کرونا ویروس در ریزگونه ها شدت و ضعف دارد

پزشک مرکز درمانی در کرمان گفت: ویروس کرونا جهش هایی داشته که باعث شده زیرگونه هایی از این ویروس داشته باشیم اما ماهیت کلی بیماری و علائم بیماری تقریباً یکسان و مشابه هستند اما می تواند در زیرگونه ها شدت و ضعف هم داشته باشد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان، دکتر سعید صحبتی دوشنبه شب (۹ تیر) در ویژه برنامه «مطب در خانه» در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه اگر crp مثبت باشد حتماً ناشی از کرونا است و آیا مثبت بودن crp علت دیگری ندارد؟ گفت: crp یک آزمایش غیر اختصاصی و در واقع مخفف  (C-Reactive Protein) یا پروتئین واکنشی c است که در بسیاری از بیماری های التهابی مانند رماتسیم های مفصلی و یا بیماری های خود ایمنی مثبت می شود و ارزش تشخیص چندانی برای کووید 19 ندارد اما می تواند ما را فقط مشکوک کند به اینکه احتمال کووید 19 وجود دارد.

 

 

پزشک مرکز درمانی در کرمان در پاسخ به فردی که از روز جمعه دل درد، حالت تهوع و سردرد دارد و با خوردن غذا دل درد و حالت تهوع او شدید می شود و از روز گذشته نیز تنگی نفس دارد؛ بیان کرد: اگر علائم شما ادامه داشته باشد و یا اینکه علائم دیگری مانند تب، گلودرد و احساس کوفتگی و خستگی در بدن داشتید، نیاز به بررسی دارد.

 

 

وی در پاسخ به فرد دیگری که حدود 8 روز گذشته با شخص کرونایی از نزدیک در ارتباط بوده و بعد از آن علائم اسهال، بدن درد، احساس خستگی، تنگی نفس داشته و سرفه (هر 4 ساعت چند تا) می زند؛ توضیح داد: در صورتی که با فردی که مورد قطعی و شناخته شده کووید 19 بوده تماس محافظت نشده (یعنی در فاصله کمتر از 1 و نیم متری اتفاق افتاده، بدون استفاده از ماسک بوده و مدت بیش از 15 دقیقه زمان برده است)، داشتید احتمال ابتلای شما بسیار زیاد است و علائم شما نیز مطرح کننده این احتمال است اما براساس سیاست های جدید غربالگری کووید 19 در صورتی که شما جزو گروه های با بیماری زمینه ای نیستید و یا سن بالای 60 سال ندارید، نیاز به نمونه گیری نیست لذا بنا را بر این می گذاریم که کووید 19 شما مثبت است و مسائل مربوط به رعایت فاصله فیزیکی، خود قرنطینگی در منزل و مسائل مربوطه را رعایت کنید، بعد از دو هفته بهبودی حاصل خواهد شد.

 

 

صحبتی در پاسخ به سؤال دیگری گفت: آزمایش خون تشخیص کرونا، در واقع بررسی آنتی بادی های مربوط به کرونا است که می تواند سابقه ابتلا را هم نشان دهد اما آزمایشی که می تواند وضعیت کنونی فرد را مشخص کند، بررسی آنتیژنی است که با جمع آوری ترشحات مخاط حلق و بینی صورت می گیرد و به عنوان آزمایش pcr معروف است.

 

 

وی در پاسخ به اینکه بیمار دیابتی در چه حد می تواند اطرافیان خود را ببیند؟ گفت: به عنوان یک اصل کلی توصیه می شود که دید و بازدیدها به حداقل ممکن برسد و رفت و آمدهای غیر ضروری کلاً حذف شوند، به خصوص با کسانی که بیماری زمینه ای دارند؛ به هر حال دیابت هم جزو بیماری های زمینه ای است که در صورت ابتلا می تواند منجر به عوارض شدید و مرگ و میر شود لذا توصیه می کنیم که برای حفظ سلامتی افرادی که مبتلا به دیابت هستند و برای اثبات مهر و محبت خود به عزیزان، رفت و آمد را در شرایط کنونی به حداقل ممکن و یا حتی به صفر برسانیم.

 

 

پزشک مرکز درمانی در کرمان ادامه داد: در صورتی که دیدار فرد دارای بیماری زمینه ای ضرورت اجتناب ناپذیر است، توصیه می شود حتماً هر دو گروه (هم فرد دارای بیماری زمینه ای و هم فرد که می خواهد عیادت کند) ماسک داشته باشند و فاصله گذاری را رعایت کرده و مسائل بهداشت فردی مانند آداب عطسه و سرفه زدن، خودداری از دست دادن، روبوسی و در آغوش گرفتن را رعایت کنند و همچنین بهتر است تماس در یک محیط باز و بدون سقف سر پوشیده باشد و مدت زمان تماس هم به حداقل ممکن برسد.

 

 

وی در پاسخ به فردی که پرسید «افرادی که با بیماران در تماس بودند اگر فاقد علائم باشند، نیاز به انجام تست دارند؟» بیان کرد: براساس دستورالعمل جدید وزارت بهداشت که از ابتدای این هفته ابلاغ شده، نمونه گیری فقط از افرادی که در تماس با بیماران کرونایی بودند و علائم دار شدند و جزو گروه هایی مانند افراد بالای 60 سال، افراد با بیماری زمینه ای، زنان باردار و افرادی که چاقی مفرط دارند که در معرض خطر هستند، انجام بشود؛ علاوه بر آن کسانی که با مراجعه به پزشکان در مراکز تشخیصی و درمانی کووید 19، پزشک معالج برای آن ها تشخیص نیاز به نمونه گیری را می دهد، برای آن گروه هم نمونه گیری قابل انجام است.

 

 

صحبتی در پاسخ به فرد دیگری که تست او مثبت شده و سردرد دارد؛ توضیح داد: متأسفانه در بیمارانی که تست آن ها مثبت می شود، سردردهای شدید جزو علائم شایع است لذا می توانید از داروی ناپروکسن که هم مسکن بوده و هم اثرات ضد التهابی خوبی در این بیماری از خود نشان داده، استفاده کنید.

 

 

وی در پاسخ به سؤال دیگری مبنی بر اینکه یک سال است که هر زمان سردی می خورم و یا سردم می شود، دچار گرفتگی بینی می شوم، اظهار داشت: شما نیاز به بررسی جامع تر، کامل تر و معاینه از نظر احتمال به پلیپ بینی، احتمال انحراف بینی و احتمال سینوزیت دارید که معمولاً این بررسی ها توسط همکاران گوش و حلق و بینی انجام می شود.

 

 

پزشک مرکز درمانی در کرمان در پاسخ به سؤال مادری که گفت« چند روز پیش دخترم گلو درد داشت و بعد خوب شد و بلافاصله من از ایشان گرفتم و الان گلو درد، کمی بدن درد، آبریزش بینی، گرفتگی بینی و احساس خستگی و بدن درد دارم» خاطر نشان کرد: علائم شما علل و دلایل متعددی می تواند داشته باشد؛ هنوز هم سرما خوردگی های ویروسی غیر از کرونا شایع است و گلودردهای چرکی که میکروبی هستند را همچنان می بینیم و مخصوصاً اگر بیماری، آبریزش بینی و عطسه داشته باشد تشخیص ما از کرونا دور می شود و به تشخیص های دیگر مانند سرماخوردگی های ویروسی می رود اما توصیه می کنم استراحت کرده و مایعات کافی بنوشید و از دمنوش های گیاهی استفاده کنید و همچنین مسائل مربوط به بهداشت فردی و فاصله گذاری اجتماعی را هم مد نظر قرار دهید.

 

 

وی در پاسخ به شخصی که پرسید «همسرم چند سال سرفه و خلط دارد؛ عکس از ریه انجام داده که گفتند مشکلی نیست و می گویند از نفخ شکم است؛ دارو استفاده کرده اما خوب نشدند» گفت: با توجه به علائمی که ذکر کردید و سابقه طولانی وجود این علائم، قطعاً نیاز به بررسی های تکمیلی است؛ هم بررسی های آزمایشگاهی و هم انجام بعضی از عکس برداری ها مانند عکس ریه و یا سی تی اسکن ریه که این کارها معمولاً زیر نظر یک متخصص داخلی و یا فوق تخصص تنفسی باید انجام بشود و مراحل را طی کنند تا به تشخیص و درمان دست پیدا کنند.

 

 

صحبتی در پاسخ به سؤال دیگری مبنی بر اینکه برای برطرف کردن خس خس گلو و سرفه چه باید کرد؟ بیان کرد: این علائم احیاناً مطرح کننده یک حساسیت تنفسی یا آسم است بنابراین نیاز است بررسی بیشتری صورت بگیرد اما خوشبختانه قابل کنترل و قابل درمان است و داروهای خوبی وجود دارد که می توانید با مصرف آن ها هم احساس تنگی نفس، سرفه و خس خس را برطرف کنید اما قبل از آن نیاز است که تشخیص قبلی با معاینه انجام شود.

 

 

وی در پاسخ به اینکه چرا با وجود pcr مثبت که سه هفته پیش داشتم اما الان igg و  igm هر دو منفی هستند؛ توضیح داد: در مورد آزمایش pcr، باید بدانید که آزمایش مثبت آن ارزش تشخیصی بالایی دارد و احتمال خطا در آن بسیار کم است لذا به همین دلیل زمانی که فردی  pcr مثبت می شود، تشخیص قطعی کووید 19 برای او مطرح می شود اما آزمایش منفی pcr ارزش چندانی ندارد زیرا حدود 40 درصد احتمال خطا در آن وجود دارد؛ یعنی فرد می تواند مثبت باشد اما آزمایش pcr منفی نشان داده شود و این را منفی کاذب می گویند.

 

 

پزشک مرکز درمانی در کرمان ادامه داد: در مورد تست های igg و  igm، معمولاً حدود 10 درصد احتمال خطا وجود دارد؛ اما با توجه به اینکه شما pcr مثبت داشتید و سه هفته هم از شروع بیماری شما گذشته است، قطعاً هم بیماری شما کووید 19 بوده و هم با گذشت سه هفته می توانید مطمئن شوید که بیماری بهبود پیدا کرده و خطر انتشار ویروس و آلوده شدن دیگران از طریق شما وجود ندارد.

 

 

وی در پاسخ به سؤال دیگری مبنی بر اینکه چندین روز است گلودرد، گوش درد، بدن درد و سردرد دارم و مدت 5 روز است که صدایم شدید گرفته است؛ بیان کرد: این اطلاعات کافی نیست لذا برای توصیه دقیق حتماً نیاز به اطلاع از سن است و اینکه آیا جزو گروه های در معرض خطر هستید یا خیر اما به طور کلی اگر سن بالای 60 سال ندارید و جزو گروه هایی پرخطر نیستید، کافی است استراحت کنید و فاصله اجتماعی را رعایت کرده و مایعات کافی و فراوان استفاده بکنید و منتظر باشید تا بعد از گذشت حدود یک هفته بهبودی حاصل شود و اگر جزو گروه های در معرض خطر هستید توصیه می شود به یک مرکز درمانی و یا پزشک معالج مراجعه کنید تا بررسی بیشتری انجام شود.

 

 

صحبتی در پاسخ به فردی که پرسید «یکی از اعضای خانواده مشکوک به کرونا و 15 روز قرنطینه بود و هنوز کامل خوب نشده است؛ آیا می تواند کنارمان بیاید یا باید بهبودی کامل شود؟» اظهار داشت: به طور کلی بعد از گذشت 14 روز از شروع بیماری، خطر انتشار ویروس و آلوده کنندگی دیگران از بین می رود اما اصل بر این است که در این ایام و شرایطی که برای بیماری در کشور و استان داریم، بحث رعایت فاصله گذاری اجتماعی را جدی بگیریم و حتی المقدور از تجمع خودداری کنیم مگر اینکه در مواقع ضروری باشد و همچنین استفاده از ماسک را هم برای فرد مبتلا و هم فردی که با او در تماس است فراموش نکنیم و این دید و بازدیدها را به حداقل ممکن برسانیم.

 

 

وی در پاسخ به شخص دیگری که پسر 8 ساله اش دو روز فقط سردرد می شد و هیچ مشکل دیگری نداشته؛ خاطر نشان کرد: علت های متعددی از جمله ویروس هایی که ایجاد سرماخوردگی می کنند و سینوزیت می تواند مطرح باشد و یا می تواند این موضوع گذرا باشد و بعد از گذشت 4 روز برطرف شود اما اگر با گذشت زمان بهبودی حاصل نشد، حتماً نیاز است که با مراجعه به پزشک علت ها بررسی شده و به تشخیص برسد و درمان صورت بگیرد.

 

 

پزشک مرکز درمانی در کرمان در پاسخ به اینکه آیا صحت دارد که چند نوع ویروس کرونا داریم؟ توضیح داد: در واقع ویروس هایی مانند کرونا توانایی جهش هایی را دارند که می تواند باعث تغییر در رفتار و ماهیت آن ها بشود؛ مانند ویروس آنفولانزا که هر سال با یک شکل و ظاهری جدید بروز پیدا می کند، ویروس کرونا هم جهش هایی داشته که باعث شده زیرگونه هایی از این ویروس داشته باشیم اما ماهیت کلی بیماری و علائم بیماری تقریباً یکسان و مشابه هستند اما می تواند در زیرگونه ها شدت و ضعف هم داشته باشد.

 

 

کد خبر 944143

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha