جزییات دخل و خرج خانوار در سال ۹۸/تصمیم‌های یکباره موجب بی ثباتی در بازار ارز می‌شود

جزییات دخل و خرج خانوار در سال ۹۸، هزینه خانوار شهری؛ ۴۷ میلیون، تصمیم‌های یکباره موجب بی ثباتی در بازار ارز می‌شود، باید از تعدد نرخ ارز بکاهیم، ۲۷ و نیم میلیارد دلار ارز حاصل از صادرات بازنگشته است برخی از اخبار اقتصادی امروز شبستان است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، مهمترین اخبار اقتصادی امروز سه شنبه سوم تیرماه شبستان به شرح زیر است:

مصرف ۱۳.۸ میلیارد لیتر سوخت مایع برای تولید برق توسط نیروگاه‌ها

«محسن طرزطلب» در آیین رونمایی از سامانه تجمیع اطلاعات تجهیزات کنترل کمی و کیفی سوخت مایع نیروگاه‌ها افزود: ‌پارسال ۵۰ درصد گازوئیل و ۳۰ درصد مازوت تولیدی در کشور توسط نیروگاه‌های تولید برق استفاده شد.

 

مدیرعامل شرکت مادرتخصصی تولید نیروی برق حرارتی ایران ادامه داد: اکنون حدود سه میلیارد و ۸۰۰ میلیون لیتر از مخازن ذخیره نیروگاه‌ها به سوخت گازوییل و دو میلیارد و ۷۰۰ میلیون لیتر نیز به سوخت مازوت اختصاص پیدا کرده است.

 

طرزطلب با اشاره به‌تفاهم‌نامه سه‌جانبه‌ای که میان شرکت‌های تولید نیروی برق حرارتی، پخش فرآورده‌های نفتی و ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز به منظور کنترل و تامین سوخت پایدار نیروگاه‌ها منعقد شد، گفت:‌ تفاهم‌نامه ذکرشده از سال ۹۳ با هدف پیشگیری از عرضه خارج از شبکه و قاچاق فرآورده­‌های نفتی، انضباط بخشی و ساماندهی در روند سوخت‌رسانی به نیروگاه‌های حرارتی کشور و نظارت سیستمی برفرآیند تخصیص و توزیع فرآورده­‌های نفتی در دستور کار قرار گرفته است.


این مقام مسوول خاطرنشان ساخت: پس از امضای تفاهم‌نامه یاد شده تعداد ۲۵ نیروگاه حائز اولویت بر اساس بیشترین مصرف سوخت مایع، وضعیت زیرساخت و موقعیت جغرافیایی برای پیاده سازی این سامانه انتخاب شد.

 

جزییات دخل و خرج خانوار در سال ۹۸/ هزینه خانوار شهری؛ ۴۷ میلیون

متوسط هزینه‌ کل خالص سالانه‌ی یک خانوار شهری ٤٧٤، ٣٧٩ هزار ریال بوده است که نسبت به رقم مشابه در سال قبل ٢٠,٦ درصد افزایش نشان می دهد.

نگاهی به اهم نتایج طرح درسال ١٣٩٨ در مناطق شهری و روستایی نشان می‌دهد که:

-  متوسط هزینه‌ کل خالص سالانه‌ی یک خانوار شهری ٤٧٤، ٣٧٩ هزار ریال بوده است که نسبت به رقم مشابه در سال قبل ٢٠,٦ درصد افزایش نشان می دهد. از هزینه‌ کل سالانه‌ خانوار شهری ١١٧، ٥٢٩ هزار ریال با سهم ٢٤.٨ درصد مربوط به هزینه‌های خوراکی و دخانی و ٣٥٦، ٨٥٠ هزار ریال با سهم ٧٥.٢ درصد مربوط به هزینه‌های غیرخوراکی بوده است. در بین هزینه‌های خوراکی و دخانی، بیشترین سهم با ٢٢.٠ درصد مربوط به هزینه‌ گوشت و در بین هزینه‌های غیرخوراکی بیشترین سهم با ٤٨.٠ درصد مربوط به هزینه مسکن، سوخت و روشنایی بوده است.

-  متوسط درآمد اظهار شده‌ سالانه‌ یک خانوار شهری ٥٤١، ٠٠٧ هزار ریال بوده است که نسبت به سال قبل، ٢٤,٤ درصد افزایش داشته است. بر این اساس در سال ١٣٩٨ رشد متوسط درآمد سالانه خانوارهای شهری بیشتر از رشد متوسط هزینه کل سالانه است. منابع تامین درامد خانوارهای شهری نشان می­ دهد که ٣٢.٥ درصد درامد از مشاغل مزد و حقوق بگیری، ١٦.١ درصد از مشاغل آزاد کشاورزی و غیرکشاورزی و ٥١.٤ درصد از محل درامدهای متفرقه خانوار تأمین شده است.

 

تصمیم‌های یکباره موجب بی ثباتی در بازار ارز می‌شود

«صمد عزیزنژاد» شب گذشته (دوشنبه 2 تیر) در برنامه گفتگوی ویژه خبری ۲ شنبه شب شبکه دو سیما  گفت: از ابتدای سال ۹۷ مدیریت بازار ارز به بانک مرکزی سپرده شد، اما دستگاه‌های دیگر با آن همکاری نکردند.

 

کارشناس اقتصادی افزود: بر اساس مصوبه بانک مرکزی صادرکنندگانی که ۷۰ درصد ارزشان را وارد کشور کنند مشمول معافیت صددرصدی ارزش افزوده و مالیات بر عملکرد می‌شوند، اما سازمان امور مالیاتی به این مصوبه عمل نکرد.

 

عزیزنژاد گفت: به دلیل تصمیم‌های یکباره و همکاری نکردن بخش‌های دولتی با یکدیگر، اعتماد بخش خصوصی از بخش دولتی از دست رفته است. تصمیم‌های یکباره موجب بی ثباتی در بازار ارز می‌شود و صادرکنندگان ارز خود را در خارج از کشور هزینه می‌کنند.

 

وی گفت: دولت صادرکنندگان را ملزم به عرضه ارزشان در چرخه اقتصادی کشور کرده، اما قیمت آن را مشخص نکرده است.

 

عزیزنژاد افزود: صادرکنندگان مشکلی برای عرضه ارزشان در چرخه اقتصادی ندارند، اما وقتی قیمت گذاری پایین‌تر از قیمت بازار است صادرکنندگان انگیزه‌ای برای ورود ارزشان به کشور ندارند.

 

باید از تعدد نرخ ارز بکاهیم

«شمس الدین حسینی» شب گذشته (دوشنبه 2 تیر) در برنامه گفتگوی ویژه خبری ۲ شنبه شب شبکه دو سیما گفت: پیش از بررسی صلاحیت صادرکنندگان باید دلایل وارد نکردن ارز حاصل از صادرات به چرخه اقتصادی کشور را پیدا کنیم. زمانی که تعدد نرخ ارز وجود دارد و نرخ ارز در سامانه نیما، سنا و حواله‌ای با یکدیگر متفاوت است انگیزه‌ها برای وارد کردن ارز به کشور از بین می‌رود.

 

نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ارز چهار هزار و ۲۰۰ تومان قصه پر دردی دارد، گفت: باید از تعدد نرخ ارز بکاهیم. فقط معدودی از صادر کنندگان که به منابع بانکی دسترسی دارند می‌توانند حتی با وقفه ارز خود را در بازار عرضه کنند.

 

وی گفت: چرا بخش اعتبار ریالی کشور با بخش اعتبار ارزی و ثبت سفارش متصل نیست.

 

۲۷ و نیم میلیارد دلار ارز حاصل از صادرات بازنگشته است

«صمد کریمی» شب گذشته (دوشنبه 2 تیر) در برنامه گفتگوی ویژه خبری ۲ شنبه شب شبکه دو سیما با بیان اینکه حدود ۲۷ و نیم میلیارد دلار ارز حاصل از صادرات به چرخه اصلی اقتصاد کشور بازنگشته است، گفت: این رقم می‌تواند کل مصارف ارزی یک سال کشور را تامین کند. از این رقم حدود ۲۵ میلیارد دلار مربوط به سال ۹۷ و دو و نیم میلیارد دلار مربوط به سه ماه نخست امسال و بیشتر آن مربوط به بخش خصوصی است.

 

مدیر اداره صادرات بانک مرکزی گفت: از ۱۹ هزار و ۱۷۶ صادر کننده ۱۶ هزار و ۴۳۵ نفر که حدود ۸۶ درصد این بخش را تشکیل می‌دهند با تعهد صادراتی حدود ۲۷ و نیم میلیارد یورو فقط پنج و هفت دهم میلیارد یورو به چرخه اقتصادی کشور باز گردانده اند. کسانی که ارز حاصل از صادرات را کامل به روش‌های مصوب هیئت وزیران بازگردانده اند ۱۴ درصد صادرکنندگان از جمله پتروشیمی ها، ​ فولادی‌ها و ایمیدرویی‌ها هستند که تا پایان سال ۹۷، ​ ۲۸ و نیم میلیارد یورو را به چرخه اقتصادی باز گردانده اند.

 

کریمی گفت:حدود شش و هشت دهم میلیارد یورو ارزی که به کشور بازنگشته مربوط به ۲۵۰ صادر کننده از ۱۶ هزار و ۴۳۵ صادر کننده‌ای است که ارز خود را به کشور باز نگردانده اند.

 

وی افزود: یکسال است اطلاعات ۲۵۰ صادرکننده متخلف را به نهاد‌های ذیربط داده ایم و بانک مرکزی ماهانه اطلاعات بازگشت ارز یا عکس آن را به سازمان امورمالیاتی، گمرک و اتاق بازرگانی اعلام می‌کند.

 

شوک بازار ارز موقتی و گذراست

«عبدالناصر همتی» شب گذشته (دوشنبه 2 تیر) با حضور در بخش خبری ۲۱ شبکه یک سیما درباره نوسانات بازار ارز در چند ماه اخیر افزود: سیاست‌های پولی به نحوی برنامه ریزی شده است که نقدینگی را کنترل کنیم و هدف گذاری تورمی برای یکسال آینده را ۲۲ درصد اعلام کردیم.

 

رئیس کل بانک مرکزی گفت: در سال گذشته رشد نقدینگی ۳۱ درصدی داشتیم که با مقایسه میانگین بلندمدت ۶ دهم درصد اضافه شده است که این مقدار نمی‌تواند این التهاب را در بازار ارز ایجاد کند.

 

همتی افزود: اتفاقاتی که در اواخر سال گذشته و اوایل امسال به خاطر شیوع ویروس کرونا در کشور روی داد موجب شوک در بازار شد که این شوک طبیعی و گذراست.

 

وی گفت: از نظر ارزش، بسیاری از محصولات و فرآورده‌ها و نفت، پتروشیمی و کالا‌هایی که صادر می‌کردیم دچار کاهش شدند و بعد از بازگشایی مرز‌ها یک ناترازی بین عرضه و تقاضای ارز به وجود آمد./

 

کد خبر 940018

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha