به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از ساری، حجتالاسلام «سید مرتضی موسوی» امروز (17تیر) در جلسه کمیته کاری بانوان و خانواده در حوزه حقوق کودک(بررسی وضعیت کودکان فاقد هویت و ارائه تدابیر جهت استفاده از مجازات جایگزین حبس برای اطفال)، اظهار کرد: دین مبین اسلام با در نظر گرفتن همه جوانب، به حقوق کودک اشاره میکند و در آموزههای دینی هم تأکید میکند که کسی خود را به کودکان بیتوجه بداند؛ از ما نیست.
معاون اجتماعی و پيشگيری از وقوع جرم دادگستری مازندران بابیان اینکه بیشترین هجمه مربوط به کودکان است که این موضوع در حوادث طبیعی و غیرطبیعی ملموس بوده است،افزود: همهی نهادها در دفاع از حقوق کودکان تلاش کنند.
وی تخفیف و مجازات جایگزین حبس بهشدت در دادگاههای اطفال پیگیری میشود،گفت: دستگاه قضایی برای انجام این کار نخست پرونده شخصیت تشکیل داده و در گام دوم مشاوران و روانشناس پرونده کودکان را انتخاب کرده که بر اساس آن قاضی دادگاه کودکان موظف به استفاده ازنظر مشاوران برای صدور حکم است.
حجتالاسلام موسوی تصریح کرد: پرونده شخصیتی حاوی اطلاعات روانی،تربیتی و موارد مهمی ازجمله جنسیت،سوابق فردی،وضع جسمانی،شرایط اجتماعی و خانوادهی اطفال و نوجوانان و اظهارات متخصصان علوم پزشکی،روانشناسی،مددکاری و پژوهشهای اجتماعی بهویژه متخصصان جرمشناسی درباره متهم است.
وی از تشکیل هزار و 600 پرونده شخصیت متهم زیر 18 سال در سال 98 توسط مددکاران در تمامی حوزههای قضایی استان خبر داد و افزود: به دلیل اهمیت موضوع حقوق کودک یک شعبه در حوزه قضایی برای بررسی پروندههای کودکان در نظر گرفته شد .
حجتالاسلام موسوی تأکید کرد : همه افراد بهعنوان مدعیالعموم در خصوص تضییع حقوق کودک گزارش دهند.
نظر شما