حجت الاسلام والمسلمین «حسین موحد» در گفت و گو با خبرنگار گروه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان با بیان اینکه کارکرد اجتماعی مساجد جزو آن دسته از کارکردهایی است که هیچ گاه فراموش نشده بود بنابراین این اظهار نظر که «کارکرد اجتماعی مساجد با شیوع ویروس کرونا احیا شد» کاملا نادرست است، اظهار کرد: البته این کارکرد با شیوع این ویروس گسترش یافته ولی هیچ گاه تعطیل نشده بود که الان احیا شده باشد.
امام جماعت مسجد حضرت اباعبدالله الحسین (ع) (واقع در تهران، خیابان جشنواره، فلکه دوم تهرانپارس) افزود: صندوق های قرض الحسنه، مجموعه های خیریه و مراکز نیکوکاری که پیش از پیروزی انقلاب اسلامی در مساجد فعال بودند با پیروزی این انقلاب و استقرار نظام جمهوری اسلامی بیشتر شد و در مواقعی همچون ایام پایانی سال، ماه رمضان و خدمت رسانی به آسیب دیدگان از حوادثی همچون سیلاب و زمین لرزه بیش از گذشته افزایش می یابد و مطمئنا با شیوع ویروس کرونا به نقطه اوج خود رسیده است.
وی در ادامه به فعالیت درمانگاه تخصصی و فوق تخصصی حضرت اباعبدالله الحسین (ع) وابسته به مسجد حضرت اباعبدالله الحسین (ع) اشاره کرد و گفت: احداث چنین مراکزی تحت پوشش مساجد با پیروزی انقلاب افزایش یافت. این درمانگاه به بیمارانی که بضاعت مالی کمی دارند خدمات ویژه با کمترین تعرفه ارائه می کند و در دوره کرونا نیز از بیماران نیازمند هیچ هزینه ای دریافت نمی کرد.
موحد در ادامه درباره برنامه های مسجد حضرت اباعبدالله الحسین (ع) در دوره شیوع ویروس کرونا بیان کرد: ضد عفونی کردن معابر، حضور اعضای پایگاه بسیج این مسجد در بیمارستان ها به منظور عیادت از بیماران کرونایی و توزیع آبمیوه های طبیعی و بسته های بهداشتی و توزیع بیش از 250 بسته ارزاق میان نیازمندان از مهم ترین اقدامات مسجد حضرت اباعبدالله الحسین (ع) در این دوره بوده است.
وی با بیان اینکه فعالیت های حضرت اباعبدالله الحسین (ع) در دهه کرامت و همسو با سخنان مقام معظم رهبری درباره رزمایش مواسات و همدلی افزایش یافت، گفت: طبخ و توزیع ۱۵۰۰ پرس غذای گرم میان نیازمندان و توزیع ۵۰ بسته ارزاق میان خانواده های نیازمند از اقدامات این مسجد در دهه کرامت بود.
وی درباره برگزاری جشنواره نماز که تاکنون ۱۰ دوره از آن در مسجد حضرت اباعبدالله الحسین (ع) برگزار شده است، افزود: این برنامه در راستای غنی سازی اوقات فراغت نسل جوان برگزار می شود که البته امسال به دلیل شیوع ویروس کرونا و لزوم رعایت فاصله اجتماعی و سایر مسائل بهداشتی، با محدودیت در برگزاری آن روبرو بودیم. این جشنواره ویژه نوجوانان پسر 10 تا 14 سال است که طی آن در زمینه نماز با یکدیگر به رقابت می پردازند و همه ساله به برگزیدگان، جوایز ارزشمندی اهدا می شود.
امام جماعت مسجد حضرت اباعبدالله الحسین (ع) در پایان با بیان اینکه دستگاه های مختلف باید در جلسات ستاد ملی مبارزه با کرونا باید تلاش کنند تا آنجایی که می توانند مانع از تعطیل شدن مساجد شوند و از سوی دیگر، زمینه صدور مجوز برگزاری برنامه های حضوری در این خانه های خدا را فراهم کنند، تاکید کرد: همه باید به فکر سلامت مردم باشند و مطمئنا همانطور که مقام معظم رهبری در سخنرانی شان درباره بازگشایی مساجد در شب های قدر امسال فرمودند، اهالی مساجد و متدینان در این زمینه بهتر از دیگران عمل می کنند، باوجود این بسته بودن مراکز دینی، پیامدهای بدی برای فرهنگ و اخلاق جامعه دارد.
نظر شما