خبرگزاری شبستان؛ گروه قرآن و معارف : یکی از شاخصه های تلاوت زیبا و خواندن قران بر اساس معیارهای مشخصات آشنایی با احکام تجویدی که به دو سطح مقدماتی و پیشرفته تقسیم می شود. این مباحث طی سلسله گزارشهایی به صورت مقدماتی تبیین شده تا خوانندگان بتوانند ضمن آشنایی با احکام و قواعد تجویدی قرآن و به زیبایی هر چه بیشتر تلاش کنند.
مخاطبان با کمک این سلسله مباحث که به منظور آشنایی با قرائت و روخوانی قرآن کریم تهیه شده میتوانند قرآن را به طور صحیح قرائت کرده و از معانی و مفاهیم صحیح آن بهرهمند شوند. لازم به ذکر است که قرائت در اصطلاح همان تلاوت و خواندن صحیح کلمات قرآن کریم است، به گونهای که از فعل وحی الهی حکایت کند که بر پیامبر بزرگوار اسلام (ص) نازل شده است. فضایل قرآن مجید، فضیلت تلاوت قرآن کریم، آثار تلاوت قرآن آداب تلاوت، ترتیل و مراتب سهگانة آن، قرآن و عترت، قاریان قرآن از منظر امام باقر (ع) و آشنایی با حروف الفبا (صامتها و مصوتها) برخی مباحث مطرح شده خواهند بود.
سکوت وتوجه به آیات الهی:
از دیگر آداب لازمه ی قرائت قرآن، سکوت در هنگام قرائت و شنیدن همراه با توجه به معانی آیات است. خداوند متعال می فرماید:« و اذا قری القرآن فاستمعوا له و انصتوا لعلکم ترحمون »؛هنگامی که قرآن خوانده می شود به آن گوش فرا دهید و با سکوت و توجه باشید، شاید که مشمول رحمت خداوند شوید.
طهارت و پاکیزگی:
منظور از طهارت،وضو و غسل است و بهتر است قاری هنگام تلاوت قرآن کریم با وضو باشد، اما برای کسی که بخواهد با خطوط قرآن تماس داشته باشد، وضو لازم و واجب است، زیرا خداوند کریم می فرماید: «لایسمه الا المطهرون»؛ جزپاکان برآن (قرآن) دست نزنند.دعا قبل و بعد از تلاوت: یکی از مواقع تاثیر و اجابت دعا قبل و بعد از قرآئت آیات الهی است.
اخلاص:
اخلاص در قرائت قرآن کریم به معنای آن است که قاری قرآن، حالت خلوص نیت را که معیار قبولی هر عبادتی است، ازابتدا تا انتهای قرائت خود حفظ نماید و در قرائت، فقط خشنودی و رضای خداوند متعال را در نظرداشته باشد.
نظر شما