به گزارش خبرگزاری شبستان از شیراز، «لیلا دودمان»، امروز (چهارشنبه 25 تیر) در یکصد و چهل و یکمین جلسه صحن شورای اسلامی شهر شیراز گفت: بستر نظرسنجی از شهروندان شیراز در خصوص انجام پروژههای عمرانی و شهرسازی فراهم میشود.
رئیس کمیسیون هوشمندسازی و فناوری اطلاعات شورای اسلامی شهر شیراز افزود: اندیشه مشارکت شهروندان در اداره امور شهر قدمتی دیرینه و به اندازه تاسیس شهر دارد و تصمیم گیری برای انتخاب طرح مناسب در شهرها به یکی از چالش های اساسی مدیریت شهری تبدیل شده است.
وی اضافه کرد: کارایی ضعیف طرح های سابق باعث بازگشت به استفاده از مشارکت اجتماعی شهروندان به عنوان روشی برای خروج از بن بست در حل مسائل شهری شدند.
دودمان تاکید کرد: نقش مشارکت های شهروندی در عملکرد مدیریت شهری در کلیه عرصه های اجتماعی، اقتصادی، خدماتی و... است و امروزه مشارکت شهروندی به عنوان پدیده ای که نقش گرفته از سیاست ها و رویکردهای مدیران رده بالای سازمانی و شهری است.
وی ادامه داد: سرمایه های انسانی نقش مهمی در تحول نظام مدیریتی شهرها و به خصوص پیشبرد اهداف مبتنی بر توسعه پایدار شهرها و ارتقای کیفیت زندگی بر مبنای سنجش نیازهای شهروندان دارد.
دودمان عنوان کرد: شهرها به عنوان یک ارگانیسم زنده و پویا در فرایند توسعه بشری درقرن بیستم دچار تغییرات عمده و ساختاری شده اند و گرچه این گسترش شهرنشینی در کشورهای در حال رشد غالبا همراه با توسعه نبوده و مشکلات اقتصادی و اجتماعی فراوانی را به همراه آورده است، مدیریت شهرهای امروز باید ضمن اداره توام امور کالبدی امور اجتماعی شهرها را برای غلبه بر مشکلات آنها برنامه ریزی کند.
وی افزود: به همین دلیل انتخاب طرح مناسب برای شهرها به یک چالش اساسی برای مدیریت شهری تبدیل شده است اما توسعه دانش و آمادگی الکترونیک شهروندان در جهان امروز همراه با گسترش روز افزون تکنولوژی ها و فناوری های اطلاعاتی و ارتباطی شهرداری باعث شد که مشارکت اجتماعی شهروندان در امور شهری بیش از پیش به عنوان یک راهکار کارگشا و مدد رسان نهادها و سازمان های اجتماعی در جهت به حداکثر رساندن کارایی و اثربخشی سازمان شهرداری مورد توجه و نظر برنامه ریزان و صاحب نظران شهری قرار بگیرد.
دودمان تصریح کرد: نتایج بسیاری از تحقیقات نشان می دهد که میزان و کیفیت و مشارکت در کشور در سطح نگران کننده ای قرار دارد و یافته های این تحقیقات به وضوح نشان می دهند که میانگین مشارکت شهروندان در امور مختلف مرتبط با مدیریت شهری رقم پایینی را به خود اختصاص می دهد.
وی ادامه داد: مردم صرفا وظیفه مشارکت در جامعه را ندارند بلکه جامعه نیز باید بازخوردی برای افراد داشته باشد تا زمینه های احساس تعلق و انجام تعهد وظایف در آنان ایجاد و تداوم یابد که نمی توان صرفا شهروندان را مقصر این کوتاهی دانست.
این عضو شورای اسلامی شهر شیراز اضافه کرد: نهادهای جامعه در ایجاد بستر لازم برای مشارکت اجتماعی شهروندان کوتاهی کرده اند در واقع می توان این طور استنتاج کرد که شهرداری ها نتوانسته اند از نهایت پتانسیل مشارکت اجتماعی شهروندان بهره ببرند زیرا شهرداری ها خود را صرفا به عنوان یک سازمان خدماتی معرفی کرده اند.
دودمان تصریح کرد: بنابراین اگر شهرداری بخواهد خود را به عنوان یک نهاد اجتماعی خلاق و فعال در جامعه ما مطرح کند، نیازمند ایجاد بستر تقویت تکنولوژی و فناوری اطلاعات برای انجام این مشارکت است.
نظر شما