به گزارش خبرگزاری شبستان از استان یزد، نسرین سلطان خواه، معاون علمی و فناوری رئیس جمهور و رئیس بنیاد ملی نخبگان در آئین آغازین این جشنواره با اشاره به تاکیدات رهبر معظم انقلاب(مدظله العالی) در خصوص تولید علم، اظهار داشت: معظم له در دیدارهای عمومی با فرهیختگان و نخبگان، همواره بر تبدیل شدن زبان فارسی به یکی از زبانهای علمی دنیا تاکید دارند که لازمه این امر تبدیل شدن ایران به مرکز تولید و انتشار علم است.
سلطان خواه افزود: این مهم به شهادت تاریخ دست یافتنی است چراکه تاریخ گواهی می دهد که ایران روزی قطب تولید و انتشار علم و نوآوری در همه عرصه ها بوده است تا جائیکه شروع رنسانس با ترجمه آثار ایرانی، اسلامی رقم خورد.
رئیس بنیاد نخبگان با بیان اینکه وظیفه ما، احیا و تجدید سابقه تمدنی ارزشمند و کهن ایران است، تصریح کرد: این امر با برنامه ریزی محقق می شود و خوشبختانه ما همه ابزار تحقق این هدف که مهم ترین آن ذهن خلاق و هوش سرشار فرزندان این مرز و بوم است را در اختیار داریم.
وی تاکید کرد: باید بازارهای خرید و فروش راه اندازی شود تا اختراعات بتوانند وارد جریان تجاری سازی شوند و بنیاد نخبگان حتی از سرمایه گذاران نیز حمایت می کند تا تجاری سازی اختراعات به وقوع بپیوندد.
سلطان خواه با اشاره به اهمیت ساماندهی و حمایت از اختراعات به عنوان یکی از وظایف اصلی بنیاد ملی نخبگان، برگزاری جشنواره های استانی اختراعات در سالهای قبل و جشنواره های منطقه ای در سال جاری را در این راستا دانست.
محمد رضا فلاح زاده، استاندار یزد نیز در این مراسم خوش فکر بودن و ایده پردازی را از ویژگیهای ملت ایران دانست و گفت: باید ایده ها را در اختیار گرفت و پس از باروری و تولید نمونه، تجاری سازی کرد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود، راه اندازی بنیاد استانی نخبگان را کاری مطلوب و شایسته توصیف و از آن به عنوان گامی مهم و موثر در راستای حمایت از نخبگان کشور یاد کرد.
فلاح زاده همچنین با بیان اینکه باید ایده ها را شکار کرد، پرورش داد و سپس تجاری کرد ، اختصاص بودجه های پژوهشی دستگاه ها به صورت متمرکز به امر پژوهش در استانها را خواستار شد.
گفتنی است، در حاشیه این مراسم از تمبر این جشنواره رونمائی شد، جشنواره منطقه ای اختراعات یزد از هفتم تا 9 دیماه با حضور مخترعان استان های یزد، کرمان، سیستان و بلوچستان و هرمزگان برگزار می شود.
پایان پیام/
نظر شما