به گزارش خبرگزاری شبستان و به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گیلان، «ولی جهانی» با تاکید بر پایان گمانه زنی در بنای تاریخی مسجد صفی رشت گفت: این گمانه زنی به منظور لایه نگاری و تعیین قدمت بنا انجام شده و پژوهشهای صورت گرفته منجر به کشف بقایایی از کاشی های لعابدار و گورستانی بزرگ در مجموعه مسجد صفی رشت شده است.
معاون میراث فرهنگی ادامه داد: با توجه به اکتشافات صورت گرفته مشخص شده است که بخشی از بنای مسجد صفی بر روی یک گورستان قرار گرفته و این گورستان متشکل از گورهای خرپشتهای، با پوششی طاقی شکل است.
جهانی به قدمت یافتههای این گمانهزنی اشاره کرد و تشریح کرد: بررسی یافتههای به دست آمده از پژوهشهای باستان شناسی این مسجد، بهویژه بررسی لایه های زیرین گورستان قدمت تقریبی آن را به پیش از صفویه و احتمالا قرون چهارم و پنجم ه.ق میرساند.
معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گیلان با بیان اینکه مسجد صفی رشت در بافت تاریخی رشت قرار دارد، تصریح کرد: قتل و دفن امانی صفی میرزا، فرزند شاه عباس یکم صفوی از جمله مهمترین وقایع تاریخی مرتبط با مکان مسجد صفی رشت است.
گفتنی است، بنای تاریخی مسجد صفی رشت که به عنوان قدیمیترین بنای برجای مانده در شهر رشت محسوب میشود به همت بنیاد مسکن استان گیلان و با نظارت معاونت میراث فرهنگی در حال مرمت است.مسجد صفی یا مسجد سفید یا شهیدیه یکی از قدیمی ترین مساجد رشت و در مرکز شهر و در حومه بازار سنتی رشت قرار دارد و در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیدهاست.
نظر شما