عبدالحسین روح الامینی، عضو جبهه ایستادگی که روز گذشته از خبرگزاری شبستان بازدید کرد در رابطه با آرایش نیروهای سیاسی در آستانه انتخابات مجلس شورای اسلامی به خبرنگار شبستان گفت: در آستانه انتخابات آرایش سیاسی جریانات به دو شکل علنی و پشت صحنه است. در واقع اتاق سیاست به صورت شیشه ای است و افراد دائم و مقیمی ندارد و شکننده است که این در هر کشوری می تواند به این شکل باشد.
اتاق شیشه ای سیاست در ایران کدر است
وی با اشاره به اینکه در ایران اتاق شیشه ای سیاست به صورت شفاف نیست و کدر است و این موجب می شود که مردم رفتار انتخاباتشان طوری شود که در دقیقه آخر تصمیم بگیرند، افزود: در ایران از علائم بعضی از برون دادها می توان به جمع بندی دست یافت که ممکن است در مسائل فرهنگی و اجتماعی نیز این طور شود و این خوب نیست که عده ای مسئله ای را طوری بگویند و به گونه ای دیگر عمل کنند یا صورتی از خود و روابط خود نشان دهند که منظر دینی و اسلامی صحیح نیست که اینها نشان از این دارد که نتیجه تعاملات و صف بندی ها در کشور ما شفاف نیست.
در ایران مردم در فرصت های انتخاباتی در دقیقه 90 تصمیم می گیرند
روح الامینی با تاکید بر اینکه در ایران، مردم همیشه در ماهها و هفته های آخر فرصت انتخاباتی تصمیم می گیرند، ادامه داد: فضای انتخابات در ایران به گونه ای نیست که از شش ماه یا یکسال قبل از انتخابات یک مسئله انتخاباتی سنجیده شود و آن سنجه انجام شده به وقوع بپیوند. در دقایق آخر تعاملات متفاوت می شود و بعد تصمیم گرفته می شود و در حال حاضر نیز برای انتخابات مجلس شورای اسلامی پیشرو در ایران صف بندی ها شفافی وجود ندارد.
صاحب امتیاز روزنامه ملت ما اظهار کرد: آنچه در حال حاضر در مورد انتخابات مجلس شورای اسلامی مطرح است، این است که اصولگرایان تلاش دارند در جبهه واحد و هماهنگ حرکت کنند ولی با وجود این ادعا، جبهه پایداری در کنار جبهه متحد اصولگرایان و گروههای دیگر نیز تلاش هایی در زمینه انتخابات را دارند.
روح الامینی با اشاره به اینکه تعاملات و صف بندی های گروهها برای انتخابات شفاف نیست، ادامه داد: به عنوان مثال کنش گران اصلی 8+7 می گویند تا لحظه آخر منتظر جبهه پایداری می شوند در حالی که زنگ شروع انتخابات به صدا درآمده و در چند روز آینده فرصت ثبت نام در انتخابات به پایان می رسد و آنها هنوز ثبت نام نکرده اند. در واقع افراد در دقیقه 90 می خواهند تصمیم بگیرند که برای انتخابات ثبت نام کنند یا نه؟ برخی نیز می گویند مردم و یا مسئولان از ما خواستند که در انتخابات شرکت کنیم و برخی معتقدند که مستقل شرکت می کنند ولی در پشت صحنه با تمام گروهها در تماس هستند تا در لیست باشند. اینها رفتارهای مناسبی نیست و فضای انتخاباتی نباید در پشت صحنه ها و غیرشفاف بگذرد.
وی با بیان اینکه برای انتخابات مجلس شورای اسلامی پیشرو دو حالت متصور است، خاطر نشان کرد: تصور اول اینکه یک رقابت جدی در نهان و عیان میان اصلاح طلبان و اصولگرایان که در دهه های اخیر جزء دو گروه مدعی در عرصه سیاست کشور بودند و فرازها و نشیب هایی را پشت سر گذاشتند وجود دارد.
آنچه که اصلاح طلبان در مورد انتخابات بیان می کنند با واقعیت متفاوت است
عضو جبهه ایستادگی خاطرنشان کرد: آنچه که اصلاح طلبان در حال حاضر بیان می کنند با آنچه واقعیت دارد، متفاوت است شرط گذاری اصلاح طلبان، زمزمه قهر کردن، شرکت کردن یا نکردن در انتخابات و یا متفاوت صحبت کردن واقعیتی نیست که از سوی آنها مطرح می شود.
روح الامینی خاطرنشان کرد: به نظر می آید طیف های مختلف اصلاح طلبان به شدت برای شرکت در انتخابات فعال هستند تا عناصر شاخصشان تایید صلاحیت شوند در صورتی که تایید صلاحیت نشوند در انتخابات شرکت می کنند تا رد صلاحیت شوند تا زمینه تلاشی دیگری شود.
تلاشهای گسترده اصلاح طلبان برای حضور دوباره در قدرت
صاحب امتیاز روزنامه ملت گفت: اصلاح طلبانی که تابلوی مشخصی ندارند بی سر و صدا در انتخابات شرکت می کنند. برخی دیگر از آنها نیز با جریانات موثر اصولگرا تعامل و آنها را همراهی می کنند و یا در صورتی که جریانات فتنه و انحرافی در انتخابات حضور یابند آنها را همراهی می کنند.
اصلاح طلبان با موتور روشن و چراغ خاموش در انتخابات حضور می یابند
وی با اشاره به تلاشهای گسترده اصلاح طلبان برای حضور دوباره در قدرت گفت: اصلاح طلبان سالها در مدار قدرت کشور بودند و در حال حاضر دلشان برای قدرت تنگ شده و از طرفی اگر بخواهند به حیات سیاسی خود ادامه دهند چاره ای جز حضور در انتخابات ندارند. در واقع اصلاح طلبان با موتور روشن و چراغ در انتخابات مجلس شورای اسلامی حضور می یابند و در صورتی که این مساله که به واقعیت نزدیک باشد که هست در آستانه انتخابات رقابت جدی شکل می گیرد.
روح الامینی با بیان تصور دوم در آستانه انتخابات اذعان کرد: رقابت در بین سلیقه های مختلف اصولگرا نیز در آستانه انتخابات جدی است. در حال حاضر اصولگرایان درصدد مدیریت این مساله هستند که افرادی یا در انتخابات حضور پیدا نکنند و یا اگر افرادی حضور می یابند به صورت هماهنگ حضور یابند که آن هم عرصه مبارکی است.
مردم با نگاه به کارنامه ها کاندیداها را انتخاب می کنند تا ادعاها
عضو جبهه ایستادگی با اشاره به اینکه اولویت آن است که رقابت شفافی میان کسانی که در دایره نظام دارای دو گرایش بارز هستند، شکل بگیرد، ابراز کرد: انتظار می رود میان کسانی که به محکمات نظام همچون رهبری، قانون اساسی، ولایت فقیه، شخص ولی فقیه، امام، راه امام انقلاب متقعد هستند و نظارت قانون، مرجعیت شورای نگهبان را می پذیرند با سلایق و گرایش های مختلف رقابت صورت گیرد.
مدیر مسئول روزنامه ملت ما ادامه داد: البته همه کاندیداها در محکمات نظام اینگونه بیان کنند که به محکمات نظام معتقد هستند و خواص، نخبگان و مردم به کارنامه های افراد نگاه و انتخاب می کنند تا ادعاهای آنها به نظر می رسد مردم در این انتخابات به شاخص محوری توجه زیادی خواهند داشت تا نمادها، عناوین و وابستگی ها. به ویژه نسل جوان، متدینین و انقلابی ها با نگاه به عمکرد افراد، موضعگیری های آنها کاندیداها را انتخاب می کنند. برخی از کاندیداهای انتخابات با وجود آنکه چندین دوره نیز نماینده مجلس هستند ولی برنامه های آنها همان برنامه های قبلی است که باید گفت آیا در دهه پیشرفت و عدالت، مواجه تحریم جهانی دیدگاهها و برنامه ها آنها نباید تغییر کند و باید همان برنامه های قبلی را ارایه دهند.
مشارکت بالای مردم اصل مهم در انتخابات
وی اذعان کرد: اگر صحنه رقابت در میان اصولگرایان نیز شکل بگیرد برای کارآمدی مجلس عرصه مبارکی است، پرسش از عملکرد ها، برنامه ها و توانمندیها پرسش مبارکی است که باید افراد به جریانات و مردم پاسخ دهند و برنامه های خود را ارایه دهند. البته ممکن است در آینده و در آستانه انتخابات ائتلافات جدید دیگری نیز شکل بگیرد که همه اینها برای کارآمدی مجلس مبارک است.
عضو جبهه ایستادگی خاطرنشان کرد: آنچه که موجب سود به نظام و کشور می شود این است که در نظام، رقایتی جدی در انتخابات شکل گیرد و مشارکت مردم در انتخابات بالا باشد و مجلسی چند گام جلوتر از مجالس قبل در خدمت به مردم، دفاع از آرمانهای مردم و ارزشها و اصولی که مدعی آن هستند شکل گیرد.
پایان پیام/
نظر شما