به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از پایگاه خبری حوزه هنری، یوسف قوجق عنوان کرد: در این رمان، تاریخ پهلوی اول، به عنوان پسزمینه خط داستانی، مطرح است و تلاش کردم تا از طریق دو دانشآموز (نماد نسل نوجوان و کنجکاو در بعد از انقلاب اسلامی) و بهواسطه پدربزرگ و مادربزرگ همان دو دانشآموز (نماد نسل پرتجربه قدیم) روایت را پیش ببرم.
وی افزود: تلاش کردم اطلاعات جامعی درباره مقاطعی از سرگذشت رضاخان و برخی از وقایع تاریخ پهلوی اول، سیاستهای مداخلهگرانه انگلیس در کودتای رضاشاهی را مطرح کرده و در خطی داستانی، به اکثر شبهات مطرح برای نوجوانان و نسل کنونی پاسخ دهم.
نویسنده رمان «لحظهها جا میمانند» با اشاره به شخصیتهای رمان گفت: راوی که نویسنده است، با فرهاد که رزمنده بسیجی است، آشنا میشود. راوی، وقتی برای نخستین بار به منزل فرهاد میرود، عکسی از پدربزرگ فرهاد با متنی رازآلود میبیند. از فرهاد میشنود که در سالهای آخر عمر، یک روز با پیرزنی به نام آنا که یکی از مبارزان آزادیخواه دوره رضاشاه بوده، آشنا شده و یک روز بعد، فوت کرده است.
قوجق ادامه داد: نویسنده وقتی میشنود که آنا مادربزرگ یحیی همکلاسیاش در سال ۱۳۵۰ بوده و اکنون رزمنده همرزماش است، کنجکاو میشود تا ماجرای آشنایی پیرزن مبارز دوره رضاشاه و پیرمرد طرفدار رضاشاه را بداند و...
این نویسنده ادامه داد: در مجموع تلاش کردم خودم را به نسل نوجوان امروز نزدیکتر کنم؛ امروز نوجوانان متفاوت فکر میکنند، دلیل و منطقهای محکم میخواهند و قبول نمیکنند یک شخصیت، سیاهِ سیاه و یا سفیدِ سفید باشد.
برگزیده جشنواره قلم زرین اضافه کرد: لذا برای پیش برد خط داستانی از دو پیرمرد و پیرزن استفاده کردم و به جنبههای مثبت و منفی پهلوی پرداختم؛ در واقع تاریخ را از یک منظر نگاه نکردم جنبههای مثبت و منفی را دیدم و طوری نوشتم که باورپذیر باشد و مخاطب گریزپا را پای روایت نگه دارد.
گفتنی است، رمان «تاریخ با طعم ذغال اخته» که به پیشنهاد حوزه هنری کودک و نوجوان نوشته شده، در بخش داستان کوتاه و نوجوان هجدهمین جشنواره قلم زرین به عنوان کتاب برگزیده سال معرفی شد.
نظر شما