امامزاده‌ای که مرکز کرامت در بازار تهران است

بارگاه سید زید بن زین ‌العابدین بن حسین بن علی (ع) در دوره صفویه در بازار بزازها ساخته شد و اکنون مهم ترین مرکز عبادی، زیارتی و فرهنگی در بازار بزرگ تهران است.

خبرگزاری شبستان، گروه قرآن و معارف: قدم زدن در بازار بزرگ تهران، حالا به هر دلیلی باشد -خرید، فروش و گذر عمر- به خودی خود لذت بخش و نشاط آور است و این موضوع هرچه به مرکز این بازار و بخش هایی همچون بازار فرش فروش ها، بازار بزازها و چهارسوق نزدیک می شوید ملموس تر می شود.

 

اما باز در میان این همه گذر و سرای تاریخی و قدیمی، این آستان مقدس امامزاده زید (ع) است که چون نگینی تابناک در میانه کسب و کار و تجارت می درخشد. بارگاه سید زید بن زین ‌العابدین بن حسین بن علی (ع) در دوره صفویه در بازار بزازها ساخته شد و اکنون مهم ترین مرکز عبادی، زیارتی و فرهنگی در بازار بزرگ تهران است. البته مساجد امام خمینی (ره) و جامع بازار هم محل مراجعه و انجام عبادی از سوی گروه های مختلف مردم هستند ولی هیچ کدام به اندازه این بقعه متبرکه مخاطب ندارند. نکته مهم این است که این امامزاده در میان مردم بیش از همه به «زید بن علی بن حسین(ع)» شهرت دارد بنابراین فرزند حضرت سجاد (ع) است؛ باوجود این برخی ایشان را «زید بن یحیی بن زید بن علی بن حسین (ع)» نامیده اند  که بر این پایه، نوه زید شهید است که زید، فرزند امام علی بن الحسین (ع) است.

 

 

ثبت بنای آستان امامزاده زید(ع) در فهرست آثار ملی

آستان مقدس امامزاده زید (ع) آنقدر از نظر معماری قشنگ و جذاب طراحی شده و از سوی دیگر به دلیل جنبه مذهبی و معنوی و در واقع قرار داشتن در ردیف میراث فرهنگی کشور، در سال ۱۳۱۵ هجری شمسی با شماره ۲۵۹ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید.

 

این بنای معنوی و زیباخاطرات زیادی در دل خود دارد که قرار داشتن آرامگاه لطفعلی خان زند، نوه فتحعلی شاه و پسر کامران میرزا از شاهان و شاهزادگان ایرانی نشانی از این واقعیت است. نشان دیگر از تاریخ پر برگ آستان مقدس امامزاده زید (ع) تشکیل حوزه علمیه در آن در دوره قاجار بود که رضاخان در روند مبارزه با حوزه های علمیه و روحانیون و طلاب دستور تخریب این حوزه را نیز صادر کرد.

 

تاریخ همانطور که از گذشته بقعه امامزاده زید (ع) سخن ها دارد حتما از خدمت کارگزاران و خادمان این آستان مقدس در دوره شیوع ویروس کرونا با آیندگان سخن خواهد گفت. کرونا که فراگیر شد تمام مراکز دینی، زیارتی و عبادی تعطیل شدند که به تبع آن بقعه امامزاده زید (ع) نیز تعطیل شد اما به گفته حجت الاسلام والمسلمین «وحید مرادزاده» که چهار سالی است مدیریت این آستان را برعهده گرفته است کار برای خدا و خدمت به مردم تعطیل بردار نیست.

 

 

ضدعونی کردن بازار تهران توسط خادمان امامزاده زید (ع)

وی درباره فعالیت های آستان مقدس امامزاده زید (ع) در مقابله با ویروس کرونا و خدمت به مدافعان سلامت و خانواده های نیازمند به خبرنگار شبستان گفت: اولین فعالیت خادمان این امامزاده واجب التعظیم ضد عفونی کردن بازار تهران بود که همچنان نیز ادامه دارد به طوری که این افراد همه روزه در دو نوبت صبح و شب این کار را انجام می دهند.

 

مدیر آستان مقدس امامزاده زید (ع) افزود: توزیع 10 هزار بطری مایع ضد عفونی کننده میان کسبه بازار تهران و خانواده های نیازمند از اقدامات دیگر این آستان در مقابله با ویروس کرونا است که تا هر زمان لازم باشد ادامه می یابد.

 

وی اضافه کرد: آستان مقدس امامزاده زید (ع) که 150 خانواده نیازمند را تحت پوشش قرار داده و به صورت ماهیانه کمک های نقدی و غیر نقدی به این افراد اهدا می کند با شیوع ویروس کرونا و به ویژه در پی تاکید مقام معظم رهبری در زمینه شکل گیری رزمایش مواسات و همدلی، این فعالیت خود را گسترش داده و تاکنون هشت هزار بسته ارزاق شامل برنج، چای خشک، روغن مایع، قند، شکر، مرغ، روغن، رشته ماکارانی، لپه و عدس میان نیازمندان توزیع کرده است.

 

توزیع دو هزار بسته ارزاق میان باربران

مرادزاده گفت: آستان مقدس امامزاده زید (ع) همچنین 2 هزار بسته ارزاق و بهداشتی میان کارگران و باربران بازار تهران توزیع کرده است زیرا این افراد جزو اقشار بسیار آسیب دیده از شیوع ویروس کرونا هستند.

 

کدام کرامت و معجزه بالاتر از این می تواند باشد درحالی که بازار تهران با دستور ستاد ملی مبارزه با ویروس کرونا برای مدتی تعطیل بود کارگزاران و خادمان بقعه ای در دل آن یعنی امامزاده زید (ع) نیازمندان را فراموش نکردند و تاکنون در مجموع حدود 20 هزار بسته ارزاق و بهداشتی میان نیازمندان توزیع کرده اند. این آستان در انجام این کار بزرگ با تشکل های مختلف به ویژه جامعه انجمن های اسلامی بازار و اصناف همکاری کرده است.

 

این را گفتیم تا برسیم به این موضوع که چند سالی است جشن های دهه کرامت «زیر سایه خورشید» در شهر تهران با حضور جمعی از خادمان آستان قدس رضوی در بقعه امامزاده زید (ع) بازار تهران شروع می شود و کاروان خادمان پس از آن در طول مسیر بازار بزرگ تهران حرکت می کنند تا مردم به پرچم متبرک رضوی تبرک بجویند. همچنین همایش «از حرم تا حرم» شامل مداحی، پخش سرود و حضور در مزار شهدای گمنام جوار مسجد ارک، نیز همه ساله در ایام دهه کرامت از امامزاده روح الله الحسنی میدان امام خمینی (ره) به سمت امامزاده زید (ع) برگزار می شود. این فعالیت نیز با مشارکت دستگاه های مختلف از جمله جامعه انجمن های اسلامی بازار و اصناف انجام می شود. امسال به دلیل شیوع ویروس کرونا و عدم امکام برگزاری برنامه های حضوری، آستان مقدس امامزاده زید (ع) در کنار آذین بندی بازار بزازها، بخشی از هزینه های صرفه جویی شده در این زمینه را صرف تامین بسته های ارزاق بیشتری به منظور کمک مومنانه به نیازمندان می کند.

 

 

یکی از کارهای جالبی که همه ساله در بقعه امامزاده زید (ع) انجام می شود برگزاری جشن گلریزان به منظور جمع آوری کمک های مردمی برای آزادی زندانیان غیر عمد است که با همکاری ستاد دیه استان تهران برگزار می شود. مرادزاده در این باره به شبستان گفت: شخصیت هایی همچون محمدرضا طالقانی، رئیس اسبق فدراسیون کشتی و محسن رفیق دوست که از فعالان در زمینه آزادسازی زندانیان جرائم غیر عمد هستند همه ساله در ایام ولات حضرت مهدی (عج) مراسم گلریزان را در آستان مقدس امامزاده زید (ع) برگزار می کنند که به لطف بازاریان و خیران کمک های زیادی نیز جمع آوری می شود؛ البته این اتفاق بزرگ به برکت وجود مقدس حضرت زید (ع)‌ است.

 

سخن آخر اینکه، امامزاده زید (ع) که از خاندان کرامت است وجود مبارک شان و آستان نورانی اشان در بازار تهران مرکز نشر معارف قرآن کریم و اهل بیت (ع) و خدمت به نیازمندان است واقعیتی که در زمینه تلاش برای آزادسازی زندانیان جرائم غیر عمد و در دوره شیوع ویروس کرونا بیش از هر زمانی نمایان شد. البته درباره معجزات این امامزاده و حاجاتی که مردم از وجود ایشان گرفتند نیز چون سخن ها گفته اند سخن در میان نمی آوریم. به عبارت دیگر درباره کرامات امامزاده زید (ع) باید ساعت ها سخن گفت و باز هم نکات زیادی از قلم خواهد افتاد.

کد خبر 941779

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha