۸۲ میلیارد تومان اعتبار برای مقابله با بیابانزایی به خراسان جنوبی تزریق شد

نصرآبادی گفت: عملیات بیابان زدایی در سطح یک میلیون و ۱۰۰ هزار هکتار از مراتع استان انجام و تاکنون۸۲ میلیارد تومان اعتبار برای مقابله با بیابانزایی به خراسان جنوبی تزریق شده است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، «علیرضا نصرآبادی» ظهر امروز(26 خرداد) در نشست خبری با اصحاب رسانه به مناسبت روز جهانی مقابله با بیابان‌زدایی اظهار کرد: در استان خراسان جنوبی  از۱۵ میلیون و ۲۰۰ هزار هکتارعرصه منابع طبیعی، پنج میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار را بیابان تشکیل داده است.

 

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی افزود: خراسان جنوبی دومین استان بیابانی کشور است که در حال حاضر سه میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار از مراتع استان در قالب ۲۸ کانون فرسایش بادی در وضعیت بحرانی قرار دارد.

 

نصرآبادی بیان کرد: خراسان جنوبی جزو پنج استان درگیر با پدیده مهم گردو غبار  است که از مجموع وسعت بیابانی استان یک میلیون و ۷۰۰ هزار هکتار تهیه طرح های جامع مقابله با بیابان‌زدایی انجام شده، که بسته کامل مدیریتی و اجرایی است.

 

وی گفت: اولویت اجرای پروژه های بیابان زایی با مناطق حساس و بحرانی شاسایی شده است، لذا سال گذشته با وجود محدودیت های اعتباری، عملیات بیابان زدایی در سطح یک میلیون و ۱۰۰ هزار هکتار مراتع استان انجام شد.

 

وی چاله کنی، نهالکاری، احداث هلالی های آبگیر را اقدامات مهم بیابانزدایی عنوان کرد و گفت: این طرح ها سبب افزایش سرانه فضای سبز عرصه های بیابانی و مدیریت ظرفیت نگهداشت روان آب ها برای تسریع در رشد گونه های جانوری انجام می شود.

 

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی افزود: قبل از دهه80 اجرای پروژه های بین المللی به دلیل کمبود آب و تغییر اقلیم رقم خورد که در خراسان جنوبی، به ویژه در مناطق زیرکوه به دلیل مهاجرت افغان ها و  تخریب گونه های جانوری، طرح ترسیب کربن با نگاه مشارکتی جوامع محلی و توانمندسازی این جوامع دنبال شد.

 

نصرآبادی بیان کرد: پروژه بین المللی ترسیب کربن  استان به عنوان یکی از پروژ های شاخص  بین اللملی معرفی و بیش از 170 کشور دنیا از این پروژه ها به عنوان الگوبرداری بازدید داشته اند و در سال 2017 به عنوان یکی از الگوهای برتر  در مرکز اسناد سازمان ملل ثبت شد.

 

وی ادامه داد:  21 استان از  طرح ترسیب کربن استان خراسان جنوبی الگوبرداری کردند و فاز دوم با همکاری سازمان فائو در  شهرستان سرایان با عنوان احیای اراضی شور و تخریب یافته انجام شد.

 

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی افزود: هم اکنون 4 پروژه شاخص در سطح بین المللی برای مقابله با بیابانزایی داریم و در سال 96 پروژه ترسیب کربن جدید در نهبندان آغاز و هم اکنون در حال انجام است.

 

نصرآبادی بیان کرد: شعار مقابله با بیابانزایی، تولید پایدار و مصرف بهینه غذا، علوفه و الیاف برای روز جهانی مقابله با بیابانزایی انتخاب شده است.

 

وی اعتبارات مقابله با بیابانزایی در خراسان جنوبی را بی سابقه عنوان کرد و گفت: از دو محل کارگروه مقابله با گردو غبار و صندوق توسعه ملی  سال گذشته،40 میلیارد تومان اعتبار داشته ایم که هزینه شده و 33 میلیارد و 300 میلیون تومان هم از محل صندوق توسعه ملی برای اقدامات مدیریت بیابانی در تمامی شهرستان های استان متناسب با عرصه ها و کانون های فرسایش بادی انجام شده است.

 

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی بیان کرد: از ابتدای امسال، 45 هزارو 750  هکتار انواع مختلف عملیات مقابله با بیابانزایی انجام داده ایم که شامل نهاکاری، مدیریت روان اب های سطحی، مارچ پاشی و نهال کاری بر روی عرصه مارچ پاشی شده، احداث بادشکن زنده و غیر زنده، مدیریت جنگل ها، چراگاه ها و غرق است.

 

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی  گفت: با توجه به زمان ابلاغ اعتبارات علاوه بر عرصه های منابع طبیعی، عرصه ها و کانون های فرسایش بادی حوزه محیط زیست در شهرستان های طبس، نهبندان فردوس و بشرویه پروژه هایی را به اتمام رسانده ایم.

 

نصرآبادی بیان کرد: در شهرستان های فردوس بیش از هزار هکتار پروژه، زیرکوه 450 هکتار، در طبس و خوسف هر کدام500 هکتار عملیات مقابله با بیابانزایی افتتاح خواهد شد.

 

وی  تصریح کرد: با توجه به موفقیت های خراسان جنوبی و کرمان، این دو استان  در سطح بین المللی برای مقابله با بیابانزایی انتخاب و فردا، دستاوردهای بیابانزایی را به صورت ویدئو کنفرانس با وزیر جهاد کشاورزی ارائه خواهیم داد.

 

وی یاد اور شد:علاوه بر هفت میلیارد و 300 تومان برای اعتبارات بیابانزایی، در فروردین امسال، 10 میلیارد تومان افزایش اعتبار داشته ایم که سرجمع اعتبارات تزریق شده به استان برای مقابله با بیابانزایی بیش از 82 میلیارد تومان است.

 

 

 

کد خبر 939318

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha