اشاعه فرهنگ پیشگیری را باید رسانه ها و سمن ها در دستور کار قرار دهند

کشفی نژاد با اشاره به اینکه اشاعه فرهنگ پیشگیری را باید رسانه ها و سمن ها در دستور کار قرار دهند، گفت: خط ملی اعتیاد با سرشماره «۰۹۶۲۸» برای مردم در دسترس قرار داده است که در هر زمینه اعتیاد پاسخگو هستند که از هشت تا ساعت ۲۰ فعالند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از شیراز، «سید صادق کشفی نژاد»، امروز (پنج شنبه 5 تیر) در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه 25 ژوئن روز جهانی مبارزه با مواد مخدر است، گفت: امسال این روز به نام «دانش بیشتر برای مراقبت بهتر» مشخص شده است و برنامه ها طی یک هفته برگزار می شود.

مدیر کل بهزیستی استان فارس با اشاره به اینکه سازمان بهزیستی به عنوان یکی از سازمان هایی که در کار اعتیاد به ویژه بخش های درمان، پیشگیری و بازتوانی فعال است، تاکید کرد: هرسال روند افزایشی در تولید، مصرف، تنوع و تکثر مواد روان گردان شاهد هستیم.

وی با اشاره به اینکه مواد مخدر متاسفانه یکی از سودآورترین کالاهای بین المللی است، افزود: روزی اعتیاد در این کشور کاملا مردانه بود و این آسیب هم مثل سایر آسیب ها، رنگ زنانه به خود گرفت و شمایل خود را عوض کرد.

کشفی نژاد با اشاره به اینکه سن مصرف پایین آمده و سن مصرف در دختربچه ها قابل تامل است، یادآور شد: شعار توانمندسازی و آگاه سازی زنان برای آگاه سازی اجتماعی مهمترین موضوعی است که قبلا اجرا می شد و بر نقش زن در اجتماع تاکید دارد و زمانی که آسیب به این سمت زنان برود باید زنگ خطر در جامعه به صدا در آید.

وی با اشاره به اینکه با موجی از تهاجم روبرو هستیم و در دنیا 90 درصد تریاک دنیا را کشف می کند و ایران بزرگترین تولید کننده را در همسایگی خود دارد، افزود: برای مقابله با این اتفاقات و مواد مخدر که یک روند چند بعدی است، نیاز به همکاری همگان دارد.

کشفی نژاد با تاکید بر اینکه رسانه ها باید به شکل های مختلف اطلاع رسانی کنند، تاکید کرد: باید آگاهی سازی کنیم و نگذاریم دیگران به این بلای بزرگ دچار شوند، امروز وضع مواد مخدر شکل دیگری دارد و به سهولت در دسترس است و حتی اطلاع رسانی برای نوع مواد مخدر به خوبی شکل نگرفته است، امروز یکی از مواد مخدرهای صنعتی باعث می شود بعد از یکبار مصرف، باعث اعتیاد دائمی افراد می شود.

مدیر کل بهزیستی فارس با اشاره به اینکه مرکز جامع درمان اعتیاد با سبک جدید در کشور و استان وجود نداشته است، افزود: یکی از مشکلاتی که برای معتادان داشتند، حمایتی بعد از سم زدایی وجود نداشت و این سازمان با کمک تیم تخصصی درمان سیر، درمان را اجرا می کنند، یک مسیر انحصاری برای فرد با کمک وی و خانواده وی شکل می گیرد.

وی با اشاره به اینکه در حال اعلام فراخوان هستیم و به این سمت می رویم که در هفته دولت اولین دوره آن اجرایی می شود، تاکید کرد: این مرکز جامع درمان اعتیاد حلقه های گمشده را پشت سرهم ردیف کرده است.

کشفی نژاد اظهار کرد: برای درمان زنان، جامعه هدف و بیماران نیازمند بین 30 تا صددرصد یارانه ارائه می شود.

کشفی نژاد با اشاره به اینکه برنامه ای برای معتادان متجاهر داریم این افراد هربار از این افراد تست کرونا رایگان می گیریم که 500 هزار تومان هزینه هر تست است، یادآور شد: سه میلیارد و 500 میلیون ریال برای درمان معتادان متجاهر در سال گذشته در فارس هزینه کرده است و در مجموع 6 و نیم میلیارد تومان برای معتادان متجاهر و سایر معتادان هزینه شده است.

وی گفت: کارگاه مختلفی در بحث مهارت های زندگی راه اندازی کردیم که بیش از 300 مورد کارگاه برگزار شده است، مهارت های زندگی از مهمترین برنامه هایی است که در پیشگیری از اعتیاد نقش دارند، خانواده ها به دنبال کسب آموزش مهارت های زندگی نرفتند و این حساسیت باید در میان مردم ایجاد شود.

کشفی نژاد با اشاره به اینکه 60 درصد افراد که معتاد می شوند، از طریق دوستان به اعتیاد مبتلا می شوند، تاکید کرد: باید بحث های آموزشی و توانمندسازی خانواده در جامعه شکل گیرد.

مدیر کل بهزیستی فارس با تاکید بر اینکه در خانواده ها یارگیری نشود و این وسوسه ها باعث می شود افراد از خانواده ها دور شوند و به دنبال اعتیاد بروند، اضافه کرد: یک طرحی با آموزش و پرورش در حال کار هستیم که «مانا» نام دارد، خروجی این طرح اینست که دانش آموزان در پیشگیری از اعتیاد مشارکت کنند.

وی تاکید کرد: در سال گذشته 115 همایش پیشگیری از اعتیاد، ارسال 50 هزار پیامک پیشگیری از اعتیاد و 6 هزار کارگاه پیشگیری، 90 نمایشگاه پیشگیری از اعتیاد، 85 نمایشاه فرهنگی و ورزشی، 50 مسابقه هنری، 95 بیلبود، 9 برنامه تلویزیونی، 20 برنامه رادیویی و چهار برنامه سیاستگذاری برگزار شده و این در زمینه آگاه سازی شکل گرفته است.

کشفی نژاد با اشاره به اینکه رویکرد کاهش عوامل خطر است، که دلایل زیادی دارد مورد توجه قرار نگرفته است، یادآور شد: در عوامل محافظ و کاهش عوامل خطر مشکل داریم و در کشور ما تربیت سه گانه دارد که گونه اول بین پدر و مادر است و گونه دوم تعارض تربیت بین مدرسه و خانواده بوده، متاسفانه خانواده ها به شدت به دنبال معلم خوب علوم و ریاضی هستند و چه پول هایی هم می دهند ولی برای آموزش مهارت های زندگی هزینه نمی کنند.

وی با اشاره به اینکه مهدکودک ها جای بازی است، اگر مهدکودک آموزش نداشته باشد مشتری ندارد، افزود: ما هم تسلیم فشار جامعه شدیم، سازمان بهزیستی در تمام مناطق محروم مهدکودک دارد ولی خانواده ها استقبال نمی کنند.

کشفی نژاد با تاکید بر اینکه روی حوزه عوامل خطر و محافظت کار نشده است، تاکید کرد: رویکرد چهارم رویکرد یادگیری و اجتماعی است.

وی با اشاره به اینکه اشاعه فرهنگ پیشگیری را باید رسانه ها و سمن ها در دستور کار قرار دهند، یادآور شد: مرکزی برای نگهداری مخصوص کودکان را راه اندازی خواهیم کرد.

کشفی نژاد با اشاره به اینکه بیش از 90 درصد بچه های لب خیابان، مهاجرین افغان هستند، تاکید کرد: زمانی که شرایط اقتصادی خراب شود، پدیده و آسیب های اجتماعی اضافه می شود.

وی تاکید کرد: خط ملی اعتیاد با سرشماره «09628» برای مردم در دسترس قرار داده است که در هر زمینه اعتیاد پاسخگو هستند که از هشت تا ساعت 20 فعالند.

 

کد خبر 942461

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha