به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، در این نشست علمی که با حضور حجج اسلام والمسلمین رشاد، میرمعزی، خسروپناه، عالم زاده، علیزاده، فتحعلی خانی، داوودی، محمدی منفرد، دانش، عزیزی، مهندسی، معلمی، ایزدپناه، اردستانی، اسماعیلی، شاکری و رودگر همراه است، نظریه خودگرایی و مبنای اخلاقی اسلام به کرسی نقد و بررسی علمی گذاشته خواهد شد.
همچنین در این نشست حجج اسلام والمسلمین علی محمد حسین زاده به عنوان ناظر علمی، علیرضا موفق به عنوان دبیر علمی حضور داشته و آقایان دکتر شیروانی و دکتر شمالی به نقد و بررسی این نظریه خواهند پرداخت.
در توضیح این نظریه می توان گفت واژۀ خودگرایی Egoism از واژۀ Ego به معنای «خود» گرفته شده و در اصطلاح فلسفه اخلاق به یکی از نظریههای غایتگرا و پیامدگرایانه اطلاق میشود که معتقد است تنها وظیفه هر انسانی ایجاد بالاترین میزان سود و لذت برای خودش است، این نظریه در تقابل با نظریه دیگر گرایی اخلاقی تفسیر و تعریف میشود.
همچنین خودگروی در فلسفه اخلاق دارای دو شکل روانشناختی و هنجاری است، خودگروی روانشناختی گرایش انسان ها به حفظ منافع خویش به سرشت و طبیعت وی بازمیگرداند، به این معنا که انسان ها به طور طبیعی بر اساس انگیزه شخصی عمل میکنند، خود گروی هنجاری ناظر است به اینکه انسان چگونه باید باشند، انسان ها صرف نظر از این که به لحاظ روانی چگونه هستند، این دیدگاه معتقد است باید پیوسته به دنبال منافع خویش بود و عملی درست است که بر پایه تحصیل منافع خود باشد.
لازم به ذکر است، نشست بررسی نظریه خودگرایی و مبنای اخلاقی اسلام صبح روز پنج شنبه (16 دی) 89 ساعت 9 الی 12 با حضور، علما، طلاب، دانشجویان و تنی چند از نخبگان علمی، صاحبنظران فلسفه و اخلاق و اصحاب رسانه و مطبوعات در تالار معرفت پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی دفتر قم برگزار خواهد شد.
پایان پیام/
نظر شما