داشتن برنامه و چشم‌انداز بسیاری از مشکلات مساجد را حل می‌کند

حجت الاسلام خلیل تهرانی با بیان‌اینکه یک امام جماعت با داشتن برنامه و چشم‌انداز برای برنامه‌های فرهنگی و اقتصادی، می‌تواند بسیاری از مشکلات مسجد را حل کند، گفت: داشتن برنامه و چشم انداز بسیاری از مشکلات را حل می‌کند.

خبرگزاری شبستان، گروه مسجد و کانون های مساجد، معاونت فرهنگی و اجتماعی مرکز رسیدگی به امور مساجد، با حضور و تقدیر از مساجد فعال فرهنگی، به منظور به اشتراک گذاشتن تجارب آنها، مصاحبه هایی را در جلسات حضوری با ائمه جماعات این مساجد انجام داده است.


در ادامه، گفت و گو با حجت الاسلام «سید محمد خلیلی تهرانی»، امام جماعت مسجد خاتم الانبیا (ص) واقع در اتوبان شهید محلاتی(ره) از این سلسله گفت و گوها، تقدیم می‌شود.


 
لطفاً خودتان را برای مخاطبان ما معرفی بفرمایید.


بنده سید محمد خلیلی تهرانی هستم. حدود ۶۰ سال سن دارم. در خیابان مولوی تهران، در یک خانواده مذهبی به دنیا آمدم. مدت کوتاهی در مدرسه مجتهدی درس خواندم. پانزده سال هم قم بودم و افتخار شاگردی حضرات آیات، آقاشیخ جواد تبریزی و آقای سبحانی را داشتم. قبل از انقلاب به مسجد سادات هندی می‌رفتم. بعد از انقلاب هم تا مدتی به مسجد آقای ارفع می‌رفتم.


در طول دوران دفاع مقدس حدود چهار سال در تبلیغات قرارگاه نجف، قرارگاه کربلا و قرارگاه خاتم الانبیا (ص) خدمتگزار بودم. سال ۷۸ به تهران آمدم و دو سال نیز شاگرد آقا مجتبی تهرانی بودم. در ضمن در مدارس معارف اسلامی مطهری، امام صادق(ع)، پیام غدیر و ثامن الحجج به مدت ۲۰ سال معلم و خدمتگزار بودم.


همچنین قبلا امامت مسجد پیام غدیر را بر عهده داشتم. اکنون نیز هشت سال است که در مسجد خاتم الانبیا(ص) اقامه جماعت می کنم. به یاری خدا نماز جماعت در سه وعده در این مسجد برگزار می‌شود.


 
مسجد شما یکی از مساجد فعال در امور فرهنگی است، قطعا در انجام این مهم نیز با چالش هایی مواجه هستید. در خصوص راهکارهای مواجهه با این چالش‌ها و نقش مسجد در این باب توضیح بفرمایید.
اگر ارتباط امام جماعت با مردمی که به مسجد می‌آیند، نزدیک باشد و با جوانان، بسیج و هیئت امنا ارتباط خوبی باشد، بسیاری از مشکلات حل می‌شود. همچنین داشتن برنامه برای یک امام جماعت بسیار مهم است. با داشتن برنامه‌ و چشم انداز (مثلاً سه ساله یا پنج‌ساله) برای برنامه های فرهنگی و اقتصادی، می‌توان بسیاری از مشکلات را حل کرد.
 
 

برخی از این فعالیت های مسجد خود را نام ببرید.


در مسجد خاتم الانبیا(ص) برای برادران و خواهران کلاس های مختلفی برگزار می شود. در این مسجد اینترنت برقرار شده. همچنین یک ورزشگاه هم داریم.
در قسمتی از کتاب خانه مسجد، سیستم های کامپیوتر برای تحقیق قرار داده ایم. کتابخانهی بازی های رایانه‌ای و اردو های داخل شهر، حلقات صالحین، اعتکاف، مشاوره ازدواج برای خواهران و برادران، همسرم که سطح ۳ جامعه الزهرا(س) را دارند و مشاور این مسجد نیز هستند. این جلسات در فضای آمفی تئاتر مسجد می‌شود.
 
 

مسجد شما چقدر از ابزارهای ارتباطی روز بهره می برد؟
مسجد ما کانال های مجازی برای خواهران و برادران، در پیام رسان‌های ایتا و سروش برای اطلاع رسانی و ارتباط ایجاد کرده است.
 
 

آیا از جایگاه شورای فرهنگی اطلاع دارید؟ جلسات شورای فرهنگی در مسجد خاتم الانبیا(ص) برگزار می‌شود؟
بله. ما در مسجد شورای فرهنگی داریم. امام جماعت، یکی از امنا و فرمانده پایگاه بسیج در جلسه‌ی شورا شرکت می‌کنند. به فراخور مناسبت ها، مثل دهه فجر، شبی با قرآن، بزرگداشت شهدا و غیره این جلسات برقرار می‌شود.


 
برنامه هایی برای مقابله با آسیب‌های فرهنگی دارید؟

بله! به عنوان مثال در حوزه‌ی مشاوره خانواده، برای مقابله با طلاق، در حد توان جلساتی را برگزار می‌کنیم.
 
 

از مدارس پیرامون مسجد اطلاع دارید؟
بله! دو دبستان دخترانه در اطراف مسجد است. همچنین دبیرستان کارگری، که در طرح پیوند مسجد و مدرسه با این مدارس همکاری داریم.
 
 

از برنامه‌های فرهنگی مساجد همجوار اطلاع دارید؟
بله! بنده عضو شورایاری بودم و با مسجد صاحب الزمان(عج) و مسجد محمدیه(ص) ارتباط داریم و مسابقات ورزشی مشترک بین مساجد نیز برگزار می‌کنیم.
 
 

آیا با مرکز رسیدگی به امور مساجد تعامل دارید؟
ا
غلب در همه‌ی برنامه ها همکاری داریم. به عنوان مثال؛ برنامه ارتقای تحصیلی ائمه جماعات و خادمین در همین مسجد برگزار شد.
 
 

برنامه‌ی مشترک فرهنگی با نهادهای دیگر داشتید؟
بله، ما با بسیج و سپاه، برنامه‌های مشترکی داشتیم. بنده سرمربی صالحین منطقه ۱۲ بودم. در همین ایام مقابله با کرونا، ما هر روز اهدای ماسک و دستکش داشتیم. محله را ضدعفونی می‌کردیم. در ایام ماه مبارک رمضان نیز حدود هزار پک افطاری ساده در میان خانه‌های اطراف توزیع کردیم. همچنین این بنده بودم که طرح اداره خانوادگی مسجد را پیشنهاد دادم. طرحی که در آن، امام جماعت و همسرش بتوانند در کنار هم، به خانواده ها را در فضای مسجد خدمت رسانی کنند.
 
 

آیا برنامه های تقویتی علمی داشتید؟
این مسجد در کنار سایر فعالیت های خود، برنامه های تقویتی علمی و کلاس های تقویت تحصیلی برای دانش آموزان، برگزار می کند.
 
 

در موضوع بانوان چه برنامه هایی دارید؟
د
ر حوزه بانوان، جلسات مختلفی مثل بحث ازدواج، کلاسهای هنری و همچنین برگزاری آموزش های دوزندگی را داریم.
 
 

در حوزه فعالیت‌های قرآنی چه کارهایی در مسجد صاحب الزمان(عج) صورت گرفته است؟
در مسجد ما، کرسی تلاوت نور و کلاس های قرآن تفسیر توسط حجت‌الاسلام شریفی برگزار می شود. همچنین، همیشه از نخبگان و فعالان قرآنی تقدیر می‌کنیم. البته این مسجد یک مهد کودک قرآنی هم دارد.

 

کد خبر 945683

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha