به گزارش خبرگزاری شبستان از گرگان و به نقل از روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی گلستان، «احمد تجری» در بازدید از سایت خرگوشتپه گرگان گفت: تعیین عرصه و پیشنهاد حریم این اثر تاریخی در راستای ماده ۱۱ قانون حفظ آثار ملی و در اجرای بند ۳ ماده ۳ قانون اساسنامه میراثفرهنگی با اعتباری بالغ بر ۴۰۰ میلیون ریال از محل اعتبارات استانی در دست اجراست.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی گلستان تصریح کرد: بهدلیل توسعه فضاهای شهری و الحاق زمینهای پیرامونی و تهدید ساخت و ساز در اطراف خرگوشتپه، ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان گلستان بهعنوان یک اقدام اضطراری در حال اجرای مطالعات تهیه نقشه عرصه و حریم و تصویب و ابلاغ آن به شورای عالی معماری و شهرسازی است.
وی با اشاره به آخرین کاوش صورتگرفته در این اثر تاریخی یادآور شد: خرگوشتپه در گذشته حدود ۱۳۰ سال پیش در سال ۱۸۹۰ میلادی توسط ژاک دمورگان فرانسوی مورد کاوش قرار گرفت.
تجری با اشاره به اینکه در حال حاضر ۱۵۰۰ اثر تاریخیفرهنگی در استان گلستان شناسایی شده است، بیان کرد: یکی از اولویتهای ادارهکل میراثفرهنگی گلستان در سال جاری تعیین حریم بناها و محوطههای تاریخی است.
وی از آغاز مطالعات تعیین عرصه و حریم محوطه باستانشناختی خالدنبی شهرستان کلاله در شهریورماه سال جاری خبر داد و گفت: اعتبارات مورد نیاز برای مطالعات تعیین عرصه و حریم محوطه باستانشناختی خالد نبی شهرستان کلاله تخصیص یافته است و این مطالعات از شهریورماه سال جاری با اخذ مجوزات لازم از پژوهشگاه وزارت میراثفرهنگی آغاز خواهد شد.
«سیدمقداد موسوی» کارشناس باستانشناسی ادارهکل میراثفرهنگی گلستان و سرپرست هیئت باستانشناختی خرگوشتپه گرگان نیز گفت: خرگوشتپه یکی از محوطههای شاخص و درون شهری گرگان است که در 130 سال پیش توسط ژاک دمورگان باستانشناس فرانسوی مورد کاوش قرار گرفته است.
وی یادآور شد: این محوطه تاریخی در سال 1382 به شماره 9328 با قدمت دوره تاریخی در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسید.
سرپرست هیئت باستانشناختی خرگوشتپه گرگان تصریح کرد: اجرای این کاوش باستانشناسی توسط ادارهکل میراثفرهنگی گلستان در راستای تعیین عرصه و پیشنهاد حریم این سایت تاریخی و بهعنوان اقدامی اضطراری با توجه به گسترش فضای شهری و الحاق محدوده شهر گرگان به این اثر آغاز شده است.
وی با اشاره به اینکه این پروژه با مجوز شماره 9910433 ریاست پژوهشگاه وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی از 24 خردادماه سال جاری آغاز و به مدت یکماه ادامه خواهد یافت، خاطرنشان کرد: نتایج این پروژه طی گزارشی مفصل با پیوست نقشه عرصه و حریم به وزارت میراثفرهنگی ارسال و پس از طرح در جلسات شورای حریم و تصویب آن، از طریق شورای عالی معماری و شهرسازی به مدیریت شهری گرگان ابلاغ خواهد شد.
موسوی گفت: در این پروژه از کارشناسان باستانشناس ادارهکل میراثفرهنگی استان و تعدادی از فارغالتحصیلان و دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد باستانشناسی دانشگاه گلستان و تهران نیز استفاده شده است.
وی یادآور شد: تاکنون عرصه و حریم 44 اثر تاریخی استان گلستان مورد تصویب قرار گرفته است.
نظر شما