آزمون آنلاین اعطای مدرک به حفاظ قرآن لغو شد

مدیرکل آموزش و سنجش حفظ قرآن سازمان دارالقرآن الکریم ، دلایل عدم برگزاری آزمون اعطای مدرک به حفاظ قرآن در فضای مجازی را تشریح کرد.

به گزارش گروه قرآن و معارف خبرگزاری شبستان و به نقل از روابط عمومی سازمان تبلیغات اسلامی، «محمد رمضانی فرد» مدیرکل آموزش و سنجش حفظ قرآن سازمان دارالقرآن الکریم، در گفت‌و‌گو با خبرنگار روابط عمومی سازمان تبلیغات اسلامی، در رابطه با عدم برگزاری مرحله اول پانزدهمین آزمون اعطای مدرک تخصصی به حافظان قرآن کریم به‌صورت مجازی و آنلاین اظهار کرد: برگزاری این آزمون به دو دلیل عمده امکان‌پذیر نیست، دلیل اول، سخت‌افزاری است، زیرا امکانات لازم به‌منظور برگزاری این آزمون برای ۱۰ هزار نفر در سطح کشور و در زمان مشخص در سازمان وجود ندارد.

 

مدیرکل آموزش و سنجش حفظ قرآن سازمان دارالقرآن الکریم افزود: البته سازمان سنجش نیز با این مشکل دست‌وپنجه نرم می‌کند و ازنظر سخت‌افزاری امکان برگزاری یک کنکور سه‌ساعته را در کشور ندارد و ما نیز در مجموعه سازمان دارالقرآن با چنین مشکلی روبه‌رو هستیم.

 

کمبود امکانات و ماهیت آزمون حفظ

مدیرکل آموزش و سنجش حفظ قرآن سازمان دارالقرآن الکریم بابیان اینکه این مشکل صرفاً مربوط به سازمان دارالقرآن نیست و اساساً کشور ما این امکان را ندارد که چنین آزمون بزرگی را به‌صورت آنلاین برگزار کند، تصریح کرد: کشور چین ازنظر سخت‌افزاری و نرم‌افزاری یکی از قدرت‌های بزرگ دنیاست، اما همگان مشاهده کردند که طی دو هفته گذشته بزرگ‌ترین آزمون حضوری دنیا متشکل از چندین میلیون نفر در این کشور برگزار شد. دلیل بعدی، که به نظر بنده از اولی خیلی مهم‌تر است، جنس آزمون است. این مرحله از آزمون اعطای مدرک تخصصی به حفاظ در دو بخش حفظ و ترجمه و مفاهیم خلاصه می‌شود.

 

وی اظهار کرد: در بخش حفظ، که میزان تسلط شرکت‌کنندگان بر روی حُسن حفظ به‌صورت کتبی سنجیده می‌شود، از هر جزء یک سؤال حفظ و چهار سؤال مفاهیم پرسیده می‌شود و برای اینکه همه افراد اصالتاً قرآن را حفظ هستند و دسترسی سریع و ساده به منابع آموزشی همان قرآن ترجمه دارند، این امکان وجود ندارد که از دقت کامل در سنجش محفوظات افراد اطمینان داشته باشیم. همچنین، به دلیل اینکه پس از برگزاری این مرحله از آزمون و طبق قانون میزان تسلط حفاظ به ترجمه و مفاهیم در مراحل بعدی آزمون سنجیده نمی‌شود، باید این مرحله از آزمون حضوری باشد تا امکان دسترسی افراد به منابع نیز وجود نداشته باشد.

 

دسترسی سریع به منابع در آزمون غیرحضوری

رمضانی فرد بیان کرد: همچنین در بخش ترجمه و مفاهیم نیز موضوع قابل‌توجه این است که همه عزیزان حافظ هستند و هنگامی‌که ما سؤالی را از بخش ترجمه یک سوره مطرح می‌کنیم، امکان دسترسی افراد به ترجمه‌ها بسیار ساده است؛ برای مثال در نرم‌افزاری مانند جامع‌التفاسیر فرد حافظ می‌تواند با جست‌وجوی یک کلمه آیه موردنظر را پیدا کند و ترجمه آن را در اختیار داشته باشد و به همین دلیل امکان برگزاری غیرحضوری این بخش از آزمون نیز متأسفانه فراهم نیست.

 

مدیرکل آموزش و سنجش حفظ قرآن سازمان دارالقرآن الکریم در پایان سخنان خود تصریح کرد: درمجموع امکان برگزاری مرحله اول پانزدهمین آزمون اعطای مدرک تخصصی به حافظان قرآن کریم را به‌صورت غیرحضوری و آنلاین، همان‌طور که برای دیگر آزمون‌های ملی صدق می‌کند، نداریم.

 

 

کد خبر 951070

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha