80 درصد بیمارستان‌های تهران فاقد استاندارد مقاومت برابر زلزله

دبیرکل پنجمین کنگره بین‌المللی مدیریت بحران بااشاره به فاقد استاندارد بودن 80 درصد بیمارستان ها، گفت: دولت به جای صرف هزینه هنگفت برای مقاوم‌سازی بیمارستان‌ها باید بیمارستان‌های صحرایی را افزایش دهد.

سیدمسعود خاتمی، متخصص و جراح عمومی بیمارستان بقیه‌الله در گفت‌وگوی اختصاصی با خبرنگار شبستان بااشاره به روز ملی ایمنی برابر زلزله و اهمیت مقاوم‌سازی بیمارستان‌ها، گفت: ایران در مقایسه با کشورهای زلزله‌خیز جهان بیشتر در معرض حوادث غیرمترقبه قرار دارد و طبق آمار از 40 حادثه غیرمترقبه در جهان 30 حادثه با توجه به تنوع اقلیمی در ایران اتفاق می‌افتد.

وی افزود: 90 درصد خاک ایران بر روی نوار زلزله واقع شده است و کلان‌شهر تهران نیز از خطر زلزله در امان نیست. براساس مطالعات آماری زلزله‌هایی با قدرت بالای هفت ریشتر در ناحیه ری و تهران ثبت شده است، با احتمال بیش از 70 درصد به طور متوسط هر 150 سال زلزله‌ای ویرانگر رخ داده است، طبق آخرین زلزله در تهران که 172 سال پیش اتفاق افتاد، کارشناسان لرزه‌نگاری بر همین اساس وقوع زلزله تهران را با 14 سال تأخیر زمانی پیش‌بینی می‌کنند.

دبیر کل پنجمین کنگره بین‌المللی بهداشت، درمان و مدیریت بحران در حوادث و بلایا تصریح کرد: آمارها نشان می‌دهد 800 بیمارستان در کشور وجود دارد که 55 درصد از این تعداد بیمارستان‌های دولتی هستند و بیش از 60 درصد بیمارستان‌های دولتی عمری بالای 50 سال دارند، بنابراین این بیمارستان‌ها فاقد استانداردهای مقاومت در برابر زلزله هستند، به عبارت دیگر بیش از 80 درصد از بیمارستان‌های تهران فاقد استانداردهای مقاومت در برابر زلزله هستند.

عضو فعال سازمان هلال احمر افزود: کمبود اعتبار کافی و عدم وجود برنامه‌ریزی صحیح و بلندمدت در مقوله بیمارستان‌های ایمن از بزرگ‌ترین مشکلات مقاوم‌سازی بیمارستان‌ها به حساب می‌آید.

این متخصص با انتقاد از صرف بودجه‌های کلان برای نوسازی بیمارستان‌های فرسوده، تصریح کرد: دولت به جای نوسازی بیمارستان‌های قدیمی باید بودجه‌های خود را صرف ساخت بیمارستان‌های صحرایی کند. چون در کلان‌شهر تهران در صورت بروز زلزله به دلیل مسدود شدن خیابان‌ها و ازدحام جمعیت امکان رساندن مجروحان حتی به بهترین بیمارستان‌ها وجود ندارد.

خاتمی افزود: بنابراین به جای نوسازی و مقاوم‌سازی بیمارستان‌ها باید ساخت تعداد بیمارستان‌های صحرایی را افزایش دهیم و پس از وقوع زلزله در مکان‌های مسطح شهر اقدام به خدمت‌رسانی و امدادرسانی بهتر کنیم. درحال حاضر نیروی زمینی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و وزارت دفاع عهده‌دار ساخت بیمارستان‌های صحرایی با تجهیزات کامل اتاق عمل، آزمایشگاه و بیش از 200 تخت‌خواب هستند.

وی تصریح کرد: پیش از این معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی موضوع جایگزینی بیمارستان‌ها را مطرح کرده بود که طبق برآوردهای صورت گرفته برای مقاوم‌سازی و نوسازی بیمارستان‌های کشور 6 هزار میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفته شده است که این هزینه برای افزایش تعداد بیمارستان‌ها معقول‌تر به نظر می‌رسد تا نوسازی و مقاوم‌سازی بیمارستان‌ها.

شایان ذکر است، پنجم دی مصادف با واقعه زلزله بم در تقویم رسمی کشور روز ملی ایمنی در برابر زلزله نامگذاری شده‌است.

 

پایان پیام/

کد خبر 93952

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha