گفتگوی صمیمانه از ایجاد اصطکاک در خانواده جلوگیری می کند

ظهوریان گفت: خانواده ها می توانند با ایجاد ارتباط و گفت و گوی صمیمانه با یکدیگر جلوی اصطکاک ها و مشکلات را بگیرند.

این روزها خانواده ها بیشتر از هر زمان دیگری نیازمند همدلی و همراهی با یکدیگر هستند، این امر بدون داشتن و توانایی شنیدن درست و درک یکدیگر میسر نیست، خانواده ها باید بتوانند با یکدیگر گفتگو کنند و با یکدیگر همدل و همزبان باشند تا علاوه بر حل مشکلات روزمره زندگی بهتری داشته باشند در این رابطه با خانم «مریم ظهوریان»، جامعه شناس به گفتگو نشسته ایم که آن را با هم می خوانیم.

 

امروزه شاهد این هستیم که خانواده ها ارتباط موثری با هم ندارند دلیل آن چیست؟

خانواده ها را از این بعد که کوچک ترین حد جامعه هستند، مورد بررسی قرار می گیرند. سابق بر این در خانواده ها ارتباطات و داد و ستدها باید بررسی شود تا رفع نیازهای عاطفی آنها نیز انجام شود. ما در یک اجتماع از حالت روستایی به حالت شهری در آمده ایم و در خانواده ها دیگر آن خانواده سابق را شاهد نیستیم چرا که سطح اطلاعات ما با توجه به اینکه اینجا تبدیل به یک دهکده جهانی شده است، فرق کرده و افکار ما در حد همان دهکده جهانی می باشد، امروزه دیگر شاهد این هستیم که افراد همه با هم از بیرون اطلاعات دریافت می کنند و در کنار آن به بیرون اطلاعات می دهند که این امر می تواند گسست خانواده ها را تشدید کند و هرچه تعداد افرادی که با بیرون تبادل اطلاعات دارند بیشتر می شود، این گسست نیز بیشتر می شود و بسیاری از موضوعات و مشکلات به بیرون از فضای خانواده ارجاع داده می شود.

 

آیا کرونا باعث شده تا خانواده ها بهتر بتوانند با هم کنار بیایند و رفتار آنها نسبت به قبل بهتر شده باشد؟

در این روزها که شاهد شیوع کرونا هستیم، درست است که افراد به صورت فیزیکی در منزل و در کنار هم هستند ولی به دلیل وجود ابزارهای ارتباطی ارتباط آنها با بیرون قطع نیست و به دلیل داشتن اوقات فراغت بیشتر ارتباطات آنها بیشتر شده است هرچند ارتباط فیزیکی آنها کمتر شده است، که این امر می تواند آسیب های جدیدی را برای خانواده ها به همراه داشته باشد.

 

آیا فضای مجازی در دوران کرونا باعث شده تا خانواده ها از هم دور شوند؟

پیش از این بسیاری از اعضای خانواده رعایت می کردند و در کنار یکدیگر گوشی را کنار می گذاشتند و یا وارد فضای مجازی نمی شدند ولی بسیاری از خانواده ها در کنار یکدیگر حتی از فیلترشکن ها استفاده می کنند که این امر می تواند به گسست بیشتر خانواده ها منجر شود و این داستان در آینده نیز ادامه پیدا خواهد کرد.

 

راهکار برون رفت از گسست خانوادگی چیست و چگونه می توان جلوی گسست خانوادگی را گرفت؟

در خصوص راهکار برای برون رفت از گسست خانوادگی می توان گفت که در بیشتر اتفاقاتی که ممکن است بیفتد، باید آن را با گفت و گو حل کرد چون گفت و گو سبب صمیمیت می شود. هرچند ایجاد صمیمیت ها یک سری پل و نیازمندی هایی دارد و قبل از آن باید پرورش ها و تربیت هایی صورت بگیرد، یکی از ویژگی های مهم گفت و گو این است که نباید بر پایه ترس باشد و اگر گفت و گو بر پایه صمیمیت می باشد، می تواند دروازه های ارتباطی را باز کند تا افراد بتوانند به یکدیگر کمک بیشتری کنند.

 

در کنار هم بودن آیا می تواند به وجود آورنده اصطکاک باشد و چگونه می توان آنرا کاهش داد؟

البته در کنار هم بودن یک سری اصطکاک را می تواند به وجود بیاورد و باید برای غلبه بر این اصطکاک ها راهکار داشته باشیم که داشتن سرگرمی های قابل توجه در هر خانواده ای می تواند از راهکارهای ما باشد، هرچند باید به این نکته توجه داشته باشیم که این سرگرمی ها در هر خانواده ای نسبت به خانواده های دیگر می تواند متفاوت و مبتلابه باشد.

کد خبر 947931

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha