پاسداشت دهه کرامت باید با نگاه احتیاج و نیاز به اندیشه انسان های کریم باشد

پاسداشت چنين ايامى با نگاه احتياج و نياز به انديشه هاى ناب انسانىِ انسان هاي كريم راهى ست به رهايى هر آنچه كه مانع رشد و شكوفايى شخصيت آدمى مي شود.

خبرگزاری شبستان- کرمان

 

 

دهه كرامت تبلور وظهور انديشه هاى ناب و سيره معقول انسان هاىِ كريم است كه با تفكر دقيق و فهم عميق اين انديشه و آن سيره مى توان قامت انسانى خويش را به شكل ايده آل در آورد.

 

 

 

بارى، پاسداشت چنين ايامى با نگاه احتياج و نياز به انديشه هاى ناب انسانىِ انسان هاي كريم راهى است به رهايى هر آنچه كه مانع رشد و شكوفايى شخصيت آدمى مي شود و دروازه هاى ايمان و اخلاق، منطق و دانايي، صبورى و مهربانى، را فرا روى انسان مى گشايد.

 

 


انديشه ناب الهى حضرت رضا -ع- و سيره رفتارى اين امام نازنين در تمام ساحت هاي فردي و اجتماعى چراغ هدايتى است كه مي توان با تمسك به آن پيش روىِ خود را روشن تر و معقول تر ديد تا از پس آن در حوزه گفتار و كردار متعادل تر بود.

 

 

در پايان اشاره اى بر انديشه و سيره الهى و انسانى حضرت رضا -ع- داشته باشم تا ضمن دانستن و فهميدن آن در حوزه رفتار و كردار نيز توفيق روز افزون داشته باشيم.

 

 

اندیشه رضوی در گفتار

 

عقل شخص مسلمان تمام نيست، مگر اين كه ده خصلت را دارا باشد:1ـ از او اميد خير باشد. 2ـ از بدى او در امان باشند. 3ـ خير اندك ديگرى را بسيار شمارد. 4ـ خير بسيار خود را اندك شمارد. 5ـ هر چه حاجت از او خواهند دلتنگ نشود. 6ـ در عمر خود از دانش طلبى خسته نشود. 7ـ فقر در راه خدايش از توانگرى محبوبتر باشد. 8ـ خوارى در راه خدايش از عزّت با دشمنش محبوبتر باشد. 9ـ گمنامى را از پرنامى خواهانتر باشد. 10ـ سپس فرمود: دهمى چيست و چيست دهمى؟ به او گفته شد: چيست؟ فرمود: احدى را ننگرد جز اين كه بگويد او از من بهتر و پرهيزكارتر است.

 

 

سیره رضوی در کردار

 

استقبال از نظر مخالف


زمانی که غرب در قرون وسطی، سیر انحطاطی را در عرصه علم و فرهنگ می پیمود و فلسفه اسکولاستیک(خشك و رسمى) کلیسا، سیطره مستبدانه خویش را بر سایر نظرات علمی حاکم کرده و دیدگاه علمی دیگر را برنمی تابید، اندیشه اسلامی با راهبری امام رضا(ع) ضمن تبلیغ و ترویج دیدگاه اسلام اصیل، نه تنها در مواجهه با اندیشه های مخالف بر نمی آشفت، بلکه با رویی گشاده و آغوشی باز، هر اشکال و شبهه ای را پاسخ داده و سلطه فرهنگی خود را نه در حذف رقیب، بلکه در رویارویی عالمانه با اندیشه های مخالف و پاسخ مناسب به آنان جست وجو می کرد.

 

 

 

این رویکرد اسلامی که از سوی امام رضا(ع) پی گیری می شد، نتایجی مطلوبی را دربرداشت که از آن میان می توان به موارد ذیل اشاره کرد:

 


ـ تأکید بر تبادل اندیشه و رواج منطق آزادی فکر و بیان؛


ـ رویکرد تقابل با مکاتب فکری مخالف و اثبات حقّانیت اسلام در سایه شیوه ای منطقی، عقلی و علمی؛


ـ ارائه الگوی رفتاری مطلوب در خصوص تعامل با پیروان سایر ادیان و مذاهب.

 

مصطفی گرجی

 

کد خبر 944930

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha