به گزارش خبرگزاری شبستان ،مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان آذربایجان شرقی گفت: نزدیک به 50 درصد از محوطه اطراف مسجد کبود رواقسازی شده است.
تراب محمدی با یادآوری اینکه قسمتهایی از این مسجد بر اثر زلزله سال 1194 هجری قمری صدمه دید، اظهار کرد: در سالهای قبل از انقلاب بازسازی کالبد اصلی و نجاتبخشی بنای این مسجد آغاز شد و تا دهه 70 ادامه پیدا کرد.
وی گفت: عملیات رواقسازی دور مسجد از دو سال پیش آغاز شد که هم اکنون کار ضلع شرقی آن پایان یافته است و رواقسازی در ضلع جنوبی ادامه دارد.
محمدی با بیان اینکه ساخت رواق در اطراف مسجد کمک بزرگی به تعیین عرصه و حریم این بنا کرد، افزود: پس از پایان عملیات مذکور، مسجد کبود، موزه آذربایجان، موزه فرش و موزه سنگ یک مجموعه فرهنگی را تشکیل میدهند.
وی با بیان این که رواقسازی و دیگر اقدامات مرمتی با نظارت «محمد امینیان» انجام شده است، ادامه داد: علاوه بر این اقدامات، به تازگی ساخت سردر شرقی رواقها هم آغاز شده است.
به نقل از روابط عمومی مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری آذربایجان شرقی محمدی با یادآوری اینکه زلزله موجب از بین رفتن حریم این بنای تاریخی عظیم شد، افزود: هزینه احیای حریم آن از محل اعتبارات استانی و ملی تامین شده است و محوطهسازی آن ادامه دارد.
مسجد کبود تبریز از بناهای زمان جهانشاه قره قویونلو و متعلق به نیمه دوم قرن 9 هجری است که به وسیله جان بیگمخاتون همسر جهانشاه بنا شده و توسط دختر او صالحهخاتون در زمان حکومت سلطان یعقوب آققویونلو مرمت شده است.
پایان پیام/
نظر شما