نمی‌خواهیم افرادی را برای زینت المجالس به شورای عالی سینما دعوت کنیم

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: نمی خواهیم اشخاصی به شورای عالی سینما بیایند که فقط زینت المجالس باشند، افرادی هم که انتخاب شده‌اند نشان می‌دهد، هیچ خط‌کشی بین مجموعه‌های سینمایی و تلویزیونی وجود ندارد.

به گزارش خبرگزاری شبستان، سیدمحمد حسینی، در نشست خبری شورای عالی سینما که صبح امروز با حضور خبرنگاران در ساختمان این وزارتخانه برگزار شد، با اشاره به رویکردهای این شورا با هدف ارتقای آموزش سینما و تربیت نیروی توانمند در این عرصه گفت: این شورا اهتمام ویژ‌ه‌ای به متون آموزشی در دانشگاه های هنر‌، کادرسازی و تربیت نیروهای نخبه و توانمند دارد.

 

وی افزود: در جشنواره‌های سینمایی سعی می کنیم با دانشگاه‌های هنر هم‌اندیشی و مشارکت داشته باشیم، برنامه‌های آموزشی نیز یکی از برنامه‌های ماست، منتهی تحقق امر آموزش و بهره‌گیری از دانشجویان مستعد سینما زمان‌بر است، باید به گونه‌ای برنامه‌ریزی کنیم تا نیروهای مستعد دانشگاه‌هی هدر نروند.

 

وزیر ارشاد در پاسخ به سؤال خبرنگاری که درباره یکدست بودن پنج عضو سینمایی این شورا پرسیده بود، نیز تصریح کرد: پنج تن از سینماگران معروف و توانمند کشور طی مشورت با دوستان و صاحبنظران انتخاب شده اند، اما اعضای شورا محدود به این تعداد نیست و اگر احساس شود به افراد بیشتری نیاز هست اعضای دیگری را نیز دعوت می‌کنیم.

 

وی ادامه داد: اگر چهره‌های مختلف دعوت نشده به این دلیل است که نمی‌خواستم افرادی بیایند که فقط زینت المجالس باشند، افرادی هم که انتخاب شده‌اند نشان می‌دهد، هیچ خط‌کشی بین مجموعه‌های سینمایی و تلویزیونی وجود ندارد.

 

وزیر ارشاد گفت: 7 نفر چهره سینمایی به این شورا دعوت شده که داود میرباقری، شهریار بحرانی، احمد نجفی، مسعود ده‌نمکی، امیری طبق اساسنامه این شورا توسط وزیر فرهنگ انتخاب شده و دو تن دیگر که جمال شورجه و جعفری جوزانی هستند، از طرف تشکل‌ها و صنوف سینمایی انتخاب شده‌اند.

 

حسینی در ادامه درباره دلایل عدم دعوت از خانه سینما به این شورا نیز تصریح کرد: ما خود را محدود به افراد خاصی نمی‌کنیم و اگر از خانه سینما دعوت نشده به این دلیل است که نخواستیم تنها یک تفکر خاص در این شورا حاکم شود، اما از ظرفیت‌های سینمایی استفاده خواهیم کرد.

 

وی در ادامه در پاسخ به سؤالی که درباره عدم سوابق فعالیت تشکیلاتی چهره‌های سینمایی دعوت شده به این شورا پرسیده بود؟ اظهار داشت: کارهای اجرایی این شورا توسط معاونت سینمایی انجام می‌شود و شورا در واقع اتاق فکر و سیاست‌گذاری است و چون این افراد صاحب‌نظر هستند، نسبت به کارهایی که باید انجام شود واقف هستند و کسی در خبره بودن آنها تردید ندارد.

 

وزیر ارشاد در ادامه با بیان اینکه اعضای شورا همدل هستند و هیچ محدودیتی در فعالیت‌ها ندارند، یادآور شد: به دلیل اینکه دنبال کارهای بزرگ بین‌المللی هستیم، اعضا به گونه‌ای انتخاب شده که تفرقه‌ای میان اعضا نباشد، چرا که تفرقه مانع از اجرای برنامه‌های درست می‌شود اما کارگروه‌های متعددی تشکیل خواهیم داد که در آنها دیدگاه‌ها و تضارب آرا نافع خواهد بود.

 

وی در ادامه در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره سرنوشت شورای توسعه سینمایی که در زمان سیف‌الله داد فعالیت می‌کرد، متذکر شد: با همه احترامی که برای دولت‌های گذشته و مرحوم سیف‌الله داد، قایل هستم باید بگویم که دولت دهم نشان داده هر جا که وارد شده بسیار مصمم و جدی بوده و همه کارها را با جدیت پیش برده است. ما از زمان دولت‌های گذشته هزاران پروژه داشتیم که نهایی نشده بود و مردم نیز از تکمیل آنها مأیوس شده بودند، اما دولت دهم مصمم وارد شد و با جدیت کارها را تکمیل کرد.

 

حسینی، افزود: دولت با جدیت به دنبال حل مشکلات سینمایی است و ما در این شورا به دنبال طرح جامع برای حل این مشکلات هستیم.

 

وزیر ارشاد در ادامه در پاسخ به سؤالی درباره تشکیل سازمان سینمایی و انحلال معاونت سینمایی نیز گفت: سازمان سرعت و چابکی بیشتری دارد، به همین دلیل موضوع تشکیل سازمان سینمایی به جای معاونت را مطرح کردیم که این موضوع در دست بررسی است و اگر محقق شود فعالیت های آن همچون سازمان حج و زیارت خواهد بود.

 

وی در ادامه با اشاره به سیاست های وزرات ارشاد برای تقلیل تعداد معاونت ها یادآور شد:  یکی از برنامه‌ها این بود که هفت معاونت کم شود و به پنج معاونت برسد که تاکنون یک معاونت در معاونت دیگر ادغام شده است و موضوع انحلال معاونت سینمایی و تشکیل سازمان سینمایی را نیز بررسی می‌کنیم.

 

وی در ادامه درباره اجرای اصل 44 قانون اساسی در حوزه سینمایی نیز خاطرنشان کرد: نگاه دولت تقویت‌بخش خصوصی و کاهش تصدی‌گری دولتی است. در حوزه سینما و کتاب نیز به دنبال تصدی‌گری نیستیم.

 

وی گفت: حمایت این وزارتخانه مختص کتاب‌هایی است که به مصالح و منافع کشور گره خورده باشد، ممکن است بعضی از کتاب‌ها مجوز بگیرند ولی دردی از کشور را دوا نکند به همین دلیل مال نمی توانیم از این کتاب ها حمایت کنیم.

 

وزیر ارشاد همچنین در پاسخ به سؤال خبرنگاری درباره تصمیمات این شورا درباره افزایش سالن‌های سینمایی گفت: ما حدود 40 سالن سینمایی در کشور داریم که این تعداد آنها جوابگوی نیازها نیست و باید به 400 سالن افزایش یابد.

 

وی در ادامه در پاسخ به سؤالی درباره صحت نامه رییس‌جمهور به رییس قوه قضاییه درباه در نظر گرفتن رأفت اسلامی درباره جعفر پناهی متذکر شد: نگاه ما حمایت از کل جامعه سینمایی است و باید با رأفت اسلامی برخورد شود. اما اگر کسی مجرم باشد و مرتکب جرمی شود نمی‌توان از وی حمایت کرد و کارها باید روال قانونی خود را دنبال کند.

 

وزیر ارشاد افزود: اکثریت جامعه سینمایی در سال گذشته با بصیرت با مردم همراهی کردند و امسال نیز به مناسبت حماسه 9 دی نمایشگاه های مختلفی را برگزار کردند و همچنین فیلم هایی نیز برای ثبت این حماسه تولید کرده و می کنند، اما افراد نادری در سفر به خارج از کشور صحبت هایی کردند که برخلاف مصالح ملی بود. البته رسانه‌های خارجی نیز با شگردهای خاص و القای برخی مطالب کاری کردند که شخصی علیه کشورش حرف‌هایی برند و بعد از آن پی می‌برد اشتباه کرده است، بنابراین باید با رأفت اسلامی فرصت جبران اشتباه به دوستان عرصه هنری بدهیم.

 

وزیر ارشاد در پایان گفت: جواد شمقدری طی مذاکره با وزیر دادگستری پی‌گیر پرونده جعفر پناهی است اما فردی که محاکمه می‌شود باید بتواند از خودش دفاع کند و مسیر آینده‌اش را نیز روشن کند.

 

پایان پیام/ 

کد خبر 9418

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha