به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان جنوب، شامگاه امشب ۲۹ تیر نشست خبری رئیس اتاق بازرگانی جنوب کرمان در دفتر این اتاق در هتل ناجی جیرفت برگزار شد.
«عباس جبالبارزی» در این نشست در خصوص برنامه سال ۹۹، اتاق بازرگانی جنوب کرمان، گفت: صندوق های خُرد روستایی به صورت پایلوت در یکی از روستاهای عنبرآباد راه اندازی می شوند.
رئیس اتاق بازرگانی جنوب کرمان ابراز کرد: توقع ما (دفتر اتاق بازرگانی در جنوب کرمان) اول این است که با توجه به پتانسیل های جنوب کرمان و جیرفت، نباید در منطقه فقیری وجود داشته باشد بنابراین برای تحقق این امر باید کمک کنیم تا صادرات انجام شود.
وی افزود: دوم این که کلیه مراحل تولید، بسته بندی، نگهداری، سورتینگ، انبارداری و صادرات محصولات کشاورزی باید در منطقه انجام شود و خواسته بعدی ما این است که مجوز حمل و نقل از جنوب کرمان به مقصد کشور های خارجی صادر شود.
جبالبارزی عنوان کرد: یکی از وظایف اتاق، برگزاری نمایشگاه های داخلی و خارجی است و اتاق بازرگانی پارلمان بخش خصوصی می باشد.
رئیس اتاق بازرگانی جنوب کرمان ابراز کرد: دستگاه های دولتی موظف اند هنگام تدوین و اصلاح قوانین مرتبط با بخش خصوصی نظر اتاق بازرگانی را جویا شوند متاسفانه تعیین عوارض ۱۰ هزار تومانی برای صادرات پیاز جزو مواردی است که نظر اتاق بازرگانی جنوب کرمان در این زمینه خواسته نشده است.
وی عنوان کرد: اتاق بازرگانی در جنوب کرمان به عنوان معین منطقه تاکنون فعالیت های بسیاری انجام داده است و ما تنها اتاق بازرگانی هستیم که در شهرستان ها دفتر داریم البته این اقدام وظیفه اتاق بازرگانی نیست بلکه خواسته اتاق بازرگانی کرمان بوده برای این که خدمات بهتری به اعضای خودش ارائه دهد و اتاق بازرگانی کرمان تنها در سیرجان، رفسنجان، بم و جیرفت دفتر دارد.
جبالبارزی اضافه کرد: درآمد اتاق بازرگانی از محل عضویت کارت های بازرگانی می باشد که در سال گذشته ۲۰ میلیون تومان بوده که از این مبلغ قریب ۲ میلیون بابت گواهی بازرگانی بوده است.
رئیس اتاق بازرگانی جنوب کرمان اظهار کرد: تاسیس دفتر جیرفت به دلیل پتانسیل های جنوب کرمان بوده و در این دفتر باید به مرحله ای برسیم که کلیه کارهای صادرات در همین دفتر انجام شود.
وی ادامه داد: سال ۹۵ قراردادی با استانداری در خصوص معین اقتصادی منطقه منعقد شده است و اگر کسی می خواهد بداند اتاق بازرگانی جنوب کرمان در این مدت چه کارهایی انجام داده است باید تفاهم نامه این اتاق با استانداری را مطالعه کند.
جبالبارزی خاطرنشان کرد: تعهدات اتاق بازرگانی جنوب کرمان در تفاهم نامه با استانداری برای معین اقتصادی، ظرفیت سنجی پتانسیل منطقه، برنامه ریزی برای توسعه منطقه، برنامه ریزی برای ایجاد اشتغال و مشاوره به مسئولین منطقه است.
رئیس اتاق بازرگانی جنوب کرمان بیان کرد: متاسفانه هزینه سوخت کامیون از جیرفت تا آستارا یکهزار و ۵۰۰ تا یکهزار و ۶۰۰ دلار است و مرز هوایی نیز هنوز مجوز ندارد که قرار شده ظرف یک یا ۲ ماه آینده مجوز مرز هوایی صادر شود.
وی تاکید کرد: یکی دیگر از فعالیت های اتاق بازرگانی جنوب کرمان، برند سازی محصولات جنوب کرمان است و برند سازی برای فروش کالاهای باکیفیت بسیار حائز اهمیت است و تاکنون با تلاش این اتاق ۱۷ برند ثبت شده که ۵ برند آن در بازارهای داخل و خارج فعال هستند.
جبالبارزی اضافه کرد: از دیگر فعالیت های این اتاق بازرگانی، آموزش عملی به دانش آموختگان بازرگانی می باشد که با هزینه اتاق بازرگانی جنوب کرمان تاکنون ۳ هزار و ۶۴۸ ساعت کار آموزش ارائه شده است.
رئیس اتاق بازرگانی جنوب کرمان عنوان کرد: کار بعدی ما، پیگیری طرح های نیمه تمامی است که از کار گروه رفع موانع تولید به این اتاق ارجاع شده اند و یکی مشکلات بنگاه های اقتصادی کمبود نقدینگی است و اگر بنگاه های اقتصادی شفافیت مالی داشته باشند می توانند تسهیلات را جذب کنند.
وی تصریح کرد: ایجاد اشتغال پایدار با استفاده از ظرفیت های گردشگری منطقه، از دیگر فعالیت های اتاق بازرگانی جنوب کرمان است، گردشگری جزو پتانسیل های کشور و جنوب است که هزینه سرمایه گذاری در آن بسیار پایین است اما ارز آوری بالایی دارد.
جبالبارزی در خصوص ظرفیت های گردشگری، اظهار کرد: ظرفیت های گردشگری شامل اقلیم و آب و هوای منطقه است و در این خصوص ۱۵ پروژه داریم و در بازه زمانی ۲ سال گذشته بیش از ۱۷ تور گردشگری ژاپنی به منطقه داشته ایم و اگر کرونا نبود گردشگرانی از آلمان و سایر مناطق دنیا به منطقه می آمدند.
رئیس اتاق بازرگانی جنوب کرمان ادامه داد: همچنین با پیگیری های ما اکنون بیش از ۴۰ مجموعه بومگردی در منطقه جنوب کرمان وجود دارد، راه اندازی نمایشگاه های مختلف، ثبت ملی آئین حنا بندان و قالی گل سرخ از دیگر برنامه های ما بوده است.
وی با بیان این مطلب که یکی از مسئولیت های اتاق بازرگانی در حوزه فعالیت های اجتماعی مانند کمک به خیریه ها و زندان است، ابراز کرد: در راستای مسئولیت های اجتماعی این اتاق، در بحث شیوع کرونا از منابع بخش خصوصی به دانشگاه علوم پزشکی جیرفت و کرمان کمک شد و به طور مثال ۲۲۶ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان تجهیزات خریداری و تحویل دانشگاه علوم پزشکی جیرفت شد.
جبالبارزی بیان کرد: همچنین در راستای مسئولیت های اجتماعی، کمیسیون مسئولیت اجتماعی راه اندازی شده و به همین منظور به زندانی های جرائم غیر نقد ۲۲۰ میلیون تومان، طرح مواسات به ارزش ۳۳۷ میلیون تومان کمک شده و علاوه بر این در سیل اخیر ۴۰۰ میلیون به سیل زدگان جنوب کرمان نیز کمک شد که از ای میزان ۲۰۰ میلیون تومان پتو خریداری و توزیع شده و ۲۰۰ میلیون تومان نیز صرف تامین زیرساخت های بهداشتی مناطق سیل زده شد.
رئیس اتاق بازرگانی جنوب کرمان خاطرنشان کرد: با پیگیری های و هزینه اتاق بازرگانی، آزمایشگاه گواهی استاندارد خرما به منظور صادرات این محصول راه اندازی شده است که و تحقق این امر شاهد هستیم که ظرف چند ساعت گواهی صادر می شود.
وی افزود: با پیشنهاد اتاق بازرگانی مقرر شد که راه اندازی آزمایشگاه مرجع صدور گواهی استاندارد صادرات خرما توسط دانشگاه جیرفت انجام شود که مجوز آن صادر شده است.
جبالبارزی تاکید کرد: مهمترین مشکل ما این است که نمی توانیم محصولات را مستقیم صادر کنیم و صادرات به صورت غیر مستقیم انجام می شود و همین امر موجب می شود تا ارزش افزوده به صورت کامل به منطقه برنمی گردد و لازمه رفع این مشکل، ایجاد گمرک، کاهش هزینه حمل و نقل، وجود شرکت های تخصصی صادرات و همچنین وجود کامیون است.
رئیس اتاق بازرگانی جنوب کرمان ابراز کرد: یکی دیگر از مشکلاتی که در جنوب کرمان با آن مواجه هستیم این است که محصولاتی کشت می شود که عرضه آنها بیشتر از تقاضا است و یکی دیگر از مشکلات، سیستم و زنجیره کامل فرآوری کشاورزی وجود ندارد.
وی بیان کرد: متاسفانه امسال به دلیل بسته شدن مرز عراق و سیل های اخیر صادرات قریب ۳۰ درصد کاهش یافته است و برگشت ارز مشکل می باشد این امر موجب شد که بازرگانان از کارت بازرگانی کمتر استفاده کنند.
جبالبارزی ادامه داد: سال گذشته بیش از ۶۰۰ هزار تن محصولات جالیزی صادراتی وجود داشت اما آنچه که از گمرک جیرفت صادر شده کمتر از ۵۰۰ میلیون تومان می باشد.
رئیس اتاق بازرگانی جنوب کرمان اظهار کرد: در سال گذشته پیگیری برای اخذ ۵ مجوز سرمایه گذاری مناطق لجستیک بار انجام شده که از این تعداد مجوز ۴ منطقه صادر شده و یک مجوز باقی مانده در حال رفع است.
جبالبارزی در پاسخ به سوال وظیفه و عملکرد این اتاق بازرگانی در شهرستان عنبرآباد چه بوده است؟ عنوان کرد: تعهدات اتاق در تفاهم نامه با استانداری مشخص است و باید مطابق این تفاهم نامه وظایف اتاق بررسی و نقد شود.
رئیس اتاق بازرگانی جیرفت خاطرنشان کرد: استاندارد، گمرک، کلاس آموزشی، کمک در طرح خرما، کمک در بحث کرونا بخشی از کارهای ما برای عنبرآباد بوده و کار ما ایجاد کارخانه نیست بلکه ایجاد فضای مناسب کار است و پیگیری طرح های نیمه تمام جزو وظایف و عملکرد ما بوده است.
وی در پاسخ به سوال یکی دیگر از خبرنگاران مبنی بر این که آیا می شود از سرمایه گذاری در جنوب کرمان نام ببرید که از سرمایه گذاری راضی باشد؟، بیان کرد: این موضوع یک امری نسبی است و بسته به شرایط متفاوت دارای پارامترهای مختلفی می باشد و باید محیط کسب و کار مناسب شود و فرآیند بروکراسی در جنوب سخت تر از مرکز استان است و راه حل آن این است که باید پنجره واحد سرمایه گذاری فیزیکی در فرمانداری ها راه اندازی شود و همچنین کار گروه های زیر مجموعه کار گروه رفع موانع تولید راه اندازی شود.
جبالبارزی اضافه کرد: به صورت میانگین سرمایه گذاران در جنوب ناراضی هستند چون به دلایل مختلف ارزش سرمایه آنها در حال کاهش می باشد.
رئیس اتاق بازرگانی جنوب کرمان در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر این که برنامه اتاق بازرگانی جنوب کرمان برای برداشت خرما چیست؟، ابراز کرد: اتاق بازرگانی، کار فیزیکی انجام نمی دهد و افرادی که در این شغل هستند باید قبل از زمان برداشت برنامه ریزی کنند و باید کشاورزان در زمانی نهاده ها را تهیه کنند که قبل از زمان استفاده باشد.
وی در خاتمه در پاسخ به سوالی مبنی بر این که قریب ۴ سال است که می گویند؛ هواپیمای باری به جیرفت می آید که تا به حال، این امر تحقق نیافته است، چه زمان این مهم محقق می شود؟، اظهار کرد: باید مجوز مرز هوایی صادر شود و این نیز پروسه اداری خودش را دارد و به همین منظور قرار شده که مجوز یکساله صادر شود.
نظر شما