به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان جنوب، «منصور شریف» گفت: کشاورزان و باغداران باید نسبت به جلوگیری و کاهش خسارت آفتاب سوختگی درختان خصوصاً مرکبات پیشبینیها و تدابیر لازم را انجام دهند.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان افزود: به همین منظور کشاورزان و باغداران باید نسبت به احداث سایبان با توری های سایه انداز، استفاده و پاشش کائولین روی برگ درختان، تنظیم دور آبیاری و تامین رطوبت کافی باغ، تقویت درختان با کودهای پتاسه و کلسیم و همچنین خودداری از مصرف کودهای ازته در تیر ماه و ماههای گرم سال اقدام کنند.
وی خاطرنشان کرد: باغدارانی که متقاضی اجرای طرح سایبان بر روی درختان خود هستند می توانند با مراجعه به مراکز خدمات جهاد کشاورزی حوزه خود نسبت به تکمیل پرونده اقدام و از تسهیلات احداث سایبان استفاده کنند.
شریف تاکید کرد: در سال جاری با توجه به پیش بینی های هواشناسی در روزهای آینده با افزایش دمای هوا و احتمال وزش بادهای گرم، باغداران برای کاهش خسارت آفتاب سوختگی اقدامات لازم را انجام دهند.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان خاطرنشان کرد: در سال های اخیر تغییرات اقلیمی و پدیده گرمایش زمین و بروز خشکسالی های پیاپی و همچنین کاهش رطوبت محیط سرعت بیشتری پیدا کرده و این امر در بخش باغبانی موجب بروز عارضه خسارت به شکل آفتاب سوختگی اندام های هوایی درختان شده است.
وی در خاتمه عنوان کرد: از نیمه خرداد تا پایان تیر به دلیل وزش بادهای گرم و خشک و همچنین کاهش رطوبت و افزایش دمای هوا، اندام های هوایی درختان به ویژه مرکبات در برخی سال ها تا ۵۰% دچار خسارت شده و این امر موجب کاهش کمیت و کیفیت محصول مرکبات شده است.
منصور شریف گفت: کشاورزان و باغداران باید نسبت به جلوگیری و کاهش خسارت آفتاب سوختگی درختان خصوصاً مرکبات پیشبینیها و تدابیر لازم را انجام دهند.
کد خبر 938969
نظر شما