به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، حجت الاسلام والمسلمین ناصر رفیعی، استاد حوزه علمیه قم، شب گذشته(6دی) در نشست تخصصی گفتمان عقاید و اندیشه ها که در مدرسه فیضیه برگزار شد، منع نگارش حدیث را یکی از عوامل جعل حدیث عنوان کرد و ابراز داشت: خلیفه دوم یک قرن از جمع آوری حدیث جلوگیری کرد و همین عامل زمینه جعل حدیث را فراهم آورد.
وی افزود: وقتی صحابه را عادل دانستند افرادی پیدا شدند که به راحتی قال رسول الله گفتند.
استاد حوزه علمیه قم، همچنین نسبت به خطرات نقل به معنای حدیث هشدار داد و ابراز داشت: بسیاری از افراد به دلیل نقل به معنای حدیث به ناچار دچار نقل دیگری از حدیث می شوند.
حجت الاسلام والمسلمین رفیعی، با اشاره به فراوانی جعل حدیث در بین اهل سنت عنوان کرد: ما کمتر به این گرفتاری مبتلا شدیم، اما اهل سنت بیشتر با جعل حدیث مواجه هستند، اهل سنت اصرار دارند وضع حدیث بعد از شهادت امام علی(ع) شروع شده است.
وی در ادامه انگیزه های جعل حدیث را مورد تاکید قرار داد و ابراز داشت: یکی از عوامل جعل حدیث، انگیزه سیاسی است، معاویه در سال صلح با امام حسن(ع) افرادی را استخدام کرد تا رسما جعل حدیث کنند که چند دسته حدیث جعل شد، فضیلت تراشی برای معاویه، زمینه سازی برای سلطنت، قداست شکنی از نام رسول خدا از جمله آنها است.
حجت الاسلام والمسلمین رفیعی، همچنین انگیزه های فرهنگی را از دیگر انگیزه های جعل حدیث دانست و اظهار داشت: غلو در شیعه بیشتر از اهل سنت است، چون که اهل بیت(ع) جایگاه ویژه دارند.
وی اعتقاد به نبوت، حلول، تفویض مطلق و علم غیب مطلق ائمه را از دیگر موارد غلو برشمرد.
استاد حوزه علمیه قم، با بیان اینکه ما 14هزار روایت تفسیری داریم، گفت: بسیاری از این احادیث فاقد سند هستند، حدود 6هزار مورد از این احادیث با بیان تعبیری است و این خطری برای ماست که در بسیاری از سخنرانی ها می شنویم.
پایان پیام/
نظر شما