به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، «پریسا کرمی» امروز(سهشنبه، ۱۰ تیر) در نشست با رییس هیئت مدیره بنیاد فردوسی شاخه گیلان با اشاره به اهمیت و جایگاه متون کهن و ادبیات فارسی در باورها و اعتقادات مردم بر لزوم ایجاد بسترهای مناسب برای آشنایی نسل جدید با بزرگان شعر و ادب ایران اسلامی تاکید کرد.
مدیرکل کتابخانههای عمومی گیلان با بیان اینکه کتابداران کتابخانه های عمومی استان گیلان از ظرفیت های موجود در این فضا برای برگزاری کارگاهها و محافل ادبی متنوعی استفاده میکنند افزود: باید بهرهگیری از تجربیات فعالین حوزه شعر و ادبیات کهن ایرانی، اسلامی محور برگزاری این نشستها باشد.
وی از برگزاری کارگاههای مختلف ادبی چون شاهنامهخوانی، حافظشناسی، قصهگویی و داستانخوانی در کتابخانههای عمومی استان خبر داد و بیان کرد: برگزاری این برنامههای فرهنگی موجب جذابیت اقدامات کتابخانهها میشود.
کرمی در پایان رسالت اصلی کتابخانههای عمومی را پرداختن به مسائل فرهنگی در کنار اطلاع رسانی به عموم مردم عنوان کرد و خاطرنشان ساخت: از ایده های جدید در خصوص پربارسازی محتوای برنامهها در کتابخانهها حمایت میشود.
«نصرالله زیرک» نیز در این نشست با اشاره به سابقه ۱۵ ساله تشکیل بنیاد فردوسی شناسی در کشور، ایجاد این بنیاد در استان گیلان را با وجود بزرگان شعر و ادب کشور در این خطه مهم ارزیابی کرد.
رییس هیئت مدیره بنیاد فردوسی شاخه گیلان یکی از اهداف مهم تشکیل این بنیاد در ایران را تولید کتاب با قطع جیبی کمهزینه و خلاصهنویسی شده از شاهنامه فردوسی برای مطالعه کودکان، نوجوانان و افراد مختلف نا آشنا به این اثر کهن و ارزشمند عنوان کرد و گفت: با تولید اینگونه کتابها سعی در ایجاد انگیزه مطالعه در این افراد داریم.
وی در پایان همکاری مجموعه کتابخانههای عمومی استان گیلان برای برگزاری برنامههای مشترک فرهنگی با محتوای شاهنامهخوانی و نیز خرید حمایتی منابع تولیدی این بنیاد را خواستار شد.
گفتنی است، انجمن شاهنامهخوانی کتابخانه عمومی ابوجعفر هوسمی رودسر، انجمن ادبی کتابخانه عمومی شهید بهشتی خمام، گروه شاهنامهخوانی کتابخانه عمومی کودکان باران رشت و نیز چند انجمن فعال در این زمینه در مجموعه کتابخانههای عمومی استان گیلان فعالیتهای مختلفی را با هدف آشنایی هرچه بیشتر کودکان و نوجوانان با فرهنگ و ادب کهن ایران انجام میدهند.
نظر شما