به گزارش خبرگزاری شبستان، اخبار ، عکس ها و فیلم ها و گزارش هایی که از آمریکا منتشر می شود نشان می دهد که شهرهای تر و تمیز فیلمهای هالیوودی ، این روزها میزبان هزاران آمریکایی در پارکها و اماکن باز هستند که به علت فقر و بیکاری در چادرها زندگی میکنند .
تعدادی از آن ها در آستانه سال نو میلادی ، با لباس بابانوئل در تظاهرات شرکت می کنند . ماه ها یک به یک از آغاز جنبش تسخیر والاستریت می گذرد اما هیچ نشانه ای از آینده ای بهتر برای مردم نیست.
یکی از معترضان می گویدشرکت کننده در حرکت های اعتراض آمیز جنبش تسخیر وال استریت می گوید : من دیگر نمی توانم کاری برای امرار معاشم پیدا کنم و متکی به درآمد مختصر همسرم شده ام . این موضوع باعث فشار روحی و افسردگی من شده است.
هر روز بر تعداد چادرهای بی خانمان ها اضافه می شود . پارکها و اماکن باز میزبان هزاران آمریکایی هستند که خانه شان را به دلیل بحران اقتصادی از دست داده اند . آن ها شب را با خواب بابانوئل ، صبح می کنند اما وقتی از خواب برمی خیزند هنوز در چادر هستند نه در خانه .
48 درصد از کل جمعیت آمریکا اکنون کمدرآمد تلقی میشوند و یا اینکه در فقر زندگی میکنند. بر اساس همین آمار از هر 6 آمریکایی یک نفر زیر خط فقر زندگی میکند.
این فقر به طور های ساطبیعی بر زندگی کودکان آمریکایی هم تأثیر گذاشته است . 57 درصد کودکان آمریکایی اکنون از نیازهای اولیه زندگی نیز محرومند . تعداد کودکان بیخانمان 33 درصد بیشتر از تعدادی است که بی خانمان ل 2007 میلادی است .
حالا همه می دانند که مدیریت یک درصدی پولدارها چه بلایی به سرشان آورده است . خیابان وال استریت نماد اقتصاد پولدارهای آمریکا هنور از معترضان خالی نشده است . پلیس با دستگیری بیش از سه هزار نفر و سرکوب مردم با باتوم و گازهای سمی هم نتوانسته آن ها را متفرق کند .
دولت باراک اوباما برای رفع گرسنگی بخشی از فقرا ، طرح استفاده از کوپن غذایی را اجرا می کند اما این فقر چنان گسترده است که حتی این طرح هم نتوانسته دردی از مردم دوا کند. اکنون از هر هفت آمریکایی ، یک نفر به علت وضعیت نابسامان اقتصادی از کوپن غذایی استفاده میکند . از هر 50 آمریکایی یک نفر درآمدی جز همین بن های غذایی ندارد . مادری که از دریافت همین کوپن غذایی هم محروم شده بود چندی پیش خود و فرزندانش را کشت تا به زندگی سخت دوران بحران اقتصادی پایان دهد.
اکثر سرپرست های خانوارها آماده کارند اما شغلی برای آن ها وجود ندارد . حتی سربازانی هم که از جنگ افغانستان و عراق بازمی گردند بیکار می شوند .
پل استرمن، نویسنده و اقتصاددان مشهور آمریکایی در اینباره میگوید: در حدود 20 درصد از افراد بالغ در آمریکا در شغلهایی کار میکنند که حقوقهایی در سطح خط فقر به آنها پرداخت میشود.
بر اساس گزارش گلوبال ریسرچ، در سال 1980 میلادی کمتر از 30 درصد مشاغل آمریکا جزء شغلهای کمدرآمد بودند و این در حالی است که این رقم اکنون به بیش از 40 درصد افزایش پیدا کرده است. یک کارگر وقتی کار خود را از دست میدهد حداقل 40 هفته بیکار باقی میماند و در این مدت حتی قادر به پرداخت کرایه خانه و یا وام خود نیست.
نمودار زیر آهنگ رشد نرخ بیکاری در آمریکا را از سال 2006 تا سال 2009 میلادی به خوبی نشان می دهد:
نظر شما