«اسحاق خسروپناه» در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در شیروان اظهار داشت: مجموع کل حجم مخازن آب سد بارزو و گلیل این شهرستان ۹۵ میلیون مترمکعب است که ۵۷.۲ درصد مخازن معادل ۵۴.۵ میلیون متر مکعب آن آب دارد.
مدیر امور منابع آب شیروان عنوان کرد: سد بارزوی شیروان، پس از شیرین دره مانه و سملقان، دومین سد بزرگ خراسان شمالی به شمار می آید که توان ذخیره سازی آن ۹۲ میلیون متر مکعب است.
خسروپناه خاطر نشان کرد: این سد در سال ۱۳۸۱ با هدف مهار و کنترل سیلاب های فصلی و تامین قسمتی از آب بخش صنعت، آشامیدنی شهر شیروان و کشاورزی اراضی پایاب به بهره برداری رسید.
وی اذعان داشت: توان تنظیم آب این سد سالانه ۴۴ میلیون متر مکعب و گنجایش مخزن آن ۹۲ میلیون متر مکعب است.
مدیر امور منابع آب شیروان بیان داشت: تصرف و تملک غیرقانونی زمینهای مخزن سد بارزوی این شهرستان و ایجاد باغ در آن، از مهمترین مشکلات آن است که باید چارهجویی شود.
خسروپناه با بیان اینکه هنوز میزان این تصرفات و سطح باغ های ایجاد شده مشخص نشده است، اظهار داشت: این مساله اکنون در دستور کار قرار گرفته و تعیین میزان این تصرفات و تملکات در دست اقدام است.
وی عنوان کرد: ضروری است میزان تصرفات صورت گرفته در بستر رودخانه و مسیر پایاب سد، به ویژه حوزه میانی مشخص و با فنس کشی جدا شود، چرا که بخش زیادی از این محدوده اکنون زیر آب رفته است.
وی اظهار داشت: در این خصوص با رییس دادگستری شیروان نیز مذاکره و هماهنگی صورت گرفته و در بازدید انجام شده از منطقه، برای متخلفان اخطاریه صادر شده و همچنین با حفر کانالی در حاشیه مخزن سد، تلاش کرده ایم تا حد و حدود قانونی آن معلوم شود.
به گفته وی سد بارزو در ۴۰ کیلومتری شمال شهر شیروان قرار دارد.
نظر شما