به گزارش خبرگزاری شبستان، «سیدحسین رضویپور» شب گذشته (یکشنبه 29 تیر) در برنامه تیتر امشب شبکه خبر سیما گفت: پژوهشگران درباره عناوینی که در حوزههای اقتصادی وجود دارد به رئیس جمهور نامه نوشتند و سابقه کار پژوهشی در این موارد جدید نیست و از قبل وجود داشته است.
کارشناس مسائل اقتصادی افزود: به عنوان مثال راه حل در حوزه انرژی و تخصیص انرژی به هر کد ملی، دوسال قبل از دی ماه هم در بین پژوهشگران مطرح شده بود و پشتوانه پژوهشی داشت، اما در دولت کمترین توجهی به آن نشد.
رضوی پور در ادامه گفت: سازمان توسعه تجارت در کشور وظیفه تسهیل صادرات را برعهده دارد و در اغلب سفارتها رایزن بازرگانی باید داشته است که اکنون این رایزنها کاهش داشته اند درحالی که به این رایزنها برای تحقق اهداف توسعهای نیاز است.
وی افزود: در طراحی نهادهها مشکل اساسی داریم و به علت سیاسی بودن سفارتخانهها تابویی در این رابطه وجود دارد بنابراین توسعه صادرات نیازمند نقشه جامع علمی و راهبرد سیاسی وزارت خارجه است.
کارشناس مسائل اقتصادی تصریح کرد: به علت تغییر نگاه توسعه صادرات، تبعات آن در بخش اقتصاد دیده میشود همچنان که در بخش خودرو به خوبی نمایان است همچنین به علت رها شدن زنجیره تولید، توسعههای صادراتی کاهش داشته است.
رضوی پور گفت: اگر نقدینگی به سمت تولید برود و در همان تولید رشد کند خوب است در غیر این صورت اثرهای مخربی خواهد داشت.
این کارشناس اقتصادی افزود: خلق پول از هیچ، مخرب است و اقتصاد را با تورم مواجه خواهد کرد بنابراین باید مسیر نقدینگی رصد شود و بانک مرکزی در ارائه تسهیلات نیز نظارت کافی داشته باشد و نظارتها نیازمند اشراف بانک مرکزی به تراکنشهای بانکی است.
وی گفت: رویهها و نظامهای موجود در تامین اجتماعی و نظام مالیاتی تولیدکننده را زمین گیر کرده است، اما بازدارنده بودن رویهها میتواند به تولید کمک کند و با رویههای غلط و تحت فشار قراردادن تولیدکننده درامدهای مالیاتی محقق نخواهد شد.
این کارشناس تصریح کرد: حقوقهای نجومی مدیران تامین اجتماعی نیز هزینههای اضافی است که منابع را به هدر میدهد و همچنین صندوقهای تامین اجتماعی باید تعیین تکلیف شود که خصوصی است یا دولتی؟
رضوی پور گفت: در صورت اخذ نامناسب مالیات، دولت برای جبران کسر بودجه به دنبال مالیات تورمی میرود بنابراین حتما دولتها باید از مالیات تورمی منع شوند و مالیات جایگزین تعریف شود.
وی افزود: تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی به کالاها، مالیات بردرامد و ... از موضوعاتی بود که پژوهشگران مطرح کرده اند و برای دولت راهکار ارائه داده اند و آمادگی ارائه مستندات و سابقه پژوهشی به دولت و رئیس جمهور را داریم./
نظر شما