زبان هنر امید را به جامعه تزریق می‌کند

معصومی گفت: در این شرایط حساس و بحرانی ناشی از شیوع کرونا اگر هنرمندان متعهد با توجه به حساسیت‌های موجود دست به تولید آثار هنری نزنند جامعه با مشکلات متعددی مواجه خواهد شد زیرا زبان هنر است که می‌تواند امید و نشاط را به جامعه تزریق کند.

​«مهدی معصومی» در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از ساری با بیان اینکه خداوند جهان را بر اساس هنر و زیبایی آفریده است، ازاین‌رو جریان هنر تا ابد ساری و جاری است، گفت: ویروس کرونا و یا هر اتفاق دیگری نمی‌تواند مانع از فعالیت‌های هنری شود.

 

رئیس حوزه هنری مازندران اظهار کرد: اگر هنرمند به رسالت هنری خود پایبند نباشد نمی‌تواند در وادی هنر فعالیت کند، این رسالتی است که هنرمند بر دوش دارد و هیچ اتفاق و حادثه‌ای نمی‌تواند مانع از انجام این رسالت مقدس شود.

 

معصومی با اشاره به شیوع کرونا در کشور بیان کرد: در این شرایط حساس و بحرانی اگر هنرمندان متعهد با توجه به حساسیت‌های موجود دست به تولید آثار هنری نزنند جامعه با مشکلات متعددی مواجه خواهد شد زیرا زبان هنر است که می‌تواند امید و نشاط را به جامعه تزریق کند.

 

وی گفت: حوزه هنری مازندران توانست با تکیه‌بر هنرمندان متعهد خود تهدید ویروس منحوس کرونا را به فرصت تبدیل کند و دست به خلق آثار هنری و انتشار آن در فضای مجازی بزند که این پروسه همچنان در حال اجراست.

 

معصومی بابیان اینکه بهره‌گیری حوزه هنری مازندران از فضای مجازی توانست رویکرد جدیدی را جهت معرفی هنرمندان متعهد در پیش روی این نهاد انقلابی قرار دهد افزود: زمانه در حال تغییر است و باید از همه ابزار برای معرفی آثار هنری بهره گرفت ازاین‌رو شرایط حساس کنونی توانست پیوند مبارکی مابین فضای مجازی و هنرمندان ایجاد کند.

 

فعالیت در فضای مجازی حساسیت بالایی دارد

وی خاطرنشان کرد: با ورود فعالیت‌های هنری به فضای مجازی وظیفه و رسالت حوزه هنری نسبت به گذشته سنگین‌تر شده است زیرا فعالیت در فضای مجازی از حساسیت بالایی برخوردار است.

 

رئیس حوزه هنری مازندران اذعان کرد: در حال حاضر حوزه هنری مازندران بر اساس تکالیف خود و در راستای حمایت از هنرمندان اقدام به تولید آثار هنری نموده است و با استفاده از فضای مجازی آثار تولیدی را منتشر می‌نماید.

 

معصومی تصریح کرد: با توجه به اهمیت و حساسیت‌های فضای مجازی در شرایط کنونی قصد داریم با برنامه‌ریزی منسجم در این فضا فعالیت نماییم تا با این اقدام محدودیت‌های هنری دوران کرونا را جبران نماییم.

 

وی بابیان اینکه از آغازین روزهای شیوع ویروس کرونا فعالیت‌های خوبی در زمینه تولید آثار مختلف هنری از قبیل نمایش، موسیقی، فیلم، نمایش، انیمیشن، تجسمی و ... در حوزه هنری مازندران انجام‌شده است، افزود: حوزه هنری مازندران از قابلیت‌های بالایی برخوردار است و می‌بایست با استفاده از ظرفیت فضای مجازی به بهترین شکل ممکن این قابلیت‌ها را به جامعه معرفی کرد.

 

 

کمبود اعتبارات مانع اجرای فعالیت‌های فرهنگی نمی‌شود

معصومی خاطرنشان کرد: فعالیت‌های حوزه هنری نیازمند تخصیص بودجه‌های مناسب است که به دلیل شرایط به وجود آمده در سال جاری هنوز این اعتبارات تخصیص نیافته است ولی بااین‌وجود حوزه هنری استان مازندران بدون توجه به کمبود اعتبارات لازم درصدد تولید آثار هنری در زمینه‌های مختلف برآمده است و نگذاشته کمبود اعتبارات مانع اجرای فعالیت‌های فرهنگی در استان شود.

 

 وی بیان کرد: به دلیل مشکلاتی که شیوع ویروس کرونا برای اکثر فعالیت‌های هنری به وجود آورد بر آن شدیم تا در حد بضاعت حوزه هنری از هنرمندان استان حمایت نماییم در این راستا از طریق ستاد مبالغی به‌صورت بلاعوض به هنرمندان استان اهدا شد و برای گروه دیگری از هنرمندان وام بدون کارمزد و بدون ضامن در نظر گرفته‌شده است.

 

معصومی گفت: در حوزه هنری مازندران به دنبال آن هستیم که با استفاده از ظرفیت‌های موجود به هر طریقی از هنرمندان حمایت نماییم.

 

وی تصریح کرد: برای حمایت از هنرمندان استان به دنبال خیرینی هستیم که آثار تولیدشده هنرمندان را خریداری نمایند و در این راستا رایزنی‌هایی نیز صورت پذیرفته است که امیدواریم در آینده نزدیک این رایزنی‌ها به ثمر بنشیند.

 

تغییر در برگزاری جشنواره تئاتر تیرنگ

معصومی اذعان کرد: در سال جاری برنامه‌های کلیه واحدهای حوزه هنری مازندران احصا شده است و برنامه‌های اعلام ‌شده با در نظر گرفتن شرایط موجود و رعایت پروتکل‌های بهداشتی اجرایی می‌شود.

 

 رئیس حوزه هنری مازندران گفت: ما نیاز به ارتباط چهره به چهره هنرمندان داریم و هیچ‌گاه نمی‌توانیم فعالیت‌های هنری را تعطیل کنیم اما سعی داریم با رعایت موازین بهداشتی سلامت هنرمندان را به خطر نیاندازیم.

 

وی در خصوص برگزاری جشنواره سراسری تئاتر بومی تیرنگ با توجه به شرایط ویژه سال جاری گفت: شکل اجرای جشنواره سراسری تئاتر بومی تیرنگ به خاطر شرایط ویژه جامعه ناشی از شیوع کرونا دستخوش تغییر شد.

 

معصومی افزود: سال‌های گذشته جشنواره تئاتر تیرنگ با استقبال هنرمندان نمایشی سراسر کشور برگزار می‌شد و اتفاق تازه‌ی چند سال اخیر این رویداد افزودن بخش پژوهشی بوده که به‌عنوان ابتکار عمل در تیرنگ گنجانده شد.و امسال به‌ناچار از برگزاری اجراهای پژوهشی در استان معذوریم و در همین راستا ضمن قدردانی از شرکت‌کنندگان این بخش و عذرخواهی از این هنرمندان ارجمند، از باب احترام هدایایی برای آنان ارسال خواهیم کرد.

 

وی گفت: بخش نمایشنامه‌نویسی این جشنواره برگزار خواهد شد و آثار رسیده به دبیرخانه جشنواره به‌زودی داوری می‌شوند و اختتامیه آن نیز با رعایت پروتکل‌های بهداشتی مردادماه سال جاری اجرا خواهد شد.

 

معصومی در پایان بحث خود جشنواره تئاتر بومی تیرنگ را واجد قابلیت‌های بالایی عنوان کرد و ارتقای این رویداد را از سطح ملی به منطقه‌ای و کشورهای فارسی‌زبان از اهداف آتی حوزه هنری مازندران برشمرد.

 

به دنبال انجام فعالیت‌های عمیق هستیم

معصومی خاطرنشان کرد: حوزه هنری مازندران به دنبال انجام فعالیت‌های عمیق است و از اقدامات صرف تبلیغی دوری می‌کند البته باید به این نکته توجه داشت که آثار هنری برای دیده شدن نیاز به تبلیغات مناسب دارند.

 

وی به تشریح اقدامات و فعالیت‌های حوزه هنری مازندران در خصوص مقابله با کرونا پرداخت و گفت: حوزه هنری مازندران توانست با راه‌اندازی چالش «هیچ جا خونه آدم نمیشه» باانگیزه فعال‌سازی هنرمندان در راستای تولید آثار فرهنگی هنری و تأمین بخشی از نیازهای جامعه  به‌ویژه در فضای مجازی و همچنین تشویق همگان جهت ماندن در خانه، به‌رغم تعطیلات با همکاری مسئولان واحدهای خود فعالیت‌های گسترده‌ای را انجام دهد.

 

حضور در فضای مجازی

معصومی بابیان اینکه با لغو تمامی برنامه‌های فرهنگی و هنری به‌صورت حضوری و تعطیلی آموزشگاه‌ها و همچنین دورکاری پرسنل در مقطعی که ستاد ملی کرونا در نظر گرفته بود، فرصتی شد تا فعالیت در فضای مجازی بیشتر شود، اظهار کرد: حوزه هنری مازندران به دلیل استقبالی که هنرمندان بخش‌های مختلف در فضای مجازی نشان دادند، مسابقات متعددی را ازجمله در بخش هنرهای تجسمی، ادبی، فیلم، نمایش، عکاسی و ... تدارک دید که برخی از آن‌ها همچنان ادامه دارد.

 

وی، به ساخت کلیپ‌های کوتاه تصویری با همکاری نوازندگان کودک و نوجوان و سازهای بومی استان باهدف سرگرمی و دعوت به پویش «هیچ جا خونه آدم نمیشه» و «در خانه بمانیم» اشاره و بیان کرد: انتشار آثار هنرمندان سرشناس در کنار کارهای هنرجویان سبب شد تا هنرجویان علاقه‌مند بتوانند از تجربیات پیشکسوتان استفاده کرده به شناخت بیشتری از توانمندی‌های خود برسند.

 

معصومی از ساخت کلیپ‌های خوشنویسی و تذهیب هنرمندان برجسته، تشکیل گروه‌های مجازی تذهیب، هنرمندان تصویرگر، ساخت کلیپ‌های تصویری کوتاه از مجموعه عکس و نقاشی‌های هنرمندان، تولید پوستر مرتبط با کرونا در چند مرحله، آثار نقاشی کودکان و نوجوانان، راه‌اندازی اینستاگرام خانه عکاسان و تولیدات ادبی کارگاه ادبیات داستانی (نبض قلم) با محوریت پاسداشت مدافعان سلامت و همچنین انتشار گسترده آن‌ها در فضای مجازی، به‌عنوان دیگر فعالیت‌های این سازمان در ایام کرونایی با شعار «هیچ جا خونه آدم نمیشه» نام برد.

 

 

 

 

کد خبر 939257

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha