آغازبکار مجدد ستادبازسازی عتبات عالیات استان کرمان در کربلای معلی

پس از ۴ ماه وقفه، کاروان خادمان بازسازی عتبات عالیات از کرمان راهی کربلا شد و عملیات اتصال سرداب‌های حرم مطهر امام حسین در کربلای معلی که از اسفند سال ۱۳۹۸ به دلیل شیوع بیماری کرونا تعطیل شده بود، مجدداً از سر گرفته شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از کرمان و به نقل از روابط عمومی ستادبازسازی عتبات عالیات استان؛ پس از 4 ماه وقفه، کاروان خادمان بازسازی عتبات عالیات از کرمان راهی کربلا شد و عملیات اتصال سرداب‌های حرم مطهر امام حسین در کربلای معلی که از اسفند سال 1398 به دلیل شیوع بیماری کرونا تعطیل شده بود، مجدداً از سر گرفته شد.

 

 

یکی از پروژه‌های این ستاد در کربلا، طرح اتصال سرداب‌های حرم مطهر حسینی است که در 5-4 ماه اخیر به خاطر شیوع ویروس کرونا تعطیل شده بود و امروز با موافقت مسئولین عراقی و هماهنگی با متولیان آستان قدس حسینی، مهندسان و نیروهای فنی ستاد برای تکمیل پروژه به کربلا اعزام می‌شوند.

 

 

این نیروها که بعضاً 5 سال سابقه‌ی همکاری با ستاد بازسازی عتبات استان کرمان را دارند، 16 نفر هستند که در فنون جوشکاری، پیکورکاری، آرماتوربندی، برق‌کاری، بتن ریزی و دیگر زمینه‌های مورد نیاز با ستاد بازسازی عتبات در پروژه‌های محوله همکاری می‌کنند. 

 

 

پروژه‌ی اتصال سرداب‌های حرم مطهر سیدالشهدا(ع) از سال 97 با اتصال سرداب الحجه به رأس‌الشریف آغاز شد و در حال حاضر اتصال سرداب رأس‌الشریف به باب القبله در حال انجام است. این پروژه به دلیل تعطیلی موقت به خاطر شیوع ویروس کرونا ناتمام مانده بود که مجدداً از سر گرفته می‌شود. 

 

 

در این دوره از اعزام، نیروها که به صورت قراردادی با ستاد عتبات همکاری دارند و بعضاً سابقه‌ی همکاری‌ ایشان به 5 سال می‌رسد، حداقل سه ماه در کربلا خواهند بود؛ این نیروها پس از انجام تست سلامت و تاکید بر رعایت پروتکل‌های بهداشتی با در اختیار داشتن لوازم بهداشتی  نظیر ماسک، دست‌کش و ژل ضدعفونی اعزام شدند.

 

 

بر اساس این گزارش نیروهای اعزامی با شوق زاید‌الوصفی خود را برای کار در کربلا آماده کرده و کوله‌بار سفر بسته‌اند.

 


یکی از این خادمان که بیش از یک سال است در خدمت بازسازی عتبات است، کار در این عرصه را فقط در قالب عشق به امام حسین علیه‌السلام قابل توصیف می‌داند و می‌گوید: وقتی پا در حرم ارباب می‌گذاری، انگار همه‌ی دنیا و دغدغه‌ات همین خدمت به آستان مقدس سیدالشهدا است و خودت و زندگی‌ات را به‌کلی فراموش می‌کنی. 

 

 

یکی دیگر از نیروهای اعزامی با بیان اینکه برای اعزام مجدد، لحظه‌شماری می‌کردم، گفت: روزی حداقل ۱۱ ساعت کار در حرم امام حسین(ع) توفیقی است که نصیب ما شده و امیدواریم شفاعت آقا را در آخرت داشته باشیم. 

 

 

گفتنی است؛ سرداب های الحجه(عج) در سمت شمالی، الشهداء در طرف شرقی، الرأس‌الشریف در بخش غربی و باب‌القبله در قسمت جنوبی صحن شریف به منظور رفاه حال زائران به همت شرکت مهندسی ارض‌القدس عراق ساخته شده که اتصال این سرداب‌ها به تیم فنی-مهندسی ستاد بازسازی عتبات استان کرمان واگذار شده است. 

 


کل بار صحن مسقف شده حرم مطهر حسینی، روی چند «4طاقی» قرار دارد که به‌منظور اتصال سرداب‌ها، عملیات ویژه برای خالی کردن زیر آن‌ها همزمان با زیارت زائران در قسمت همکف انجام می‌شود.

 

 

براساس این طرح، دهانه‌هایی به عرض 13 متر و طول 7 متر جهت اتصال سرداب‌های حرم مطهر در محل «4طاقی»ها اجرا و با اتصال سرداب‌ها، صحن جدید در طبقه «منفی یک» حرم که نزدیک‌ترین محل به قبر مطهر سیدالشهداء(ع) است، پذیرای هزاران زائر است.

 

 

پیش از این با همت مهندسان و عوامل اجرایی ستاد بازسازی عتبات عالیات کرمان، طرح لاغرسازی ستون‌ها و مقاوم سازی حرم مطهر امام حسین(ع) با موفقیت اجرا شده بود که همین دقت بالای مهندسی از جمله دلایل واگذاری اجرای طرح اتصال سرداب‌ها به این ستاد است.

کد خبر 948015

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha