به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، مهمترین اخبار اقتصادی امروز دوشنبه ۱۶ تیرماه شبستان به شرح زیر است:
«جمشید گلپور» با اشاره به مصوبه الزام استفاده از ماسک در کشور و با توجه به شرایط قرمز در برخی استان ها، گفت: طبق مصوبه کارگروه، فعلا صادرات انواع ماسک به خارج از کشور ممنوع اعلام شد.
رئیس مرکز اصناف و بازرگانان وزارت صمت میزان تولید ماسک در کشور را متناسب با شرایط فعلی کشور برشمرد و از حمایت وزارت صمت از کارگاههای تولید ماسک خبر داد و افزود: مواد اولیه و پارچه متبلون متناسب با خط تولید و توان کارگاه ها، به تولید کنندگان عرضه میشود و در این راستا کارگاهها تحت نظارت فرایند تولید تا توزیع قرار میگیرند.
وی با اشاره به لزوم مشارکت مردم، بخش خصوصی و دولت برای مهار کرونا گفت: وزارت صمت همه تلاش خود را برای رفع موانع تولید، خصوصا در چرخه تولید ماسک بکار گرفته و انتظار از تولیدکنندگان است که مطابق نرخ مصوب، جهت رفاه عموم مردم ایران، ماسک استاندارد را در اختیار شبکههای توزیع در کشور قرار دهند.
پیشبینی عبور نسبت مالیات به تولید ناخالص داخلی از ۸ درصد
«امید علی پارسا»، رییس کل سازمان مالیاتی با صدور پیامی به مناسبت روز مالیات عنوان کرد: نظام مالیاتی کشور امروز ایفاگر نقش های مهم و اساسی در تامین مالی دولت به منظور پوشش هزینه های اجتماعی است. اصلاح نظام درآمدی دولت، به عنوان یکی از محورهای مهم و اساسی اقتصاد مقاومتی، کاهش حداکثری وابستگی به درآمدهای نفتی و اتکای فزاینده بودجه کشور به درآمدهای پایدار و درون زای مالیاتی را در پی داشته است. نظام مالیاتی فعلی، نظامی در حال پویایی و کارآمدی و البته در حال گذار از سیستم سنتی به سیستم مدرن مالیاتی است که با مجموعه اصلاحات و تحولات صورت گرفته، به نوعی درتلاش است تا در کنار ماموریت اصلی خود که همانا وصول درآمدهای مالیاتی است، اشتغالزایی، تحرک تولید و رونق کسب و کار را نیز مدنظر قرار دهد. فشارهای همه جانبه اقتصادی دولتهای غربی به ویژه در سال های اخیر، اگر چه از جنبه تهدیدی، ملت ایران را در معرض مشکلات و تنگناهای متعدد اقتصادی قرار داده است، با این وجود این فشارها و تحریمها، فرصتی بیبدیل برای تبدیل شدن نظام اقتصادی ایران به یک اقتصاد مقاوم و متکی بر مالیات را پدید آورده که در طی دهه ها، همواره مهمترین آرزوی مدیریت اقتصادی کشور بوده است. نظام مالیاتی ایران، سال گذشته با وجود همه فشارهای ناشی از تحریمهای ظالمانه، موفق شد رکوردی از خود بجای گذاشته و با تلاش همه جانبه همکاران سازمان و همچنین همراهی و همدلی مودیان محترم، حدود ۱۰۱ درصد درآمدهای مالیاتی پیش بینی شده را محقق گرداند. بدیهی است این امر محقق نمی شد مگر با همراهی، همدلی و تعامل حداکثری مودیان با نظام مالیاتی که در تکاپوی تامین هزینه های جاری، توامان با ایجاد توسعه و تحول آفرینی در زیرساخت های نظام مالیاتی است.
«عبدالناصر همتی»، رییس کل بانک مرکزی در صفحه اینستاگرامی خود با اشاره به چند نکته مهم درباره بازار ارز نوشت:
۱-قبلاً هم تأکید کردهام، تلاطم این روزهای بازار، عمدتاً از عدم تعادل عرضه و تقاضا در بازار حواله ارز، به خاطر مشکلات ناشی از کرونا در ابتدای سال، نشأت گرفته است. با فروکش کردن تدریجی تقاضاهای تجمیع شده ماههای قبل و افزایش عرضه در نیما تعدیل خواهد شد.
۲-گزارشات خوبی از افزایش قابل توجه صادرات نفت و فرآوردههای نفتی و صادرات غیرنفتی و خبرهای مثبت از آزاد شدن منابع مسدودی بانک مرکزی دریافت کردهام که روند تأمین ارز را متحول خواهد کرد.
۳-صادرکنندگان تکیهگاه اصلی ارزآوری کشور هستند، فرصت برای برگرداندن میلیاردها دلار ارز صادراتی در دو هفته آتی پایان می یابد. این فرصت به هیچوجه تمدید نخواهد شد. از فردا، با هماهنگی بانک مرکزی، قوه محترم قضائیه، وزارت صمت و نهادهای نظارتی، صادر کنندگانی که تاکنون تعهد خود را ایفا نکردهاند، در لیستهای ده نفره برای توضیح در مورد نحوه ایفای تعهدات دعوت می شوند.
۴-مجدداً تأکید می کنم، بانک مرکزی دخالت هدفمند خود در بازار را به تشخیص خود و با در نظر گرفتن مصالح عالیه اقتصادی کشور اعمال خواهد کرد. بانک مرکزی یکبار در مهرماه سال ۹۷ توان خود را نشان داد. برخی به خاطر اشتباه محاسباتی تا دوسال برای فروش دلارهای ۱۹ هزار تومانی خود معطل ماندند. امروز نیز ریسک بازار ارز برای سرمایه گذاری به شدت افزایش پیدا کرده است و من نیز وظیفه دارم این را به فعالان اقتصادی گوشزد نمایم.
امکان صدور ضمانتنامه ریالی برای تضمین تعهدات مبادلات مالی- تجاری
با پیگیری دبیرخانه شورای گفتگو، بانک مرکزی موضع خود را در مورد امکان صدور ضمانتنامه ریالی برای تضمین تعهدات ارزی مبادلات تجاری بین اشخاص اعلام کرد. بر این اساس صدور ضمانتنامه ریالی توسط بانکها و موسسات اعتباری غیر بانکی برای تضمین تعهدات اعم از ریالی و ارزی در مبادلات مالی-تجاری بین اشخاص، فاقد منع قانونی است.
شرکتهای تولیدکننده و صادرکننده فولاد انتقاداتی مبنی بر ممانعت بانکها و موسسات مالی و اعتباری از صدور ضمانتنامههای ریالی برای تعهدات ارزی صادرکنندگان، موضوع تبصره ذیل ماده ۵۲ دستورالعمل ناظر بر ضمانتنامه بانکی (ریالی) داشتند. در این راستا دبیرخانه شورای گفتگو، موضوع را در نشست تخصصی با حضور نمایندگان بانک مرکزی و انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان فولاد کشور بررسی کرد و مقرر شد اداره مطالعات و مقررات بانکی بانک مرکزی با اعلام نظر و یا صدور بخشنامهای، ابهام ایجاد شده را رفع کند.
پس از پیگیریهای صورت گرفته، بانک مرکزی طی نامهای اعلام کرد که ممنوعیت مورد اشاره در تبصره ذیل ماده ۵۲ دستورالعمل ناظر بر ضمانتنامه بانکی (ریالی)، تنها ناظر بر موارد صدور ضمانتنامه ریالی برای تضمین تسهیلات و یا تعهدات ارزی ایجاد شده توسط بانکها و موسسات اعتباری غیر بانکی است. بر این اساس صدور ضمانتنامه ریالی توسط بانکها و موسسات اعتباری غیر بانکی برای تضمین تعهدات اعم از ریالی یا ارزی، ناشی از مبادلات مالی- تجاری بین اشخاص، فاقد منع مقرراتی است.
انتشار اوراق گواهی سپرده با سود ۱۸ درصد
بانک مرکزی پس از سیاست کاهش نرخ سود سپردههای یکساله به ۱۵ درصد، به بانکها مجوز انتشار اوراق گواهی سپرده مدتدار داده است. در این راستا، بانک مسکن، در تاریخ ۱۵ تیرماه سال جاری، به منظور حمایت از مشتریانی که به دنبال سود بالاتر و ریسک کمتری هستند، انتشار اوراق گواهی سپرده را در دستور کار قرار داده است. صابر عسکرپور، مدیر امور مالی بانک مسکن در گفت و گو با «هیبنا» با بیان این موضوع که پس از کاهش نرخ سود سپردهها، بانک مرکزی این مجوز را برای انتشار اوراق به بانک ها ارائه کرد، گفت: بر اساس مقررات مکتوب بانک مرکزی، بانک ها به میزان ۱۰ درصد از مانده سپردههای بلند مدت خود در پایان اسفند ماه سال ۱۳۹۸، میتوانند اوراق گواهی سپرده مدتدار منتشر کنند. البته با توجه به ماهیت بانک مسکن که اکثر مشتریان در آن، مبادرت به افتتاح حسابهای کوتاه مدت نموده و امکان تمدید سپردهها نیز با نرخ های غیرمعمول برای بانک مسکن وجود ندارد و همچنین با توجه به این که بانک مسکن تسهیلات بلندمدت به مشتریان اعطا مینماید، لذا از بانک مرکزی تقاضای سقف انتشار اوراق سپرده را کردیم.
وی افزود: با توجه به درخواست بانک مسکن، بانک مرکزی با افزایش این نسبت به ۱۵ درصد برای بانک مسکن موافقت کرد و در نتیجه قرار است که بانک مسکن به میزان ۶۰۰۰ میلیارد ریال دیگر اوراق گواهی سپرده با نرخ ۱۸ درصد منتشر کند.
عسکرپور درباره ویژگیهای این اوراق توضیح داد: اوراق گواهی سپرده، یکساله و معاف از مالیات است و قابل بازخرید قبل از سررسید نزد بانک با نرخ سود ۱۰ درصد سالانه است. همچنین پرداخت سود این اوراق نیز به شکل ماهانه صورت میپذیرد. او افزود: از دیگر ویژگیهای این اوراق این است که این اوراق بانام بوده و به شکل الکترونیکی در واحدهای ۱ میلیون ریالی منتشر میشود./
نظر شما