به گزارش خبرنگار گروه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان، جلسه اعضای شورای هماهنگی بزرگداشت دهه کرامت استان تهران یکشنبه، ۱ تیرماه در آستان امامزاده صالح(ع) برگزار شد.
در ابتدای این جلسه حجتالاسلام «غلامعلی قدیریان»، با اشاره به اینکه مراسم این دهه هر سال با برگزاری افتتاحیهای در حرم حضرت معصومه(ص) برگزار میشد، گفت: در سال جاری به خاطر ملاحظات مربوط به شیوع کرونا برنامهها بدون افتتاحیه برگزار میشود.
دبیر اجرایی شورای هماهنگی بزرگداشت دهه کرامت استان تهران با تأکید بر اینکه محور برنامهها بر پایه فضای مجازی است، گفت: تجمعات و برنامههای حضوری بسیار کم و با رعایت پروتکلهای بهداشتی برگزار میشود؛ البته جشنهای مربوط به میلاد حضرت معصومه(س) و امام رضا(ع) در قالب کاروانهای شادی در محلات برگزار می شود. در این برنامه گروههای هنری با استدیوهایی که در ماشینهای روباز تعبیه شده است به محلات میروند و به اجرای برنامه میپردازند. مردم نیز از بالکنها و خانههای خود شاهد این مراسم خواهند بود.
در ادامه این نشست نمایندگان نهادهای مختلف استان تهران به ارائه برنامههای خود پرداختند. نماینده حوزه علمیه تهران، گفت: در دهه کرامت مبلغان حوزه علمیه برای حضور در برنامههای این دهه آمادگی کامل دارند. همچنین برنامه «۱۰ شب؛ ۱۰ حدیث» با بیان ۱۰ حدیث از امام رضا(ع) توسط ائمه جماعت برگزار میشود. صلوات خاصه امام رضا(ع) نیز هر روز ساعت ۲۰ از بلندگوهای مساجد پخش خواهد شد؛ قرائت زیارت امینالله، آذینبندی محلات، برگزاری رزمایش خدمت کریمانه و برگزاری ایستگاه نشاط رضوی در مساجد از دیگر اقدامات ما خواهد بود.
نماینده اتاق اصناف تهران نیز با بیان اینکه ۱۳۵ اتحادیه و ۳۰۰ هزار واحد صنفی زیر نظر این اتاق هستند، گفت: تبلیغ شخصی و محیطی، برپایی ایستگاههای صلواتی از اقدامات اتاق اصناف است. همچنین پیشنهاد میکنیم طی این دهه شروع کار اصناف با قرائت صلوات خاص امام رضا(ع) همراه باشد.
نماینده ادارهکل ارشاد استان تهران نیز از ارسال کلیپها و ایجاد گروها در فضای مجازی خبر داد.
نماینده بنیاد مهدی موعود(عج) نیز به برگزاری پویش «یاد او» ویژه کودکان، نوجوانان و خانوادهها اشاره کرد و گفت: انتشار کتاب با محور امام رضا(ع) و حضرت مهدی(عج) در دستور کار قرار دارد.
نماینده ادارهکل زندانهای استان تهران نیز از برگزاری مراسم ویژه روز دختر در کانون اصلاح و تربیت دختران زیر ۱۸ سال و اهدای هدایای فرهنگی به این دختران خبر داد و گفت: ۶۰ روحانی در زندانهای استان تهران مشغول فعالیت هستند که فعالیت آنها زمینه مناسبی برای تبیین جایگاه امام رضا(ع) و حضرت معصومه(س) است.
نماینده شهرداری تهران نیز از برگزاری برنامههای حضوری با رعایت کامل پروتکلهای بهداشتی خبر داد و گفت: اردوی «دختر بابا» با حضور دخترها و پدرها برگزار میشود.
نماینده کتابخانههای عمومی استان تهران نیز اعلام کرد: اکثر اقدامات این نهاد در فضای مجازی برگزار میشود و نمایشگاه مجازی از کتابهای مربوط به زندگی حضرت معصومه(س) و امام رضا(ع) برگزار خواهد شد؛ همچنین جشنواره کتابخوانی رضوی نیز برگزار میشود.
نماینده آموزش و پرورش استان تهران نیز از تولید محتوا در فضای مجازی توسط دانشآموزان، معلمان و والدین خبر داد.
نماینده ادارهکل میراث فرهنگی استان تهران با اشاره به برگزاری تورهای زیارت استان به مشهد مقدس گفت: از برگزارکنندگان این تورها قدردانی به عمل خواهد آمد.
نماینده فرمانداری تهران نیز گفت: عناوین دهه کرامت به ادارات استان تهران ابلاغ شده تا با این رویکرد فعالیت کنند.
نماینده جمعیت هلال احمر استان تهران نیز از برگزاری کلاسهای مهارت زندگی، حضور در مقبره شهدای مدافع حرم، سخنرانی در خصوص سیره امام رضا(ع) و حضرت معصومه(س)، برپایی چادرهای سلامت در بقاع متبرکه، اجرای طرح نذر نان و ... خبر داد.
نماینده اداره کل حج و زیارت استان تهران از ارتباط این اداره کل با ۱۱ هزار زائر حج تمتع سخن گفت و افزود: از طریق فضای مجازی برنامههای مربوط به این دهه را برای این گروه اجرا میکنیم. برگزاری مسابقه نقاشی «دنیای دخترانه ایدهال من» و مسابقه عکس «فدای دخترم» از برنامههای کمیته امداد استان تهران بود و نماینده آستان حضرت عبدالعظیم(ع) با تأکید بر اینکه برنامههای این آستان بدون حضور مردم برگزار میشود، گفت: برگزاری مسابقه دلنوشته به محضر حضرت حمزه و تهیه کلیپ در خصوص امام رضا(ع) حضرت معصومه(س) و حضرت شاهچراغ از برنامههای آستان است و این آستان در برنامه علمی جشن فدای دخترم و چهارمین جشنواره کرامت مشارکت خواهد داشت.
نماینده اتحادیه انجمن اسلامی دانشآموزان نیز به برگزاری هیئتهای دانشآموزی مجازی اشاره کرد و گفت: آماده ارائه این طرح به سایر نهادها نیز هستیم.
نظر شما