به گزارش خبرنگار شبستان، علی اکبر محزون مدیرکل دفتر آمار و اطلاعات جمعیتی و مهاجرت سازمان ثبت احوال کشور در نشست خبری بررسی تحولات جمعی کیفی و کمی جمعیت در ایران بااشاره به اینکه سازمان ثبت احوال به عنوان یک سازمان حاکمیتی است، درمورد ثبت وقایع در 9 ماه سال جاری و تحولات شاخص های جمعیتی، گفت: در 9 ماه سال جاری یک میلیون و 25 هزار و 838 مورد تولد اتفاق افتاده است که به نسبت سال گذشته زاد و ولد در ایران 4/1 درصد افزایش داشته است که در این آمار 538 هزار و 383 نفر پسر و 543 هزار و 300 نفر دختر بوده است که بیشترین ولادت را مادران در میانگین سنی 25 سال تا 30 سال به خود اختصاص داده اند.
محزون درباره آمار فوت در 9 ماه سال جاری افزود: 251 هزار نفر مورد فوت به ثبت رسیده است که به نسبت سال گذشته این آمار یک درصد افزایش داشته است و باید توجه داشت که بیشترین سن مرگ و میر مربوط به گروه سنی 85 سال بوده است.
مدیرکل دفتر آمار اطلاعات جمعیتی و مهاجرت درباره علت فوت، خاطرنشان کرد: باید توجه داشت که بیشترین علت فوت مربوط به بیماران قلبی عروقی که بیشتری سهم فوت و بعد از آن بیماری هایی همچون سرطان ها، طومارها و بیماریهای تنفسی به ثبت رسانده است.
محزون درخصوص ثبت آمار ازدواج در سال جاری، گفت: ثبت ازدواج 76 هزار و 469 نفر بوده که به نسبت سال گذشته 1/1 دهم افزایش داشته است اما باید در نظر داشت که آمار طلاق به ثبت رسیده هم رقمی حدود 15 هزار و 150 مورد است که در مقایسه با سال گذشته 4 درصد افزایش داشته است و با این آمار می توان گفت که در 9 ماه سال جاری به نسبت ثبت هر 7 ازدواج، 4 طلاق در کشور رخ داده است.
وی درخصوص شاخص های جمعیتی با توجه به نگاه پژوهشی در چشم انداز جمهوری اسلامی در سال 1404 گفت: آگاهی از تحولات جمعیتی کشور بحث مهمی است که جمعیت با توجه به نیاز تمام اقشار جامعه ازجمله نیاز جوانان، میانسالان و کودکان متفاوت است و هدف ایجاد تعادل جمعیتی است.
محزون درباره آمار به ثبت رسیده در سازمان ثبت احوال کشور، گفت: می توان با کامل شدن آرشیو الکترونیک در سازمان در پی بررسی به هنگام جمعیت کشور بود که بدین ترتیب حجم جمعیت سنین مختلف را می توان از هرم الکترونیک جمعیت استفاده کرد و بدین ترتیب خدمات رسانی برای تمام اقشار در جامعه سریع تر خواهد بود.
وی درخصوص طبقه بندی بیماری های منجر به فوت در سازمان ثبت احوال کشور، گفت: می توان با ایجاد نقشه اپیدمی لوژی بیماری های منجر به فوت را بررسی کرد.
وی با بیان اینکه در 50 سال گذشته جمعیت کشور 4 برابر شده است و در حال حاضر جمعیت کشور 75 میلیون نفر است، گفت: 70 درصد از مردم کشور در نقاط شهری زندگی می کنند که 40 درصد این جمعیت بین 30 تا 64 سال قرار دارند و بعد سن 15 تا 25 ساله 33 درصد جمعیت و 20 تا 29 ساله 24 درصد جمعیت که سن اشتغال و ازدواج را به خود اختصاص داده اند و سن 25 ساله به بالا هم 4 درصد جمعیت کشور را تشکیل می دهند.
وی با بیان اینکه جمعیت میانسالان کشور جمعیت طلایی برای آمادگی به اشتغال محسوب می شوند، افزود: این جمعیت را برای رشد اقتصادی کشور می توانند به عنوان پتانسیلی بسیار مفید در نظر گرفت.
وی با بیان اینکه الگوی باروری در کشور تغییر کرده و گروه سنی مادران در بین 25 تا 29 سال رسیده است، گفت: با افزایش سن باروری شاهد کاهش آمار زاد و ولد هستیم که البته سن ازدواج هم در مقایسه با 10 سال گذشته که بین 15 تا 25 سال بوده است، درحال حاضر به 20 تا 25 سال رسیده است.
وی درخصوص آمار طلاق و طول مدت زناشویی در بین زوجین، افزود: درخصوص طلاق باید گفت که 50 درصد از زوجین که زیر 5 سال زندگی می کنند، ازدواجشان منجر به طلاق و طول مدت 3 سال زندگی زناشویی به 35 درصد طلاق را به خود اختصاص داده است.
محزون درخصوص شاخص های کیفی و کمی برای توجه به شاخص های جمعیتی، گفت: برای درنظر گرفتن این شاخص ها باید شاخص هایی همچون توسعه انسانی امید به زندگی، سطح تحصیلات، سطح اقتصادی افراد در جامعه مورد ارزیابی قرار گیرد که از این لحاظ کشور ما در رده کشورهای توسعه انسانی بالا قرار دارد.
محزون گفت: ارتقای شاخص های کیفی و کمی جمعیت نشان می دهد که توانمندی لازم به خوبی وجود دارد تا اقدامات سرشماری از لحاظ الکترونیکی در مدت زمانی کوتاه انجام شود.
شایان ذکر است، نشست خبری بررسی تحولات کمی و کیفی جمعیت در ایران صبح امروز 6 دی باحضور نمایندگان رسانه های خبری در سازمان ثبت احوال کشور برگزار شد.
پایان پیام/
نظر شما