تخصیص حدود ۲ میلیارد تومان اعتبار در حوزه بحران آب انزلی

مرادی از تخصیص ۲ میلیارد تومان اعتبار در حوزه بحران آب در انزلی خبر داد و گفت: در حال حاضر یک میلیارد متر مکعب آب پشت سدهای استان ذخیره شده است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از انزلی، «امیر مرادی» امروز(شنبه،۱۴ تیر)‌در جمع خبرنگاران وظیفه اش را کمک رسانی به مردم عنوان کرد و اظهار داشت: حدود ۲میلیارد تومان در حوزه بحران آب به منطقه انزلی اختصاص دادیم که در تجهیز چاه های کشاورزی هزینه شد.


مدیر کل مدیریت بحران استانداری گیلان تصریح کرد: در دو شهرستان بندرانزلی و صومعه سرا با مشکل آب مواجه بودیم و در بخش لایروبی تالاب نیز ۲۵ هکتار از ۳۰ هکتار انجام شده بود که برای پنج هکتار باقی مانده ۴۰۰ میلیون تومان اعتبار به آب منطقه ای اختصاص یافت و هم اکنون شناورها در انزلی مشغول لایروبی هستند.


وی ادامه داد: در شهرستان صومعه سرا نیز برای خرید ۲۰ پمپ و تجهیزات و ادوات لایروبی کانال آب  هزینه شده است.

 

مرادی متذکر شد: این همگرایی و تعامل  بین دستگاههای جهاد کشاورزی، آب منطقه ای و شرکت توزیع برق موجب شد علی رغم کمبود امکانات و خساراتی که از سیل و برف گذشته ایجاد شده بود، به کمک ما بیایند.

 
وی افزود: در استان گیلان باید ۲ میلیارد متر مکعب آب در پشت سدها داشته باشیم اما چون با مشکلات لایروبی روبرو هستیم در حال حاضر یک میلیارد متر مکعب آب پشت سد های ماست.

 

مرادی تاکید کرد: اگر حجم آب زیادی داشته باشیم مجبور به سرریز آن هستیم تا از وارد شدن صدمات بیشتر به پایین دست جلوگیری کنیم و این درحالیست که برآورد ما نشان می دهد به ۲ میلیارد و ۳۰۰ هزار متر مکعب آب فقط در بخش کشاورزی نیاز داریم و برای تامین 300 هزار مترمکعب باقی مجبور به تکیه بر آب باران و آب بندان ها هستیم.


مرادی با بیان اینکه یک میلیارد متر مکعب این آبها از سد سفیدرود تامین می شود و ما نمی توانیم همه آن را مصرف کنیم، تصریح کرد: این کمبود آب کشاورزی ما را به سمت اصلاح منابع آبی حرکت می دهد تا در فصولی که بارندگی زیاد است این آب ها در جایی نگهداری شود.


وی تاکید کرد: سد لاسک نیز به همین منظور احداث می‌شود تا در آینده مشکلات ما را برطرف سازد.


مرادی تغییر الگوی کشت را راهکار دیگری برای مدیریت منابع آب اعلام کرد و افزود: برنج از نوع گیاهان مقاوم به کم آبی است اما در دوره‌های گذشته کشاورزان ما از اول کاشت تا زمان برداشت به دنبال پرآبی هستند و تحقیقاتی هم در این زمینه انجام شده برنج از دوره پنجه زنی تا گلدهی اگر تنش آبی داشته باشد بسیار مقاوم است.


وی خاطر نشان کرد: متاسفانه آموزش ها در این رابطه بسیار کم بوده و کشاورز هنوز توجیه نشده است و مدیریت منابع آب باید در استان بصورت یک برنامه لحاظ شود.

کد خبر 945924

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha