به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، مهمترین اخبار اقتصادی امروز چهارشنبه ۲۵ تیرماه شبستان به شرح زیر است:
پیشنهاد انتشار اوراق ودیعه ۲ ساله بانک مرکزی
«پیمان قربانی» با اشاره به اینکه بانک مرکزی در جهت مدیریت رشد نقدینگی و کنترل تورم در نظر دارد اوراق ودیعه باسررسید۲ساله منتشر کند، گفت: پیشنهاد طرح شده در شورای پول واعتبار برای بررسی واخذ مصوبه لازم طرح خواهدشد.
معاون اقتصادی بانکمرکزی در توضیح این خبر اعلام کرد، هر ۱۰۰ هزار میلیارد ریال انتشار اوراق ودیعه، رشد پایه پولی و نقدینگی را به میزان ۲.۸ واحد درصد کاهش خواهد داد.
وی یادآور شد: ابعاد فقهی انتشار اوراق یاد شده، قبلاً در شورای فقهی بانک مرکزی به تصویب رسیده و در مهر ماه سال ۱۳۹۷ نیز مجوز قانونی لازم از شورای عالی هماهنگی اقتصادی اخذ شده است.
توسعه توانمندسازی اشتغال خُرد با بکارگیری ظرفیت قرضالحسنه
بانک قرض الحسنه رسالت و معاونت اشتغال و خودکفایی کمیته امداد امام خمینی (ره) باهدف توسعه توانمندسازی اشتغال مددجویان تفاهم نامه همکاری امضا کردند. این تفاهم نامه در راستای منویات مقام معظم رهبری مبنی بر توسعه اقتصادمقاومتی و باهدف توسعه توانمندسازی اشتغال مددجویان امداد در قالب الگوی توسعه اجتماعی رسالت و با استفاده از ظرفیت همیاری؛ قرض الحسنه و کارآفرینی به امضای محمدحسین حسین زاده مدیرعامل بانک قرض الحسنه رسالت و حجت اله عبدالملکی معاونت اشتغال و خودکفایی کمیته امداد امام خمینی (ره ) رسید.
مدیرعامل بانک قرض الحسنه رسالت با بیان اینکه در چند سال گذشته این بانک در برخی استان ها به عنوان معین اقتصاد مقاومتی ورود و کسب و کارهای ایجاد کرده است، گفت: در این استان ها با عملیاتی کردن الگوی توسعه کارآفرینی اجتماعی رسالت، به حمایت از کسب و کارهای خرد و خانگی با هدف تولید در شهرهای کوچک و مصرف در کلان شهرها پرداخته ایم.
به گفته حسین زاده، بر اساس این تفاهم نامه؛ توانمندسازی اشتغال مددجویان امداد در قالب الگوی توسعه اجتماعی رسالت در سال جاری عملیاتی می شود. گفتنی است بانک قرض الحسنه رسالت و معاونت اشتغال و خودکفایی کمیته امداد امام خمینی (ره) سال گذشته همکاری خود در زمینه توانمندسازی اشتغال مددجویان را در پنج استان خوزستان، کرمان، هرمزگان، مازندران و خراسان رضوی آغاز کردند.
جزییات افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی
«مصطفی سالاری» با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما با بیان اینکه حدود سه و نیم میلیون نفر بازنشسته تامین اجتماعی داریم، افزود: بازنشستگان حداقل بگیر دارای بیش از ۲۰ سال سابقه کار، در اسفند ۹۸، حدود یک میلیون و ۶۰۰ هزار تومان دریافت میکردند و با افزایش سنواتی که هر سال اعمال میشود این رقم به بیش از دو میلیون تومان رسید و با افزایش ناشی از متناسب سازی، این عدد برای سنوات مختلف خدمتی متفاوت است.
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی ادامه داد: امسال این رقم با توجه به متناسب سازی حقوق بازنشستگان، برای بازنشستگان حداقل بگیر با ۳۵ سال سابقه کار از یک میلیون و ۶۰۰ هزار تومان به حدود ۳ میلیون تومان میرسد و برای کسی که ۳۰ سال سابقه کار دارد و حداقل بگیر بوده به حدود دو میلیون و ۸۰۰ هزار تومان میرسد و برای کسی که ۲۵ سال کار کرده است بیش از دو و نیم میلیون تومان خواهد بود و به همین شکل کاهش مییابد.
وی گفت: میانگین رقم اضافه شده به حقوق بازنشستگان حداقل بگیر سازمان تأمین اجتماعی، ۶۰۰ هزار تومان است، اما با فرمول مورد توافق با کانون بازنشستگان کشور نهایتاً این موضوع در سنوات مختلف اعمال شد و درباره کسانی که حداقل بگیر نبودند و حقوق بیشتری میگرفتند هم این افزایش حقوق شامل حالشان شده است.
مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی اضافه کرد: از نظر درصد، کسانی که حداقل بگیر هستند بیشتر دریافت میکنند. وی درباره تسهیلات بانکی بازنشستگان گفت: تسهیلات بانکی روال هر سال بود و بیشترین مبلغی که در یک سال تسهیلات قرض الحسنه برای بازنشستگان در سراسر کشور پیش بینی و از طریق کانون عالی بازنشستگان به کانونهای استانی سهمیههایی داده میشد که بازنشستگان به بانک رفاه مراجعه کنند و تسهیلات بگیرند پارسال ۲۰۰ میلیارد تومان بود که امسال با افزایش ۱۰ برابری آن را به ۲ هزار میلیارد تومان رساندیم.
تقاضای جهانی نفت در سال ۲۰۲۱ رکورد میشکند
اوپک در گزارش ماهانه خود اعلام کرد که تقاضای جهانی نفت در سال ۲۰۲۱ و همزمان با احیای اقتصاد جهان از پاندمی ویروس کرونا، با رکورد ۷ میلیون بشکه در روز احیا میشود. این نخستین گزارشی است که اوپک در آن بازارهای نفت سال آینده را ارزیابی کرده است. این سازمان اعلام کرد که در پیش بینی سال ۲۰۲۱ هیچ تهدید نزولی از جمله تنش تجاری پکن-واشنگتن، سطوح بدهی بالا یا موج دوم همه گیری کرونا، بازار نفت را تهدید نمیکند.
اوپک در گزارش خود اعلام کرد: این پیش بینی فرض را بر این میگذارد که کووید-۱۹ مهار شود به ویژه در اقتصادهای بزرگ که در نتیجه به احیای هزینه مصرف کنندگان و سرمایه گذاری منجر میشود؛ محرکهای کلان اقتصادی ارائه شده برای مقابله با پاندمی، پشتیبان این احیا خواهد بود.
به دنبال ریزش تقاضا به اندازه یک سوم و تحت تاثیر تدابیر مرتبط با تحدید شیوع ویروس کرونا، قیمتهای جهانی نفت فروپاشید. اوپک اعلام کرد که تقاضای جهانی نفت در سال ۲۰۲۰ به اندازه ۸.۹۵ میلیون بشکه در روز کاهش خواهد یافت که در مقایسه با گزارش ماه گذشته اندکی کمتر است.
این نهاد انتظار دارد که با توجه به افزایش تقاضای نفت خام به اندازه ۶ میلیون بشکه در روز و رسیدن آن به روزانه ۲۹.۸ میلیون بشکه در سال ۲۰۲۱، بخش عمده این رشد چشمگیر تقاضا را پوشش دهد.
اوپک به همراه متحدانش در قالب گروه اوپک پلاس از ماه مه تولیدات نفت را به اندازه حدود ۱۰ میلیون بشکه در روز کاهش داده اند؛ چیزی معادل یک دهم تقاضای جهان. تولیدات در کشورهایی همچون آمریکا، نروژ و کانادا نیز با وجود اینکه در توافق اوپک پلاس مبنی بر کاهش تولیدات عضویت ندارند، کاهش پیدا کرده است.
اوپک در ادامه گزارش خود اضافه کرده است که انتظار دارد تولیدات نفت اعضای غیراوپک در سال ۲۰۲۰ به اندازه ۳.۲۶ میلیون بشکه در روز کاهش یافته و در سال ۲۰۲۱ با افزایش تنها ۰.۹۲ میلیون بشکه ای روبرو شود.
این سازمان اعلام کرده است که با وجود اینکه روسیه، قزاقستان و آذربایجان تولیدات خود را همگام با اوپک محدود کردهاند اما برای کشورهای پساشوروی افزایش تولیدات را پیشبینی نمیکند.
پیادهسازی رویههای هوشمند و نوین در گمرک
«فرهاد دژپسند» در نشست با رییس کل و معاونین گمرک ضمن تشکر از عملکرد رو به جلوی گمرک اظهار داشت: گمرک در ۲۰ ماه گذشته شاهد تحولات خوبی بوده است، اگر چه با گمرک مطلوب و هوشمند فاصله دارد، اما در حوزه خدمات رسانی به مشتریان و خدمات گیرندگان، ضمن حفظ اصول و وظایف قانونی، اقدامات مناسبی در پیاده سازی رویه های هوشمند و نوین داشته است.
وزیر اقتصاد افزود: اگرچه دستاوردهای گمرک در همه حوزه ها چشمگیر بوده و این اقدامات، به ناگاه ایجاد نشده و بهبود در روش ها و ساختارها، حرکت ها و تحول در گمرک با تلاش همکاران از سالهای گذشته شروع شده و تاکنون ادامه دارد.
دژپسند تاکید کرد: اگر امروز خدمات گیرندگان و مسئولین قدردان گمرک هستند باید بیشتر تلاش کرد و دستاوردهای خوب را با تلاش و دقت بیشتر و همدلی مدیران و کارشناسان حفظ کرد. وزیر امور اقتصادی و دارائی گفت: گمرک باید همیشه به سمت اوج در حرکت باشد و نباید این روند رو به رشد متوقف شود.
وی افزود: نقش گمرک در اقتصاد کشور اهمیت به سزایی دارد. گفتنی است، در این نشست، رییس کل گمرک، معاونین توسعه مدیریت و منابع، فنی و گمرکی، نظارت و حقوقی، برنامه ریزی و بین الملل و سخنگوی گمرک حضور داشتند./
نظر شما