افزایش اعتبارات آموزش و پرورش استثنایی در شرق استان کرمان/ دنبال حق ویژه برای معلمین استثنایی هستیم

معاون وزیر و رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنائی کشور با اشاره به افزایش اعتبارات مدارس استثنایی در شرق استان کرمان گفت: دنبال حق ویژه برای معلمین استثنایی هستیم

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان، سید جواد حسینی پنجشنبه (12 تیر) در شورای آموزش و پرورش استان کرمان گفت: جای بسی خوشحالی است که در  دهه کرامت و شب خجسته میلاد امام رئوف و مهربان امام رضا(ع) توفیق پیدا کردم در شهر کریمان و بزرگان حضور پیدا کنم.

 

 

 

معاون وزیر و رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنائی کشور بیان کرد: آموزش و پرورش استثنایی از برکات انقلاب اسلامی است و از سال 1370 تاکنون 17.5 برابر پوشش تحصیلی دانش آموزان را دارد.

 

 

وی اظهار داشت: در حال حاضر 182 هزار دانش آموز خاص استثنایی و پذیرا و 14 هزار دیرآموز داریم که در هزار و 600 مدرسه استثنایی خاص و در بیش از 20 هزار مدرسه پذیرا این دانش آموزان با 23 هزار معلم متخصص، کارآمد و با انگیزه که کار تعلیم و تربیت این دانش آموزان را بر عهده دارند، مشغول تحصیل هستند.

 

 

 

حسینی با اشاره به اینکه اعتبار مدارس آموزش و پرورش استثنایی از اول تاکنون 8 برابر افزایش پیدا کرده که 7 برابر آن در این دولت بوده است که این خدمت بزرگی به دانش آموزان و اعتبار بخشی به کیفیت آموزش و پرورش این عزیزان است، خاطر نشان کرد: الان 741 مرکز اختلال یادگیری، هزار و 600 مدرسه خاص استثنایی، 20 هزار مدرسه پذیرا کار تعلیم و تربیت این بچه ها را بر عهده دارند.

 

 

 

وی در خصوص تفاوت ها و تشابهات آموزش و پرورش عادی و استثنایی، افزود: تفاوت آموزش و پرورش استثنایی به لحاظ برنامه و هدف با آموزش و پرورش عادی در این است که در آموزش و پرورش عادی برنامه درس ملی پیاده می شود در حالی که در آموزش و پرورش استثنایی برنامه درسی انطباق یافته با ارائه خدمات ویژه است.

 

 

 

معاون وزیر و رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنائی کشور با بیان اینکه آموزش و پرورش استثنایی، آموزش، پرورش و توانبخشی است؛ ادامه داد: در 16 آیتم خدمات توانبخشی را ارائه می دهد و سال گذشته 32 میلیارد تومان خدمات در بخش توانبخشی هزینه کردیم.

 

 

 

وی در ادامه بیان کرد: در آموزش و پرورش عادی 4 دوره داریم اما در آموزش و پرورش استثنایی دو دوره (پیش حرفه ای و حرفه ای) بیش از آموزش و پرورش عادی اضافه می شود و همچنین در پیش دبستانی نیز در آموزش و پرورش عادی پیش دبستانی 1 و 2 داریم اما پیش دبستانی آموزش و پرورش استثنایی از بدو تولد است؛ یعنی به محضی که فرزند متولد شد و این فرزند متولد شده شرایطی داشت که بشود آن را کودک ویژه دانست، باید تحت پوشش ما و بهزیستی قرار بگیرد بنابراین یکی از برنامه هایی که در سال جدید با سازمان بهزیستی تفاهم نامه امضا خواهیم کرد تحت عنوان طرح "مداخلات به هنگام طلایی" است.

 

 

حسینی اظهار داشت: در آموزش و پرورش عادی به لحاظ ارزشیابی نتیجه محور کار می کنیم اما در آموزش و پرورش استثنایی فرایند محور؛ همچنین هر دانش آموز استثنایی 5 برابر دانش آموز عادی هزینه دارد لذا وظیفه ما این است که تکنولوژی جدید را برای توانمندسازی بیشتر به خدمت بگیریم تا جانشینی برای آن نداشته باشیم.

 

 

وی گفت: معلمان مدارس استثنایی نیز سختی های زیاد و زحمت باید بکشند لذا دنبال این هستیم که حق ویژه ای برای معلمین استثنایی داشته باشیم.

 

 

 

معاون وزیر و رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنائی کشور در ادامه در خصوص تفاوت های مدارس استثنایی بیان کرد: در آموزش و پرورش استثنایی کتاب های عادی، مناسب سازی شده و ویژه است و همچنین مکان مدارس استثنایی ویژه و پذیرا بوده و ماهیت کار نیز در این مدارس تخصصی، حرفه ای، آموزشی، پرورشی، تربیتی، توانبخشی و حمایتی است و همچنین پیش دبستانی در آموزش و پرورش استثنایی نیز رسمی، اجباری و زود هنگام است.

 

 

 

وی اظهار داشت: پوشش نوآموزان بدو ورود به مدرسه در سال 98 حدود 97.6 درصد بوده و سال جاری نیز 99 درصد هدف گذاری و سهم هر استان را نیز مشخص کردیم.

 

 

 

حسینی ادامه داد: سال گذشته هر پایگاه سنجش 42 نفر را سنجش می کردند اما الان 20 نفر سنجش می کنند لذا همه اقدامات را با رعایت بهداشت انجام دادیم که به نفع خانواده و بچه است.

 

 

وی در ادامه اظهار داشت: استان کرمان 22 مرکز اختلال یادگیری دارد که براساس استاندارد بالای 20 مرکز دیگر در استان احتیاج دارید که 3 مرکز اختلال یادگیری تعهد کردیم تا ساخته شود و در شهرستان کرمان و استان نیز حتی الامکان امکانات و تجهیزات لازم را برای راه اندازی آن ها در اختیار استان خواهیم گذاشت.

 

 

معاون وزیر و رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنائی کشور بیان کرد: یکی از مشکلات ما در نظام آموزش و پرورش تنوع بسیار زیاد مدارس، نابرابر شدن مدارس و طبقاتی شدن مدارس است و ما از این مسئله رنج می بریم لذا یکی از راه ها این است که تنوع مدارس را از بین ببریم و باید از سمت تنوع مختلف مدارس به سمت ترکیبی شدن مدارس حرکت کنیم؛ باید یک نوع مدرسه تحت عنوان مدرسه ترکیبی داشته باشیم که در آن مدرسه دانش آموز عادی و استثنایی در یک کلاس و مدرسه تعلیم ببینند و معلمین در این مدارس روش های مبتنی بر نیازهای این دانش آموزان را در کلاس پیاده کنند.

 

 

 

وی گفت: امسال یکی دیگر از بسته های تحول سال جاری در آموزش و پرورش استثنایی بسته مدرسه انطباقی است که مدارس را منطبق و مناسب سازی می کنیم تا دانش آموزان در کنار هم زیست مشترک داشته باشند.

 

 

 

حسینی با بیان اینکه یکی از افتخارات جمهوری اسلامی و این دولت این است که سرویس ایاب و ذهاب بچه های استثنایی را 42 برابر اضافه کردند، گفت: 70 درصد اعتبارات (50 درصد شوراها و 20 درصد سازمان آموزش و پرورش استثنایی) برای سرویس ایاب و ذهاب دانش آموزان استثنایی جنوب و شرق کرمان را متقبل می شوند و همچنین بودجه مدارس استثنایی در شرق استان کرمان امسال به لطف الهی 50 درصد اضافه شده است و همچنین علاوه بر سهم معمول استان نیز 60 میلیارد ریال به منظور خدمات حمایتی توانبخشی به استان می دهیم تا به تشخیص خودشان به مناطقی که بیشتر نیاز داشتند، تخصیص بدهند.

 

 

وی با بیان اینکه دانش آموزان در مدارس استثنایی به شدت نیاز به بازی و ورزش دارند، ادامه داد: به ویژه در دوره ابتدایی(هم برای بچه های عادی و هم استثنایی) سالن های 200 متری درون مدرسه ای که فضا دارند، ساخته شوند که سه سالن در شرق استان موافقت شد و امروز نیز ساخت 5 مدرسه برای سایر نقاط استان تعهد شد که بسازیم.

 

معاون وزیر و رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنائی کشور گفت: در مجموع شهید سلیمانی و مردم این دیار برای من مهم بود و از سردار انرژی گرفتم که شاید بالغ بر یک میلیارد و 500 میلیون تومان برای تجهیز مدارس استثنایی استان علاوه بر بودجه معمول استان بتوانیم تقدیم کنیم.

کد خبر 945261

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha