشیزگان ممتاز عصر خویش بود، پدر و مادرش از اصیل ترین و شریف ترین خانواده های قریش بودند، از حیث جمال ظاهری و کمالات معنوی و اخلاقی از پدر و مادر شریفش ارث می برد و به عالی ترین کمالات انسانی آراسته بود.

حجت الاسلام بامری ابراز کرد: پیش از حضرت علی علیه السلام افرادی مانند ابوبکر و عمر آمادگی خود را برای ازدواج با دختر پیامبر(ص) اعلام کرده بودند و هر دو از پیامبر(ص) یک پاسخ شنیده بودند و آن این که درباره ازدواج حضرت زهرا (س) منتظر وحی الهی است.

امام جمعه زهکلوت اظهار کرد: پس از انجام خواستگاری و مراسم عقد وقت آن رسید که حضرت علی علیه السلام برای همسر گرامی خود اثاثی تهیه کند و زندگی مشترک خود را با دختر پیامبر(ص) آغاز کند، در آن زمان تمام دارایی حضرت علی علیه السلام منحصر به شمشیر و زرهی بود که می توانست به وسیله آن ها در راه خدا جهاد کند و شتری نیز داشت که با آن در باغستان های مدینه کار می کرد و خود را از میهمانی انصار بی نیاز می ساخت. پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله پذیرفت که حضرت علی علیه السلام زره خود را بفروشد و به عنوان جزئی از مهریه فاطمه سلام الله علیها در اختیار پیامبر بگذارد.

وی ادامه داد: زره به ۴۰۰ درهم به فروش رفت، پیامبر قدری از آن را در اختیار بلال گذاشت تا برای حضرت زهرا (س) عطر خریداری کند و باقیمانده را به عمار یاسر و گروهی از یاران خود داد تا برای فاطمه (س) و علی (ع) لوازم منزل تهیه کنند، از صورت جهیزیه حضرت زهرا سلام الله علیها می توان به وضع زندگی بانوی بزرگوار اسلام به خوبی پی برد.

حجت الاسلام بامری در خاتمه با بیان این مطلب که مهریه حضرت زهرا (س) الگویی برای پیوندهای امروزی است، تاکید کرد: پیامبر گرامی اسلام (ص) ازدواج دخترش را به ساده ترین و راحت ترین شیوه انجام داد تا برای همه جوانانی که در آستانه زندگی مشترک هستند، سرمشق نیکویی باقی بماند، مهریه 500 درهمی برای حضرت فاطمه (س) مهتر زنان نیز با همین هدف صورت گرفت، در روایات، افزون بر این مهریه که جنبه مادی و مالی دارد، مهریه های معنوی دیگری نیز برای آن بانوی بزرگ گفته شده است، در روایتی می خوانیم که حضرت زهرا (س) از پدر تقاضا کرد که آن حضرت از خدا بخواهند تا مهریه اش را شفاعت از مسلمانان گناهکار قرار دهد. این خواسته حضرت مستجاب شد و فاطمه علیهاالسلام شفیع و واسطه بخشش گناهکاران قرار گرفت.

کد خبر 951845

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha