تعلیق؛ ویروسی که در پروژه های عمرانی مانه و سملقان جا خوش کرده است

تاخیر در اجرای پروژه‌های ساخت ‌و ‌ساز یا تولیدی چه در بخش دولتی و چه در بخش خصوصی، پدیده‌ای است که در غالب استان ها به دلایل مختلف امکان وقوع دارد که این امر در مانه و سملقان صدای مردم را درآورده است.

 خبرگزاری شبستان مانه و سملقان؛ برای هر پروژه عمرانی، افق زمانی خاصی تعریف می‌شود و بر اساس همین افق زمانی ارزش حال پروژه محاسبه شده و اقتصادی بودن آن توجیه می‌شود. دلایلی که سبب توقف فرآیند اجرای پروژه یا کُند شدن روند آن می‌شود به نحوی که در بازه‌ زمانی تعیین شده اجرای آن به پایان نمی‌رسد، می‌تواند خود مانعی برای ادامه‌ فرآیند آن باشد. هنگامی که انجام یک طرح اقتصادی در هر بخشی متوقف شده یا به طول بینجامد و از زمان تعیین شده، فزونی یابد ارزش زمان حال آن تغییر می‌کند و امکان دارد توجیه اقتصادی خود را از دست بدهد. متاسفانه در مانه و سملقان تعداد زیادی از این پروژه های متوقف شده وجود دارد که سال ها از نیمه تمام ماندن آن می گذرد و صدای مردم را درآورده است.

 

یکی از شهروندان شهر پیش قلعه می گوید: یکی از پروژه هایی که مدت 18 سال است نیمه کاره رها شده، کارخانه سیمان سمنگان است.

 

محمد براتی افزود: این کارخانه قرار بود روزی برای تعداد زیادی از جوانان بیکار این بخش و شهرستان  اشتغال ایجاد کند، اما متاسفانه راه اندازی آن امروز تبدیل به یک آروز برای جوانان مهاجر به استان های دیگر شده است.

 

وی بیان کرد: اراضی ملی که متعلق به مردم است به عده ای سرمایه گذار خصوصی واگذار می شود ولی بعد از گرفتن تسهیلات و زمین پروژه را اجرا نمی کنند و نیمه کاره رها می کنند.

 

یکی دیگر از شهروندان شهر آشخانه می گوید: چند سال پیش اراضی ملی را برای ایجاد کارخانه خانه های پیش ساخته در شهرک صنعتی به سرمایه گذار بخش خصوصی واگذار کردند.

 

قربان علی محمدی اظهارداشت: در حال حاضر بعد از چندین سال هنوز هم این کارخانه که قرار بود به عنوان تنها کارخانه در خاورمیانه باشد نیمه کاره رها شده است.

 

وی افزود: در حال حاضر سرمایه گذار این پروژه که قرار بود کارخانه خانه های پیش ساخته را در این شهرستان ایجاد کند آن را به باغ تبدیل کرده است و خودش هم در آنجا اسکان ندارد.

 

وی بیان کرد: مسئولان در شهرستان باید به فکر سرمایه های مردم باشند این افرادی که به محض دریافت اراضی ملی و تسهیلات، پروژه  هایشان را نیمه کاره رها می کنند و می روند باید تعیین تکلیف شوند.

 

یکی دیگر از شهروندان مانه و سملقان می گوید: چندین سال از پروژه مرغ مادر شرکت اتکاء در اراضی شهر پیش قلعه می گذرد  ولی این پروژه همانند پروژه های نیمه تمام در این شهرستان رها شده است.

 

رضایی اظهارداشت: اراضی که باید روزی با ایجاد پروژه ها تبدیل به اشتغال برای جوانان شود امروز به سرمایه گذارانی واگذار شده که به محض دریافت زمین و تسهیلات پروژه ها را متوقف می کنند.

 

وی بیان کرد: مسئولان در این شهرستان به فکر بیت المال باشند و اراضی را که در آن پروژه تعریف و نیمه کاره رها شده را از سرمایه گذاران پس بگیرند و به بیت المال تحویل دهند.

 

وی عنوان کرد: اگر این پروژه ها در مانه و سملقان تاکنون اجرا می شد قطعا زمینه اشتغالزایی خوبی را برای جوانان بیکار ما فراهم می کرد تا  از مهاجرت به شهرها و استان های همجوار جلوگیری شود.

 

یکی دیگر از شهروندان می گوید: پروژه های مهمی که در راستای ایجاد اشتغال و جلوگیری از مهاجرت جوانان از زادگاه و دیارشان و حاشیه نشینی در شهرهای بزرگ، کلنگ زنی شده همچون پالایشگاه ۱۰۰ هزار  بشکه ای نفت در بخش مانه با پیشنهاد 11 هزار اشتغال مستقیم و غیر مستقیم در منطقه کال ایمانی ولی هیچ اقدامی انجام نشده است.

 

ربانی افزود: مردم شهرستان از دوجهت متضرر شدند هم اراضی ملی را  از دست دادند و هم اشتغالی برای جوانان بیکار ایجاد نشد که  کاشی سمنگان هم با گرفتن اراضی ملی به مساحت 21 هکتار از جمله این پروژه هاست.

 

مدیر جهاد کشاوزی مانه و سملقان گفت: واگذاری اراضی ملی در شهرستان بر اساس درخواست اشخاص حقیقی و حقوقی صورت می پذیرد و اداره امور اراضی با بررسی پرونده نسبت به واگذاری اقدام می کند.

 

هادی قهرمانیان اظهارداشت: بعد از پروسه واگذاری، از اشخاص و یا شرکت هایی که نسبت به موضوع قرارداد اهمال و یا کوتاهی کنند و فعالیتی نسبت به پروژه انجام نگیرد اداره امور اراضی نسبت به خلع ید و بازپس گیری اراضی اقدام می کند.

 

وی عنوان کرد: این موارد در خصوص پروژه های ۲۵ هکتاری تربیت بدنی، کارخانه های خانه های پیش ساخته در سطح ۲۵ هکتار و لاستیک سازی سمنگان انجام شده است.

 

قهرمانیان بیان کرد: نمونه هایی مانند آموزش و پرورش و ۱۰ هکتار پالایشگاه کال ایمانی در حال تاسیس در خلع ید است.

 

وی همچنین در خصوص طرح هایی مانند مرغ مادر در سطح ۲۵۰ هکتار و سازمان اتکا ۴۱۰ هکتار که در حال نظارت بر فعالیت است، افزود: کارخانه سیمان سمنگان با تغییر فعالیت کاربری به مجتمع گیاهان دارویی تبدیل خواهد شد.

 

 وی عنوان کرد: اداره امور اراضی بعد از واگذار کردن زمین هر ۶ ماه نسبت به بازدید از محل و تکمیل فرم نظارت اقدام می کند که در صورت عدم پیشرفت فیزیکی اقدام به اخطار کتبی به نام برده می شود.

 

به گزارش خبرنگار شبستان؛ واگذاری 25 هکتار اراضی ملی به اداره تربیت بدنی در حاشیه شهر آشخانه، وا گذاری ۱۰ هکتار به اداره آموزش و پرورش در روستای هدف گردشگری درکش جهت احداث اردوگاه و پروژه مرغ مادر با واگذاری  اراضی ملی به مساحت 25 هکتار در روستای لنگر از جمله پروژه های نیمه تمام در این شهرستان است.

 

همچنین کارخانه سیمان سمنگان با واگذاری اراضی ملی ۱۰۰ هکتاری در  بخش مانه بعد از چندین نوبت تمدید پایان قراد داد با  75 درصد پیشرفت فیزیکی همچنان بلاتکلیف است و کارخانه خانه های پیش ساخته با 25 هکتار اراضی ملی در حاشیه شهر آشخانه با  هزارو 270 فرصت اشتغال، کارخانه زرین سبوس بام خراسان برای تولید انواع روغن های خوراکی نباتی با ایجاد اشتغال 400 نفر، واگذاری 410 هکتار اراضی ملی به سازمان اتکا کشت و صنعت مرغداری بخش مانه نیز از پروژه های متوقف شده است.

 

شرکت کارخانه لاستیک سازی سمنگان در بخش مانه هم با واگذاری 30 هکتار از اراضی ملی، از جمله پروژه هایی است که متاسفانه نیمه کاره رها شده است.

 

 

 

کد خبر 948000

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha