به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام «عباس محمدحسنی» در مراسم افتتاح اداره قرآن، عترت و نماز ارتش در مورد الزامات اقامه نماز در جامعه اسلامی گفت: اقامه برای نماز عنوان شده اما در قرآن توصیه به اقامه قرآن نیز شده است. قرآن می گوید دنیا روی شما حساب نمی کند مگر اینکه اقامه قرآن کنید.
رییس سازمان عقیدتی سیاسی ارتش با اشاره به آیه 68 سوره مائده تصریح کرد: از مهمترین تکالیف مسلمانان در قرآن اقامه قرآن عنوان شده و اقامه قرآن فراتر از حفظ، قرائت، برگزاری مسابقه و حتی عمل به قرآن است. اقامه مفهومی جامع و کامل دارد، اقامه یعنی مدیریت جامعه اسلامی بر مبنای قواعد قرآنی قرار گیرد. هر گاه ما توانستیم تمام زوایای قرآنی را در جامعه اسلامی منطبق کنیم و به قواعد قرآنی عمل کنیم، آن گاه موفق به اقامه قرآن شده ایم.
وی افزود: اگر در جامعه ای حافظان فراوان قرآنی باشند و درک بالایی از مفاهیم قرآن شکل بگیرد اما افراد جامعه زیر بار ظلم بروند و در برابر دشمن مقاومت نکنند، اقامه قرآن نشده است.
رییس سازمان عقیدتی سیاسی ارتش گفت: طبق فرمایش قرآن تا زمانی که قرآن را اقامه نکنیم در مسلمانی در نقطه صفر قرار داریم؛ پس رسالت ما اقامه قرآن در جامعه است و نباید به چند قاری و حافظ دل خوش کنیم.
وی با تاکید بر آیات قرآن خاطرنشان کرد: در قرآن کریم عنوان شده اگر مسلمانان می دانستند در سایه اقامه قرآن چه ثمراتی به دست می آورند، تمام دارایی خود را وقف قرآن می کردند و آن زمان می دانستند که هرچه دارند از قرآن است. قرآن علاوه بر اینکه مهجور قرار گرفته، مظلوم نیز واقع شده است، وقتی به قرآن می رسند، کم کاری کم نمی کنند.
حجت الاسلام محمدحسنی ادامه داد: اگر جامعه بر مبنای قرآن اداره شود، چیزی به نام مشکل سیاسی اقتصادی، فشارهای تحریم و یا فشار سیاسی دشمن و شکاف طبقاتی به وجود نمی آید. این ظلم ها و گله مندی ها به دلیل اقامه نشدن قرآن در جامعه است. قرآن می فرماید اگر قرآن را پیاده کنید، همه از آن برخوردار می شوید، حتی غیر مسلمانان نیز از اقامه قرآن بهره مند می شوند.
رییس سازمان عقیدتی سیاسی ارتش افزود: اگر با یک تحریم تحت فشار هستیم، زیرا قرآن را اقامه نکرده ایم و برکات الهی آن نازل نشده ، این مشکل در اقامه نکردن قرآن است. تنها راه عزت حقیقی امت اسلامی جهانی سازی اقامه قرآن است نه ایرانی سازی آن زیرا قرآن فقط برای حجاز و ایران نیست بلکه به تمام مردم دنیا تعاق دارد. اگر قرآن اقامه شود، تمام دنیا از آن بهره مند می شوند. هر مسلمانی باید از تمام ظرفیت های خود استفاده تا بتواند قرآن را اقامه کند.
وی در مورد راهکارهای اقامه نماز در جامعه تصریح کرد: ایجاد ساختار مستقل قرآنی در جای جای حکومت اسلامی از جمله این راهکارهاست زیرا ساختار قرآن نباید زیرمجموعه سایر معاونت ها باشد. گاهی در سازمان ها دیده می شود قرآن را در دل معاونت های دیگر باید جستجو کرد. به عنوان خادم قرآن به این نتیجه رسیدیم تا زمانی که ساختار قرآنی مستقل شکل نگیرد و قرآن در اولویت امور قرار نگیرد، قرآن اقامه نمی شود.
رییس سازمان عقیدتی سیاسی ارتش ادامه داد: اقامه قرآن می تواند در جای جای کشور اجرا شود و هر مدیری در هر دستگاه خود را موظف به دنبال کردن برنامه های قرآنی بداند.
وی ادامه داد: اصلاح نگاه هزینه ای به قرآن از دیگر راهکارهای اقامه قرآن در کشور است. وقتی به قرآن می رسیم به آن نگاه هزینه ای می کنیم که آیا خرج کنیم یا خیر. نگاه کارفرمایان و مسئولان به قرآن نباید هزینه ای باشد بلکه باید نگاه سرمایه ای داشته باشند.
محمدحسنی تاکید کرد: دخالت دادن قرآن در گزینش ها از دیگر راهکارهای اقامه نماز در جامعه است. مسئولیت و درجه و فلان امتیاز را اهدا می کنند بدون آنکه بدانند فرد قرآن بلد است یا خیر.
وی گفت: دغدغه مند سازی قرآن یکی دیگر از راهکارهای اقامه قرآن در جامعه است. والدین نسبت به پایین بودن نمرات قرآنی در مدارس حساسیت ندارند اما در مورد ریاضی و فلان درس دغدغه مند هستند. امروز قرآن در مهد کودک ها و حتی در آموزش عالی نیز آن گونه که باید مورد توجه قرار نمی گیرد و به همین جهت وضعیت همین گونه می شود که مشاهده می کنیم.
وی افزود: ما تحریم آسمان و نعمت های زمینی هستیم. اگر از تحریم های آمریکا تاثیر می گیریم به دلیل تاثیر نگرفتن از قرآن است. کسی که قرآنی باشد، تحریم ها در او اثری نمی گذارد. ما نسبت به اقامه قرآن کم کار کردیم،باید از رسول خدا عذرخواهی کنیم.
رییس سازمان عقیدتی سیاسی ارتش گفت: اگر می خواهید قرآن اقامه شود، باید کاری کنیم که همه نسبت به نمرات بالای قرآن از آموزش و پرورش تا آموزش عالی دغدغه مند شوند و اگر نمره فردی از قرآن پایین آمد، بدانید که از چشم قرآن افتاده است.
وی فرهنگ سازی در فرآیند بسیج قرآنی را از دیگر راهکارهای اقامه قرآن در جامعه دانست و افزود: برای هر کاری نقطه عطفی وجود دارد، برای رسیدن به جامعه قرآنی از لحظه انعقاد نطفه فرزند ، والدین باید برنامه ریزی کنند تا فرزندان شان با تربیت قرآنی به دنیا بیاید.
رییس سازمان عقیدتی سیاسی ارتش اظهار کرد: راه بعدی اقامه قرآن اهتمام همزمان به قرآن و عترت است اما متاسفانه این گونه نیست. برخی به قران تمسک می کنند اما به عترت بی توجه هستند، مانند برخی برادران اهل سنت و برخی به اهل بیت(ع) تمسک می کنند و به قرآن بی توجه هستند؛ مانند برخی برادران شیعه، باید این موانع را از سر راه قرآن برداریم. تا زمانی که شیعه و سنی قرآن و عترت را در کنار هم قرار ندهند، اقامه قرآن تحقق نمی یابد زیرا پیامبر اکرم(ص) در حدیث ثقلین این دو را در کنار یکدیگر عنوان می کند که از هم جدا نیستند.
وی در مورد فعالیت های قرآنی ارتش خاطرنشان کرد: فعالیت های قرآنی ارتش همزمان با پیروزی انقلاب اسلامی شکل گرفت و شاهد 40 دوره مسابقه قرآن و 9 دوره مسابقه حدیث تاکنون بوده ایم و کارنامه درخشانی از ارتش در فعالیت های قرآنی شکل گرفته است.
وی یادآور شد: در سال جهش تولید برای جهش در مسایل قرآنی سازمان عقیدتی سیاسی به این نتیجه رسید که ساختار قرآن به عنوان یک مدیریت مستقل بوده و زیر نظر هیئت رییسه اداره شود؛ به همین منظور این امر با ستاد کل نیروهای مسلح در میان گذاشته شد و این ستاد صادقانه در این زمینه همکاری کرد و نتیجه آن شد که معاونت مستقل قرآنی شکل بگیرد./
نظر شما