به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، ، صیادهای مرصاد هنوز هم در کمینتان هستند، قله دماوند متعلق به سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری است، برخورد با زمین خواری؛ اولویت سازمان بازرسی کل کشور، تشکيل ۱۸هزار و ۴۸۵ پرونده درحوزه اراضی ملی و منابع طبیعی از جمله گزیده اخبار سیاسی شبستان در دوشنبه ۶ مردادماه است.
«علی ربیعی»، سخنگوی دولت در یادداشتی با عنوان ژیژک و توهم؛ گرامشی و سوراخ؛ مرصاد نوشت. متن کامل یادداشت سخنگوی دولت به شرح زیر است:
«عملیات مرصاد را نه به عنوان یک واقعه تاریخی بلکه باید به عنوان یک پدیده در چگونگی تحول ذهنی که امکان وقوع آن در هر شرایط و توسط هر جریانی وجود دارد مورد بازخوانی قرار داد. در یکی از یادداشتهای قدیمی خود در این باره نوشته بودم که بازخوانی دوباره آن خالی از لطف نیست: همیشه فکر میکردم انسانها چگونه و با چه معادلات ذهنی توسط افرادی به مسلخ میروند که ذات کاریزمایی آنها تهی از انسانیت و اخلاق است. در این میان سیر تطور تشکیلاتی و تحول ایدئولوژیک سازمان مجاهدین نمونهای قابل مطالعه در دوران اخیر است.
تحلیل من در مورد سازمانهایی است که نه به مثابه جنبش اجتماعی، بلکه با نوعی "فرقه گونهگی" در هم آمیختهاند. همچنین به نظرم در سالهای اخیر نیز پدیده "داعش" با این تفکر قابل تحلیل است. شباهت عجیب "جهاد نکاح" با "طلاق اجباری" و "انقلاب ایدئولوژیک رجوی"، مستثنی شدن رئیس فرقه از همسرگزینی لذت جویانه یا "اعتراف به گناه" در سازمان مجاهدین قابل تبیین است.
قرار گرفتن جوان اروپایی از عالم مسیحیت بدون هیچ تغییر ایدئولوژیک در کنار اعضای داعش؛ و کشتن و کشته شدن آنها، ریشه در تفکر فاشیست اروپایی و توهم ایدئولوژیک از هرنوعش دارد که به راحتی با اینگونه جریانات به ظاهر متعارض، پیوند میخورند.
صیادهای مرصاد هنوز هم در کمینتان هستند
«حسامالدین آشنا»، مشاور رئیس جمهوری در حساب کاربری خود در توئیتر با اشاره به عملیات مرصاد که به شکست و خروج گروهک منافقین از کشور منجر شد، نوشت:
«از دروغجاویدان تا همین امروز منافقین در کمین نشستهاند تا با پشتیبانی دشمنان -از صدام تا ترامپ- خود را به ایران برسانند غافل از آنکه صیادهای مرصاد هنوز هم در کمینشان هستند تا آنها را چنان از اشرف و لیبرتی برانند که راه تهران را گم کنند و سر از تیرانا درآورند.»
حمایت از تمامیت ارضی در گفتوگوی واعظی با مشاور سیاست خارجی رئیس جمهوری آذربایجان
«محمود واعظی» در گفتگوی تلفنی با «حکمت حاجیاف» مشاور سیاست خارجی رئیس جمهور آذربایجان با ابراز خرسندی از تلاش مسوولان و سفرای دو کشور در راستای گسترش روز افزون و همه جانبه روابط و همکاری های تهران- باکو و افزایش رایزنیها و ارتباطات مسئولان و مقامات دو کشور در سالهای اخیر در این مسیر، گفت: امروز که به واسطه شیوع کرونا در جهان، رفت و آمدها و ملاقاتهای رسمی مستقیم کاهش یافته باید تلاش بیشتری برای توسعه مناسبات و همکاریها در راستای منافع دو ملت داشته باشیم.
رئیس دفتر رئیس جمهوری روابط و همکاریهای ایران و آذربایجان را نمونه ای مثبت برای مناسبات سازنده میان کشورهای منطقه دانست و با اشاره به ضرورت ادامه مقتدرانه این مسیر از سوی دو کشور، افزود: جمهوری اسلامی ایران همواره به عنوان کشوری دوست و همسایه در کنار دولت و ملت جمهوری آذربایجان بوده و نسبت به توسعه روابط با این کشور اهمیت قائل است.
واعظی با اشاره به ضروت استفاده از توانمندیها و ظرفیتهای گسترده همکاری موجود در دو کشور برای توسعه و تقویت روابط و مناسبات ایران و جمهوری آذربایجان، اظهار داشت: یکی از حوزههای موفق استفاده از ظرفیتهای حمل و نقل ریلی، جادهای و دریایی برایحمل و نقل و ترانزیت کالاها بوده است که در دوره شیوع کرونا به وضوح اهمیت آن دیده شد. رئیس دفتر رئیس جمهور همچنین با بیان اینکه حمایت از حفظ تمامیت ارضی و حق حاکمیت کشورها، موضع رسمی جمهوری اسلامی ایران در مسائل و مناقشات است، تاکید کرد: مطمئنا تنش در منطقه به نفع هیچ کشوری نبوده و ما خواهان ثبات، توسعه و پیشرفت همه کشورها بویژه جمهوری آذربایجان هستیم و امیدواریم مناقشات از طریق راه حلهای صلح آمیز و از طریق گفتگو حل و فصل شود.
قله دماوند متعلق به سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری است
«سید صادق سعادتیان» به بیان توضیحاتی در این زمینه پرداخت و اظهار کرد: آنچه که مطرح شده پیرامون پلاکهای ثبتی 68 و 69 و مکانی غیر از کوهپایه و در محدوده ملار است که با قله دماوند فاصله زیادی دارد و در اجرای حکم قضایی صادر شده در سال 73 مبنی بر صدور سند وقفیت آن صادر شده است.
وی یکی از دلایل عدم ثبت این اراضی در سامانه کاداستر را اختلاف سازمان ثبت اسناد، سازمان اوقاف و اداره منایع طبیعی استان مازندران پیرامون این پلاکهای ثبتی عنوان کرد و گفت: به دلیل اختلاف در مورد این ملک و رفع نشدن آن، تا به امروز در سامانه کاداستر تثبیت نشده است.
سعادتیان خاطرنشان کرد: به محض رفع مشکلات مذکور و با رایزنیهای صورت گرفته، در سریعترین زمان ممکن در مورد مالکیت این پلاکهای ثبتی اقدام خواهد شد و اطلاعات به صورت شفاف و دقیق در اختیار آحاد جامعه قرار میگیرد.
انبار بزرگ لوازم خانگی در استان تهران کشف شد
«سید یاسر رایگانی» شب گذشته (یکشنبه 5 مرداد) در بخش خبری ساعت 21 شبکه یک سیما گفت: انبار بزرگ لوازم خانگی در استان تهران کشف شد که در مرحله رسیدگی است.
سخنگوی سازمان تعزیرات حکومتی افزود: اتحادیه لوازم خانگی هم وجود احتکار را تایید میکند و همچنین بخشی از احتکار مربوط به مصرف کنندگان است که کالاها را میخرند و در منزل نگهداری میکنند.
رایگانی با بیان اینکه بیش از ۹۵ درصد کشف پروندههای محتکران، ناشی از اطلاعات مردمی بود، اضافه کرد: خوشبختانه در این زمینه میان مردم و سازمان تعزیرات تعامل وجود دارد.
برخورد با زمین خواری؛ اولویت سازمان بازرسی کل کشور
حجتالاسلام «حسن درویشیان» شب گذشته (یکشنبه 5 مرداد) در برنامه تیتر امشب شبکه خبر سیما برخورد با صادرکنندگان مجوز های غیرقانونی در تصرف اراضی، اصلاح قانون و اختیارات و پیگیری قوانین مربوط به اراضی ملی را از اولویت ها در برخورد با زمین خواری و اولویت های سازمان بازرسی عنوان کرد و افزود: مجموعه ای از اقدامات که به صورت تجاوز به اراضی ملی و دولتی، کشاورزی و باغی صورت گیرد زمین خواری نامیده می شود. تغییر مراتع و جنگل ها و اراضی دولتی، تصرف و تجاوز به جنگل ها و مراتع، حریم روستاها و بستر رودخانه ها، راههای مواصلاتی، تجاوز به حریم دریاها و سواحلها، تغییر کاربری مجار اراضی واگذاری در حوزه راهها و منابع طبیعی و تصرف مناطق حفاظت شده محیط ریست از مصادیق زمین خواری محسوب می شود.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور گفت: هرگونه دخل و تصرف اراضی دولتی و ملی، به بهانه های مختلف، زمین خواری محسوب می شود. تصرف به اراضی ملی برخورد قضایی در پی دارد و شخص متصرف مجرم شناخته می شود همچنانکه در حوزه زمین خواری لواسانات، ساخت و سازهای غیر مجاز در حریم روستاها صورت گرفته است. در بررسی 4 روستا بیش از 18 هکتار از اراضی متصرف شده که در آن بیش از 1200 ساخت و ساز صورت گرفته است.
حجتالاسلام حسن درویشیان افزود: مجازات ها باید بازدارنده باشد بنابراین یکی از اقدامات در این دوره پیگیری اصلاح قوانینی است که کارامدی لازم را نداشته اند.
او افزود: از 165 میلیون هکتار اراضی شناسایی شده، 134 میلیون هکتار اراضی ملی است که از سال 84 تا 98 سالانه 40 هزار هکتار مورد تخریب یا تصرف شده است.
وي گفت: برخی جریمه ها و مجازات ها بعد از مدتی قابلیت اجرا ندارد و مشمول زمان می شود، رانت های اطلاعاتی درباره اراضی و عوامل متعدد دیگر از جمله آسیب هایی است که پیش آمده و منجر به تصرف اراضی و تخلفات و سواستفاده از ماده 100 شده است.
تشکيل ۱۸هزار و ۴۸۵ پرونده درحوزه اراضی ملی و منابع طبیعی/ شعب ویژه رسیدگی به مسائل زمین تشکیل می شود
حجت الاسلام «محمد جعفر منتظری» با حضور در برنامه گفت و گوی ویژه خبری یکشنبه شب شبکه دو سیما در ابتدای سخنان خود تاکید کرد: تا زمانی که ویروس منحوس کووید ۱۹ در کشورمان وجود دارد باید بیش از پیش مسائل بهداشتی را رعایت کنیم.
دادستان کل کشور با اشاره به تلاش شبانه روزی دست اندرکاران بهداشت و درمان اضافه کرد: همه باید به کادر درمانی و پزشکی کمک کنیم. آمار تلفات، زیاد و موجب تأسف است.
او در بخش دیگری از سخنان خود گفت: سال هاست که در حوزههای مختلف مربوط به اراضی و منابع ملی، سواحل دریاها و حاشیه رودخانهها شاهد تجاوز و رعایت نکردن موازین قانونی از ناحیه عدهای سودجو و منفعت طلب هستیم.
حجت الاسلام منتظری با اشاره به اینکه سرمایههای ملی، متعلق به اشخاص خاص نیست بلکه متعلق به همه مردم است، افزود: همه وظیفه داریم در حفظ و صیانت از این سرمایه ملی تلاش کنیم.
او اضافه کرد: متاسفانه در همه استانها و شهرها شاهدیم عدهای سودجو مسائل قانونی را رعایت نمیکنند.
منتظری با اشاره به اینکه برخی مسئولیتها متوجه دستگاههای اجرایی است، گفت: وزارتخانهها و سازمانهای مختلفی را داریم که هر کدام در حیطه تکالیف و وظایف خود موظف هستند در جهت حفظ، حراست و صیانت از این سرمایههای ملی تلاش کنند./
نظر شما