به گزارش خبرنگار گروه قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، سلسله ویبنارهای رضوی به مناسبت دهه کرامت هر شب ساعت 20 (به مدت 10 شب) از سوم تیرماه با سخنرانی اساتید حوزه و دانشگاه در حال برگزاری است.
«احمدعلی محسن زاده» در وبینار روز نهم تیرماه با اشاره به اینکه امروز مردم جهان و ایران درگیر ویروس منحوس کرونا هستند و متاسفانه این ویروس زندگی همه را تحت تاثیر قرار داده است، گفت: امید است به حق ایام دهه کرامت این بیماری از میان مردم رخت برکند و از خداوند متعال شفای بیماران را می خواهیم.
رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در کشور آفریقای جنوبی افزود: لازم است از این ایام بهره بیشتری ببریم، امام رضا(ع) در حدیثی فرمودند: «هر کس اندوه مومنی را بزداید، خداوند در روز قیامت غم را از دل او برمی دارد»، این روزها لازم است که بیش از هر زمان دیگری به این حدیث عمل کنیم.
امین زاده خاطر نشان کرد: ملت ایران همواره در برهه های مختلف ثابت کرده است که در کنار هم هستند و ما انعکاس با هم بودن ملت ایران را در خارج از کشور نیز شاهد بوده ایم و برای مردم خارج کشور این موضوع جالب توجه است بویژه آنکه دیدیم مردم به تاکیدات مقام معظم رهبری توجه کردند و برای کمک به یکدیگر در بحران کرونا وارد عمل شدند و صحنه های زیبایی را خلق کردند.
رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در کشور آفریقای جنوبی با اشاره به اینکه امروز مردم آفریقای جنوبی نیز درگیر این بیماری است، تصریح کرد: امیدواریم مردم این کشور از این بحران عبور کنند و سلامتی خود را بازیابند.
وی با اشاره به انس مردم آفریقای جنوبی با امام رضا(ع) گفت: در این کشور برادران و خواهران اهل سنت انسی دیرینه با امام رضا(ع) دارند اگر همه امامان نور واحدی هستند و ما همه آنها را دوست داریم اما به دلیل قرار گرفتن بارگاه ملکوتی امام رضا(ع) در ایران نام ایشان با ایران گره خورده است.
محسن زاده تصریح کرد: حرکت خوبی در این ایران اتفاق افتاده است که بسیاری برای کسانی که به حرم امام رضا(ع) نرفته اند، این سفر را آماده می کنند، این اقدام برای دوستداران اهل بیت(ع) در خارج کشور بویژه برای نخبگان فراهم شود چراکه می تواند در توسعه و اشاعه فرهنگ رضوی موثر باشد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: امام رضا(ع) چه در زمانی که در مرو و چه زمانی که در مدینه بودند از جهاد علمی دست برنداشتند. امید است طبق توصیه ائمه(ع) که فرمودند: زینت ما باشید به عنوان یک مبلغ در ترویج آموزه های رضوی گام های موثری برداریم.
حضرت معصومه(س) امین امام زمان خود بودند
بنابراین گزارش در وبینار روز نهم تیرماه «معصومه ظهیری» با بیان اینکه در آموزه های شیعی توصیه بسیاری به زیارت ائمه(ع) و اولادشان شده است، گفت: در برخی روایات زیارت معصومین(ع) برابر با به جای آوردن حج و عمره معرفی شده است، کسی که به زیارت مشرف می شود، هم از حیث درون و حیث بیرون باید طهارت و آمادگی برای زیارت را داشته باشد.
معاون فرهنگی حوزه های علمیه خواهران کشور افزود: از حیث درون فرد باید سعی کند که کارنامه عمل خود را از حق الناس و گناهان پاک کند. لذا ادای دین و سفارش و وصیت می کند، دیگران را که اگر حقی از دیگران بر گردن او است، ادا شود و همچنین تلاش می کند، با استغفار و حمد و توبه خدا را از خودش راضی کند و جلب رضایت الهی را در کارنامه خودش داشته باشد. از حیث بیرون نیز شخص زائر لباس پاک می پوشد و در بسیاری از زیارت ها توصیه به غسل و همچنین استفاده از عطر و پوشیدن لباس های مرتب می کند.
ظهیری بیان کرد: زیارت کننده باید زیارت شونده را مدنظر قرار دهد و حال روحی او حال خوشی شود. زیارت ائمه(ع) و فرزندان گرانقدر معصومین(ع) درد و غم، استرس و ناامنی را در انسان کاهش می دهد و برای انسان امید آفرین می شود. لذا کسانی که دچار مشکلی می شوند، وقتی به مرقد ائمه(ع) پناه می برند این مرقد پناهگاه برای همه کسانی می شود که با امید به زیارت می آیند و این امید برای انسان محلی برای گشایش است و انرژی و قدرت چند برابری به انسان می دهد. بارگاه حضرت معصومه(س) جزو همین بارگاهها است که بزرگان به زیارت ایشان مکرر می شتافتند.
وی با اشاره به جایگاه حرم حضرت معصومه(س) خاطر نشان کرد: ملاصدرا می گفت هر وقتی که گره ای در زندگی برایش پیش می آمد و یا معضل علمی پیدا می کرد پیاده از کهک به حرم حضرت معصومه(س) می رفت و احساس آرامش و بازشدن گره ها را در کارش احساس می کرد. آیت الله العظمی بهجت(ره) و آیت الله العظمی نجفی هم مکررا به زیارت بارگاه آن حضرت(ع) می شتافتند. نگین انگشتری قم کریمه نام گرفته است و به این دلیل جزو شخصیت های نادری است که نادره خلقت قبل از به دنیا آمدن ایشان به آمدن ایشان بشارت داده است.
معاون فرهنگی حوزه های علمیه خواهران کشور تاکید کرد: امام صادق(ع) در مورد حضرت معصومه(س) فرمودند: فرزندی از دختر فرزندان موسی(ع) متولد خواهد شد که مدفن وی در شهر قم است که به شفاعت وی بسیاری به بهشت روانه می شوند و مورد شفاعت قرار می گیرند و مقام شفاعت قبل از تولد برای ایشان قرار داده شده است.
ظهیری گفت: در احوال کریمه اهل بیت(ع) آمده است که وی امین و حجت امام زمانشان بودند و به مقامی دست یافتند که امام زمانشان وجود ایشان را برای خود عامل امنیت می دانستند. مقام مورد اعتماد امام زمان قرار گرفتن، مقامی سخت و راهی طولانی است.
وی ادامه داد: حضرت معصومه(س) بانویی بود که در مسیر تلاش، کوشش، علم و زندگی عفیفانه و پاکدامنی به این مقام دست یافتند و امام رضا(ع) ایشان را معصومه(س) می نامیدند و رسیدن به چنین مقامی که نزدیک مقام معصومین(ع) است یعنی رسیدن به چهره پاک و عاری از گناه و اهل تقوا.
وی با اشاره به لقب عالم آل محمد(ص) برای امام رضا(ع)، گفت: حضرت رضا(ع) در دوره سختی زندگی می کردند که مامون ایشان را به هجرت طولانی دعوت می کردند، مامون تلاش می کرد مدینه الرسول(ع) را خالی از جایگاه امامت کند اما امام رضا(ع) با برگزاری جلسات مناظره، پرسش و پاسخ و پاسخ به شبهات این جایگاه امامت را جدای از منطقه جغرافیای قرار داده و عالم را متوجه خودشان کردند.
این استاد حوزه گفت: امام رضا(ع) مظهر مهربانی ها در زمین هستند و ملجا، پناهگاه همگان و بارگاه ایشان مامنی برای همه است و پناهگاه بودن امام مهربانی ها برای همه محرز است و رحمت و مهربانی حضرت زبانزد همگان است.
وی گفت: در شرایط اجتماعی سخت، حضرت ثامن الحجج(ع) در هجرت از مدینه به مرو و طوس، جایگاه خاص امامت را به مردم بیان کردند و مساله پذیریش ولایت عهدی امام پیامی برای همگان داشت و آن اینکه امام باید قسط و عدل را در زمین ایجاد کند.
معاون فرهنگی حوزه های علمیه خواهران کشور خاطرنشان کرد: امام رضا(ع) تاکید داشتند باید قسط و عدل در زمین ایجاد شود و در کنش های اجتماعی باید زمینه عدالت اجتماعی و دستورات دین اسلام و مواسات مورد توجه قرار گیرد. همچنین برای زمینه سازی ظهور مصلح، اصلاحات اجتماعی نیاز است. ائمه(ع) مظهر رحمت و رافت هستند و خداوند آنها را در زمین الگویی برای همگان قرار داده است.
نظر شما