حجت الاسلام والمسلمین احمد واعظی، رییس دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم با اشاره به انتشار کتاب "نظریه تفسیر متن" با اشاره به خبرنگار شبستان گفت: چندین مسئله در بحث تفسیر وجود دارد که روش، اصول و قواعد، مبانی و نظریه پردازی را شامل می شود.
وی اظهار کرد: منظور از عرصه نظریه پردازی تفسیر این است که دیدگاه های مرتبط با مسائل کلان پیرامون تفسیر متن همچون سازوکار اصول فهم مورد تحقیق قرار گیرد به عنوان مثال پاسخ به این سوالات ارائه شود که اساس معنای متن در کجا قرار دارد، آیا تفسیر استاندارد و شاخص وجود دارد؟ آیا الزاماتی متوجه خواننده متن است و آیا هر قرائتی از متن امکانپذیر است و مفسر به رعایت پاره ای از ضرورت ها محدود نیست؟
حجت الاسلام واعظی با اشاره به تالیف کتاب درآمدی بر هرمونتیک در 10 سال پیش تصریح کرد: من در کتاب نظریه تفسیر متن مهمترین نظریات تفسیری را مورد بررسی قرار داده ام و در تالیف آن دو هدف عمده را دنبال می کنم نخست معرفی و ضرورت پرداخت به عرصه نظریه تفسیر و چیستی آن و دوم اینکه ما به عنوان عالمان حوزوی پیرو کدام یک از نظریات تفسیری هستیم و پاسخ ما به پرسش های مطرح در عرصه نظریات تفسیری چیست؟
دانشیار دانشکده باقرالعلوم (ع) ادامه داد: کوشیده ام در این کتاب از نظریات تفسیری علمای اسلام در مقابل رویکردهای رادیکال دفاع کنم اگرچه رویکردی کاملا ابداعی و بدیع را عرضه کرده ام در واقع می توان گفت این کتاب می کوشد با نگاه دانشی افقی جدید را در عرصه نظریات تفسیری بگشاید چراکه نه به مکاتب و نه به روش ها توجهی ندارد بلکه ساحت تفسیر در آن حائز اهمیت است.
وی با بیان این مطلب که این کتاب در چهار فصل تدوین شده است، خاطرنشان کرد: اگر بپذیریم هر تفسیر لزوما بر یک نظریه تفسیری استوار است، منطقی و معقول بودن آن نظریه روش تفسیری مدنظر را توجیه می کند، از این رو اگر مفسری نتواند نظریه تفسیری خود را در برابر شبهات و چالش های رقیب توجیه کند نمی تواند از آن دفاع کند.
کتاب «نظریه تفسیر متن» تالیف حجتالاسلام احمد واعظی حاصل یکی از طرحهای پژوهشی گروه قرآنپژوهی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه است و با هدف توسعه قلمرو تفسیری محققان این حوزه در چاپ نخست در شمارگان 1500 نسخه به همت پژوهشگاه حوزه و دانشگاه در قطع وزیری منتشر شده است.
پایان پیام/
نظر شما