به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، مهمترین اخبار اقتصادی امروز شنبه ۲۸ تیرماه شبستان به شرح زیر است:
نکاتی که باید هنگام استفاده از خدمات بانکداری الکترونیک رعایت کنیم
گزارشهای منتشره از سوی پلیس فتا در سالهای اخیر نشان از رشد سریع و بسیار زیاد کلاهبرداریهای مالی و سوءاستفاده کلاهبرداران از کمبود آگاهی مردم در استفاده ایمن و صحیح از خدمات بانکداری الکترونیک دارد؛ بر همین اساس ضروری است تا نکات امنیتی ساده اما مهمی از سوی شهروندان برای افزایش امنیت کارت بانکی رعایت شود تا از رشد فزآینده کلاهبرداریهای مرتبط با بانکداری الکترونیک از جمله برداشت غیرمجاز وجه جلوگیری شود که در ادامه به چند نکته مهم اشاره شده است:
نکات امنیتی برای پیشگیری از وقوع جرم در ارایه خدمات بانکداری الکترونیکی
برای آنکه دیگران وجهی را به حساب شما واریز کنند، نیازی به مراجعه شما به دستگاه خودپرداز نیست. برای انتقال وجه به کارت شما، ارائه شماره کارت بانکی کافی است. هیچ یک از داده های دیگر کارت بانکی خود مانند تاریخ انقضاء، کد اعتبارسنجی کارت(CVV۲) و رمزهای کارت را در اختیار سایرین قرار ندهید.
مراقب افراد ناشناسی که با شما تماس گرفته و شما را به بهانه ای مجبور به استفاده از ابزارهای پرداخت و بانکی کرده یا خواستار اطلاعات شخصی یا اطلاعات مرتبط با کارت یا حساب بانکیتان هستند، باشید. این اتفاق میتواند شروع یک تراژدی تلخ برای شما و خانواده محترمتان باشد.
در صورت مواجه شدن با تماسهای مشکوک با نهایت هشیاری و دقت عمل کنید و مراتب را سریعاً به مرکز تماس کاشف با شماره تلفن ۹۱۰۰۹۹۶۰ منعکس نمایید. لازم است سرشمارههایی که بانک برای ارسال پیامک استفاده میکند را در تلفن همراه خود ذخیره کنید و در صورت دریافت پیامکهای مشکوک از سایر سرشمارهها یا شمارهها از طریق تماس با مرکز تماس (۶۱۰۸۸-۰۲۱) موضوع را پیگیری نمایید.
به محتوای پیامکهای دریافتی دقت کنید. برخی از پیامکها حاوی اطلاعات محرمانهای هستند که نباید در اختیار دیگران قرار داده شوند مانند رمزهای پویا و یا کدهای فعالسازی خدمات بانکی. در صورت بروز اشکال در عملیات بانکی، از مراجعه به افراد غریبه به شدت خودداری کنید.
ملاحظات امنیتی در خصوص رمز کارت بانک و cvv۲
هنگام دریافت پاکت رمز کارت بانک خود از شعبه به سلامت و پاره نبودن پاکت دقت کنید.
به محض وصول رمز کارت صادره، به دستگاه خودپرداز شعبه مراجعه و رمز خود را تغییر دهید.
رمز اول کارت شما محرمانه است. از ارائه اطلاعات محرمانه کارت خود به دیگران خودداری کنید.
نسبت مانده تسهیلات به سپردههای بانکی ۷۸.۵ درصد شد
معاونت بررسیهای اقتصادی اتاق بازرگانی تهران در گزارشی به نسبت مانده تسهیلات به سپردههای بانکی در فروردینماه ۱۳۹۹ پرداخته و نوشته است: میزان سپردههای بانکی در پایان فروردینماه ۱۳۹۹ برابر با ۲۴۹۳.۵ هزار میلیارد تومان و مانده تسهیلات (جاری و غیرجاری) نیز برابر با حدود ۱۹۵۷ هزار میلیارد تومان بوده است که براین اساس سپردههای بانکی در مقایسه با اسفندماه ۲.۳ درصد و مانده تسهیلات نیز ۱.۱ درصد رشد داشتهاند.
همچنین در مقایسه با فروردین ۱۳۹۸، سپردهها با رشد ۳۳ درصدی و مانده تسهیلات نیز با افزایش ۲۹.۵ درصدی همراه بودهاند. با این حال این آمارها حکایت از پایین بودن رشد مانده تسهیلات برابر رشد سپردهها دارد.
براساس آمارهای بانک مرکزی ایران، نسبت مانده تسهیلات بانکی به سپردهها (پس از کسر سپرده قانونی)، طی نیمه دوم سال ۱۳۹۸ نسبت به نیمه اول در سطح پایینتری قرار داشته است. اگرچه که در اسفند ماه ۱۳۹۸، این نسبت جهش کوچکی را نسبت به چند ماه قبل تجربه کرده، اما در فروردین ۱۳۹۹ به سطح مشابه بهمن و دی ۱۳۹۹ بازگشته است. در فرودین ماه سال ۱۳۹۹ نسبت مانده تسهیلات به سپردهها (پس از کسر سپرده قانونی) معادل ۷۸.۵ درصد بوده است.
این مقدار نسبت به اسفندماه ۱۳۹۸ با کاهش حدود ۰.۹ واحد درصدی همراه بوده است؛ این در حالی است که نسبت به بهمن ماه تقریبا تغییر چندانی نداشته و تنها ۰.۱ واحد درصد بیشتر شده است.
نسبت مانده تسهیلات به سپردهها پس از کسر سپرده قانونی در فروردین ۱۳۹۹ در مقایسه با فروردین ۱۳۹۸، کاهش قابل توجهی (۲.۳ واحد درصد) را تجربه کرده است. روند افت این نسبت نشان میدهد که به تناسب افزایش سپردههای بانکی، تسهیلات پرداختی افزایش قابل قبولی نداشته است.
تحقق جهش تولید در خودرو و لوازم خانگی طی ۷ سال گذشته
بررسی آمارها در طول هفت سال گذشته نشان میدهد در تولید انواع خودروی سواری با رشد حدود ۵ درصدی، از ۷۲۴ هزار و ۷۰۰ دستگاه در ابتدای کار دولت به ۷۵۸ هزار و ۴۰۰ دستگاه خودرو در پایان سال ۹۸ رسیدیم.
بیشترین آمار تولید خودروی سواری در هفت سال گذشته، در سال ۹۶ با یک میلیون و ۴۲۹ هزار دستگاه رقم خورد.
وانت
در این مدت تولید وانت با افت مواجه شد، به طوری که از ۱۰۴ هزار و ۶۰۰ دستگاه در سال ۹۲ با کاهش ۳۶.۱ درصدی به ۶۶ هزار و ۸۰۰ دستگاه رسیدیم.
بیشترین آمار تولید وانت در سال ۹۳ با ۱۵۱ هزار دستگاه به دست آمد.
اتوبوس و مینیبوس
در تولید اتوبوس و مینیبوس، بررسی آمار هفت ساله حاکی از رشد ۲۹۴ درصدی است، به طوری که از ۵۰۰ دستگاه تولید در سال ۹۲ به یکهزار و ۹۷۲ دستگاه در پایان سال گذشته رسیدیم.
در این بخش، بیشترین تیراژ تولید مربوط به سال ۹۶ با چهار هزار و ۲۶۱ دستگاه است.
کامیون، کامیونت و کشنده
افت ۳۶.۲ درصدی تولید انواع کامیون، کامیونت و کشنده در هفت سال گذشته رقم خورد، به طوری که از تولید هفت هزار و ۱۰۰ دستگاه در سال ۹۲ به چهار هزار و ۵۲۸ دستگاه در سال ۹۸ کاهش یافت.
در این بخش، بیشترین شمارگان تولید متعلق به سال ۹۳ با ۲۰ هزار و ۹۷۷ دستگاه است.
به گزارش ایرنا، تولیدات خودروسازان بهویژه خودروهای مونتاژی در سالهای اخیر تحت تاثیر منفی تحریمها و خروج شرکتهای خارجی از جمله رنو، پژو، ولوو، خودروسازان کرهای، ژاپنی، چینی و غیره قرار گرفت و بسیاری از ظرفیتهای ایجاد شده بی استفاده ماند.
با این وجود، با گذشت زمان و استفاده از توان و دانش داخلی و استفاده بهینه از سرمایهگذاریهای انجام شده، پروژههایی مانند K۱۳۲ ایران خودرو را شاهدیم که از دل خودروی پسابرجامی پژو ۳۰۱ (که به سرانجام نرسید) رخنمایی کرد و برگ زرین دیگری در صنعت خودروسازی کشور ورق زد.
تاثیر منفی شیوع ویروس کرونا بر تامین مواد اولیه و تجهیزات مورد نیاز خودروسازان نیز قابل کتمان نیست و در ماههای گذشته، نه تنها شرکتهای ایرانی بلکه بسیاری شرکتهای خودروساز خارجی از تاثیر سوء آن در امان نماندند.
۲.۵ میلیون تومان، حداقل ارزش فروش سهام عدالت
«حسین فهیمی» درباره علت واریز نشدن مبلغ فروش ۳۰ درصد از سهام عدالت برای برخی از سهامدارانی که سفارش فروششان را ثبت کردهاند، گفت: اولویت ما در شرکت سپرده گذاری، حفاظت از وجوه داراییهای مردم است. در فروش سهام وسواس زیادی به خرج میدهیم که مبلغ مورد نظر حتماً به حساب همان فرد واریز شود؛ بنابراین اگر به عنوان مثال شماره شبا اشتباه باشد، راکد باشد یا به دلیل دستورات قضایی مسدود شده باشد امکان واریز وجه وجود ندارد.
وی گفت: کسانی که سهام عدالت ۵۰۰ هزار تومانی داشتند و اقدام به فروش ۳۰ درصدی سهام خود کرده اند، باید حداقل ۲.۵ میلیون تومان دریافت کنند. اگر مبالغ واریزی کمتر از این است باید بار دیگر به محلی که سفارش داده اند مراجعه کنند.
سخنگوی سهام عدالت ادامه داد: از مجموع بیش از یک میلیون نفری که سفارش فروش سهام عدالتشان را ثبت کرده اند، تنها ۳ هزار نفر دچار مشکل شدند یعنی شماره شبایشان به گونهای است که امکان واریز وجه وجود ندارد (یا مسدود است یا راکد است یا به دلایل دیگر نمیتوان وجه را به حساب آنها واریز کرد) درباره این عزیزان، هم بانکها و هم کارگزاریهایی که سفارش فروش را دریافت کردهاند تلاش میکنند از طریق تماس و ارتباط با آن سهامدار، اطلاعات صحیح دیگر از جمله حساب مطمئن را از او دریافت کنند.
فهیمی ادامه داد: مردم اطمینان داشته باشند که یکی از اولویتهای اصلی کارگزاریها رعایت مصلحت سهامداران سهام عدالت است به همین جهت تلاش میکنند تا در بهترین شرایط بازار، سهام عدالت آنها را به فروش برسانند.
وی درباره نحوه فروش سهام عدالت افراد زیر ۱۸ سال، گفت: در راستای حفاظت از داراییها، یکی از دشواریها افراد زیر ۱۸ سال است. دشواری کار اینجا است که فرد مورد نظر نمیتواند سفارش گذاری کند بلکه باید فرد دیگری از طرف او سفارش گذاری را انجام دهد بنابراین ما باید بدانیم فردی که سفارش را ثبت میکند ولی یا قیم قانونی این شخص است یا خیر.
وزارت صنعت، معدن و تجارت در اطلاعیهای با رد هر گونه کمبود در تولید و تأمین ماسک مورد نیاز مردم و کادر درمانی، از وجود ۱۸ میلیون عدد ماسک در انبارها خبر داد و اعلام کرد: این وزارتخانه آمادگی دارد تا در هر نقطه از کشور که وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کند، مقادیر انبوه ماسک را تحویل دهد.
وزارت صنعت، معدن و تجارت در این اطلاعیه افزوده است: این تعداد ماسک در انبارها دپو شده و این وزارتخانه آمادگی دارد تا در هر نقطهای از کشور که وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کند، مقادیر انبوه ماسک را توزیع کند.
در این اطلاعیه، با اشاره به تلاش همهجانبه تولیدکنندگان، واحدهای صنفی و نهادهای عمومی و مردمی در جهت تأمین اقلام بهداشتی مرتبط با مقابله با ویروس کرونا اعلام شده است: در عین حال محمولههای صادراتی ماسک نیز، منتظر اخذ مجوز از سازمان غذا و دارو هستند؛ ضمن اینکه واحدهای تولیدی نیز آمادگی دارند تا بسرعت با تغییر خطوط تولیدی خود، اقدام به افزایش تولید به میزان ۲ برابر رقم فعلی کنند.
وزارت صنعت، معدن و تجارت همچنین از هیأت امنای ارزی و سازمان غذا و دارو درخواست کرد تا ضمن تحویل گرفتن ۱۸ میلیون عدد ماسک دپو شده در انبارها، نسبت به توزیع آن اقدام کرده و در عین حال، نظارت بیشتری بر قیمت و نحوه توزیع ماسک در داروخانهها داشته باشند.
همچنین در این اطلاعیه، ضمن اشاره به تنوع بخشی به پارچه مورد استفاده در تولید انواع ماسک، آمده است: شبکه توزیع ماسک در زمان حاضر علاوه بر داروخانهها که زیر نظر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی فعالیت میکنند، در فروشگاههای زنجیرهای، سوپرمارکتها و ایستگاههای مترو نسبت به عرضه ماسک اقدام میکنند.
در بخش دیگری از اطلاعیه وزارت صنعت، معدن و تجارت آمده است: از بُعد نظارتی، سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان علاوه بر استقرار بازرسان مقیم در واحدهای تولیدکننده مواد اولیه ماسک و نیز تولیدکننده این کالا، اجازه هرگونه عرضه خارج از شبکه را نخواهد داد./
نظر شما