خواستار حذف قانون پیمانکاران نیروی انسانی هستیم

موسوی‌نژاد گفت: حضور پیمانکاران نیروی انسانی به دلیل شرایط سخت کاری نوعی برده‌داری تلقی می‌شود و با مافیای قدرت در سطح کشور و به تبع آن اهواز مرتبط است لذا خواستار پیگیری حذف قانون پیمانکار نیروی انسانی توسط نمایندگان مجلس شورای اسلامی هستیم.

«سیدناصر موسوی‌نژاد» در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در اهواز اظهار کرد: حضور پیمانکاران نیروی انسانی به‌دلیل شرایط سخت کاری نوعی برده‌داری تلقی می‌شود و با مافیای قدرت در سطح کشور و به تبع آن اهواز مرتبط است و از جهتی دیگر با توجه به نوع قراردادهای بسته شده شاهد ضایع شدن حقوق کارگران هستیم.

 

عضو شورای اسلامی کلانشهر اهواز با بیان اینکه تعلیق و اخراج یک کارگر توسط پیمانکار نیازمند طی کردن مقدمات و مراحلی است اما خلأهای موجود باعث شده که پیمانکاران به بهانه‌های مختلف دست به اخراج کارگران بزنند افزود: پیشنهاد تشکیل کمیته‌ای متشکل از ۲ عضو شورای شهر، حراست، بازرسی، حقوقی پیمانکار، کارگر و در راس آنها معاون خدمات شهری شهرداری اهواز داده شده تا پیش از اخراج و تعلیق کارگران، دلایل این امر در کمیته بررسی شود اما گوش شنوایی برای اجرای این پیشنهاد در خدمات شهرداری نیست.

 

وی با انتقاد صریح از اخراج کارگران در مناطق هشتگانه کلانشهر اهواز اضافه کرد: قرارداد بسته شده با کارگران یکساله است و حتی اگر پس از اخراج، پیمانکار در اداره کار محکوم شود، پیمانکار مانع فعالیت مجدد کارگر می‌شود، همین مساله سبب قطع بیمه این فرد قطع و خروج از سیستم کارگران پیمانکاری شهرداری خواهد شد، بنابراین در این صورت حتی با وجود آمدن پیمانکار جدید در سال بعد امکان ادامه فعالیت وی وجود نخواهد داشت.

 

موسوی‌نژاد خواستار پیگیری حذف قانون پیمانکار نیروی انسانی توسط نمایندگان مجلس شورای اسلامی شد و تصریح کرد: نیاز سیستم شهرداری به پرسنل متخصص و تحصیل‌کرده جدی است اما از حدود ۱۲ سال پیش تاکنون وزارت کشور هیچ آزمونی برای بکارگیری نیروی جدید برگزار نکرده و این امر باید محقق شود تا سیستم شهرداری به‌طور غیرقانونی از کارگران پیمانکاران در ستاد بهره‌برداری نکند زیرا تبعات منفی همچون عدم نظافت مطلوب شهر را به دنبال دارد.

 

وی عنوان کرد: در دوره پیشین شورا و شهرداری اهواز ۳۰۸ نیروی جدید در قالب‌های مختلف جذب شهرداری اهواز شدند، اما وضعیت آنها بلاتکلیف بوده و شهرداری همچنان منتظر پاسخ قطعی مراجع قضایی است و از سوی دیگر شهردار ناگزیر به تمدید قرارداد سالانه با آنها است؛ متاسفانه برخی از پیمانکاران نه بر اساس توجیه قانونی بلکه بر مبنای منافع و هوای نفس خود دست به اخراج کارگران می‌زنند و در قبال آن عمل هیچ مقامی در شهرداری پاسخگوی این مساله نیست.

 

عضو شورای اسلامی کلانشهر اهواز ابراز کرد: معاون خدمات شهرداری با توجیه نداشتن بودجه کافی اقدام به کم کردن برخی آیتم‌ها کرده که نخستین نتیجه آن تعدیل نیرو است، به عنوان مثال در یک منطقه از شهر اهواز مساحت نظافت روزانه خیابان‌ها به نصف کاهش یافته که در این حالت نیاز به نیروی کمتری خواهد بود و نتیجه آن اخراج کارگران مازاد می‌شود.

 

وی ادامه داد: از سوی دیگر شهردار اهواز در حال اجرای طرحی به‌نام نهضت آسفالت است که سبب افزایش خیابان‌های آسفالت شده می‌شود و در نتیجه نیازمند کارگران بیشتری در بخش نظافت هستیم اما خدمات شهرداری نه تنها برنامه‌ای برای به‌کارگیری نیروهای جدید ندارد بلکه پیمانکاران وابسته به شهرداری نیز برحسب قرارداد تعیین شده خدمات شهری در حال اخراج نیرو هستند.

 

موسوی‌نژاد با اشاره به اینکه از یک نسخه واحد برای کل شهر نمی‌توان استفاده کرد اذعان داشت: نظافت در برخی مناطق برخوردار اهواز به مراتب ساده‌تر از مناطقی است که در حاشیه شهر ساکن هستند، در برخی محلات، مردم در منازل خود دام نگهداری می‌کنند از این رو کار کارگران خدمات به مراتب سخت‌تر می‌شود اما عملا مزایایی برای کار بیشتر دریافت نمی‌کنند.

 

وی در پایان یاد آور شد: اهواز یک کلانشهر با مشکلات خاص خود بوده و گذشتن از این مشکلات نیازمند همکاری تمام دستگاه‌ها و تزریق اعتبارات استانی و ملی است.

 

کد خبر 948989

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha