به گزارش خبرگزاری شبستان از رشت، ۴۸ سال پیش درست در ۱۸تیر ۱۳۵۱، کلنگ احداث شهرکی در رشت به زمین زده شد، که اکنون «گلسار» نامیده میشود. این شهرک که در ابتدا نامش «بوسار» بود، امروز جزو منطقه یک شهرداری رشت بوده و به لحاظ ارزش ملکی در صدر مناطق رشت است و بیشترین درآمدهای شهرداری ناشی از صدور پروانه ساخت و عوارض ناشی از آن را به خود اختصاص داده است.
شهرک گلسار یک پروژه عظیم معماری در راستای شهرکسازیهای اطراف شهر بود که توسط «دکتر علی آبادی» و تیم معماریاش طراحی شده بود. دو روزنامه «طالب حق» و «طلوع اسلام» در آن زمان مطالبی پیرامون اهمیت ساخت این شهرک و تغییر آن بر سیمای شهر رشت مطالبی مینویسند و آن را جزو افتخارات این شهر میدانند.
بنابه گفته «روبرت واهانیان» مهندس معمار و رشتپژوه، مراسم کلنگزنی شهرک با حضور «عون جزایری» استاندار وقت گیلان و «اسد الله رشیدیان» سرمایه گذار ساخت شهرک و از سرمایه گذاران مطرح آن زمان کشور « علی آبادی» طراح و تیم سازندهاش برگزار شد.
شهرک گلسار که وسعت آن یک میلیون و ۷۰۰ هزار مترمربع ثبت شده برای سکونت ۱۵ هزار نفر طراحی شده بود. این شهرک به سه مرکز تقسیم می شد؛ یک هزار و ۵۰۰ خانه تک ویلایی و هزار و ۷۰۰ آپارتمان که به مرور زمان به مردم فروخته میشد. البته علاوه بر واحدهای مسکونی، در طرح شهرک یک باب مسجد، درمانگاه، دبیرستان دخترانه و پسرانه و چند فروشگاه درنظر گرفته شد.
در طرح شهرک، عرض خیابانها ۴۵ متری در نظر گرفته شد و فضای سبز دو طرف خیابان، درختانی کاشته شد که اکنون این چنارهای بلند، جزئی از هویت شهرک گلسار است. اما نام این شهرک و در زمان آغاز به احداث، شهرک «بوسار» نام داشت، شاید به دلیل همجواری به محله و پل بوسار که از گذشته به همین نام خوانده می شد.
شهریور ماه همان سال یعنی در سال ۱۳۵۱، اطلاعیه برای جمعآوری نامهای پیشنهادی و دریافت نظر شهروندان برای تغییر نام شهرک، فراخوان عمومی میشود و ۱۵شهریور و همزمان با سالروز مبعث پیامبر(ص) نام گلسار جایگزین بوسار میشود. (روزنامه بازار ۱۹شهریور۱۳۵۱) جالب آن است که شخص برنده، بنابه خواست خود نامش محفوظ میماند و جایزه هیئت داوران را نیز به آسایشگاه خیریه معلولین و سالمندان رشت اهدا میکند.
نظر شما