احیای زکات در جامعه نیازمند فرهنگ سازی کارآمد است

امام جمعه جاجرم با تأکید بر اینکه احیای زکات در جامعه نیازمند فرهنگ سازی کارآمد است، گفت: فرهنگ پرداخت زکات باید به نحوی نهادینه شود تا مردم این امر مهم را همانند نماز واجب و ضروری بدانند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از بجنورد، حجت الاسلام سید محمد موسوی، امام جمعه شهرستان جاجرم، امروز (6 دی) در جلسه ستاد احیای زکات جاجرم با اعلام اینکه عملکرد زکات نشان می دهد که مردم زکات را واجب تلقی نمی‌کنند بلکه برخی، زکات را به عنوان کمک پرداخت می‌کنند، گفت: باید برنامه‌ای تدوین شود که مردم این فریضه را به عنوان امری واجب در زندگی خود قرار دهند.

 

وی اظهار داشت: زکات باید در بین افراد نهادینه شود تا مردم این امر مهم را همانند نماز واجب و ضروری بدانند.

 

وی با بیان اینکه مسئولان نیز در این زمینه باید تلاش دوچندان داشته باشند، افزود: البته اگر این فرهنگ طبق مسائل شرعی پرداخت شود کسی به دنبال تشویقی زکات نخواهد بود بلکه زکات دهنده خود را موظف می‌داندکه به این واجب الهی عمل کند.

 

حجت الاسلام موسوی بیان داشت: اگر نوع فرهنگ سازی ما ادای تکلیف واقعی باشد و هرکسی به وظیفه اصلی خود عمل کند یقیناً درکارها توفیق بیشتری پیدا خواهیم کرد و کارها نیز پیشرفت می‌کند.

 

امان الله حسین پور، مدیرکل کمیته امداد امام خمینی(ره) خراسان شمالی نیز در این جلسه با اشاره به اینکه بعد از گذشت 32 سال از انقلاب اسلامی هنوز زکات پرداختی رضایت بخش نبوده است، افزود: در سال 83 زکات پرداختی استان مبلغ 17 میلیون و 600 هزار تومان بوده است که اکنون این رقم به یک میلیارد و 800 میلیون تومان رسیده است اما با این وجود هنوز با زکات واقعی فاصله بسیاری داریم.

 

وی همچنین در خصوص مصرف زکات، اظهار دشت: اولویت نخست زکات جمع آوری شده، هزینه برای فقرا است که در حال حاضر بعد از هزینه شدن 30 درصد زکات برای فقرا مابقی در پروژه های عمرانی هزینه می شود.

 

حسین پور اظهارداشت: تشویقی زکات نیز که توسط دولت مصوب شده است به خاطر تاخیر در پرداخت آن مشکلاتی را برای دهیاران، عاملان زکات و مردم ایجاد کرده است.


رضا علی‌ اکبریان، مدیر کمیته امداد شهرستان جاجرم نیز در ادامه، اظهارداشت: طی امسال 113 میلیون تومان زکات توسط مردم جاجرم جمع‌آوری شد که 15 میلیون تومان مربوط به سنخواست، 50 میلیون تومان شوقان و مابقی نیز مربوط به بخش مرکزی این شهرستان است.

 

وی اطلاع رسانی چهره به چهره، برگزاری جلسات متعدد و برگزاری سه همایش در روستاهای این شهرستان را از جمله اقدامات انجام گرفته جهت ترویج و اشاعه فرهنگ زکات عنوان کرد و افزود: نبود کشاورزی خوب، توجیه نبودن کشاورزان، عدم همکاری اعضا شورا، دهیاران و عاملین زکات با یکدیگر، دیر پرداخت شدن تعهد تشویقی زکات و عدم وجود روحانی برای امر تبلیغ این فریضه از مشکلات توسعه فرهنگ زکات در جاجرم است.

 

پایان پیام/

کد خبر 94314

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha