به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، «سید عباس صالحی» در ابتدای جلسه علنی امروز یکشنبه 25 خرداد ضمن ارایه گزارشی از وضعیت فرهنگی کشور گفت: نهاد کتابخانه ها 365 کتابخانه و پنج کتابخانه مرکزی در سال های گذشته ساخته است و در واقع این نهاد به باشگاه های فرهنگی و اجتماعی بر محور کتاب تبدیل شده است که صدها نشست کتابخوانی از جمله کتابخانه رضوی با بیش از یک میلیون شرکت کننده را برگزار کرده است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه نهاد کتابخانه ها در حال حاضر 35 پروژه در دست اقدام دارد که قطعا برای این اتمام این پروژه ها کمک مجلس را لازم دارد، گفت: نهاد کتابخانه ها هفت هزار و 400 پرسنل دارد که حقوق سالانه آنها در سال 99 بیش از 400 میلیارد است که اگر 50 درصد که به برخی از مجموعه ها داده می شود، بودجه این نهاد بیش از 500 میلیارد تومان است و این نهاد برای پرداخت حقوق پرسنل خود قطعا دچار مشکل خواهد شد.
وی با بیان اینکه گسترش حوزه کتابخوانی و اقتصاد نشر مورد توجه معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است، گفت: ما در حال حاضر 300 هزار عضو داریم و در واقع حوزه مروجان کتابخوانی و ارایه یارانه های فصلی به کتابفروشی را کمکی به اقتصاد نشر و کمکی به فضای کتابخانه های عمومی بوده است که از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی انجام شده است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به فعالیت های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حوزه های دینی گفت: فعالیت های وزارت فرهنگ در حوزه دینی از طریق سازمان اوقاف، سازمان حج و زیارت، کانون های فرهنگی و هنری مساجد کشور و معاونت قرآن و عترت انجام می شود. سال گذشته 55 جشنواره ملی و بین المللی قرآنی و 300 نمایشگاه قرآنی در حوزه معاونت قرآن و عترت برگزار شده است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به فعالیت های کانون های فرهنگی و هنری مساجد کشور تصریح کرد: کانون های فرهنگی و هنری مساجد با بیش از 25 هزار کانون و دو میلیون و 300 هزار عضو مشخص تحولی را در این حوزه ایجاد کرده است، طرح هایی از سوی این کانون ها در حال تعقیب است که در جای خود جای تشکر دارد.
وی با اشاره به اجرای طرح فهما توسط کانون های فرهنگی و هنری مساجد کشور گفت: در این طرح سعی شده است که ایده های برتر و کانون های برتر خودشان را عرضه کنند و باید بگوییم با بیش از دو میلیون و 300 هزار عضو مسجدی که در حال حاضر در این کانون ها فعالیت دارند، لرصت های قابل توجه ای در این عرصه ایجاد شده است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: کانون های فرهنگی و هنری مساجد 25 سال فعالیت داشت که ظرف یکی دو سال گذشته اساسنامه آنها در شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب و این کانون ها تبدیل به ستادی برای استقرار فعالیت های مسجد شدند.
صالحی با اشاره به فعالیت های سازمان اوقاف گفت: سازمان اوقاف هشت هزار بقعه را در حال حاضر در کشور مورد شناسایی قرار داده است که این مجموعه ها پایگاه های فرهنگی و اجتماعی هستند و خوشبختانه سازمان اوقاف با شرکت های دانش بنیان نیز ارتباطات خوبی در بحث احیا و مصارف اوقاف برقرار کرده است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه سازمان حج و زیارت در چند سال اخیر در برگزاری حج عزت مندانه فعالیت های مشخص و مکشوفی داشته است، گفت: سازمان امور خیریه جایگاه خوبی را در این دوره با توجه به مجموعه فعالیت هایش داشته است که امیدواریم این فعالیت ها و این تلاش ها ادامه داشته باشد.
صالحی با اشاره به مجموعه فعالیت های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حوزه هنری گفت: در حوزه هنری هم در حوزه معاونت هنری و هم سایر حوزه ها رویدادها و اتفاقات قابل توجه ای داریم، شبکه شهرهای خلاق با ثبت نام 266 شهر راه اندازی شده است که در این شبکه هر شهری در یک رشته و یا چند رشته جایگاه خودش را پیدا می کند و شهرهایی که در آن رشته قرار می گیرند، باید تمام تلاش برای آنها انجام شود که از نظر زیرساختی مورد حمایت قرار گیرند و در واقع این اقدام این امکان را فراهم می کند که شهرها جایگاه خودشان را از نظر سبقه هنری پیدا کنند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به فعالیت های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حوزه سینما گفت: ما در حوزه سینما تحولاتی را در مورد اقتصاد سینما و فضای سینمایی شاهد هستیم. در سال گذشته 265 جایزه بین المللی سینمای دریافت کرده است و در حوزه گسترش فضای سینمایی نیز ما پیشرفت های قابل توجه ای در استان ها داشته ایم.
وی با بیان اینکه رسانه به عنوان مکمل خدمات اجتماعی مورد توجه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است، گفت: ما در فضای رسانه برای افزایش بیمه خبرنگاران، کاهش زمان دریافت مجوز رسانه ها فعالیت های قابل توجه ای داشتیم. سازمان خبرنگاری جمهوری اسلامی ایران «ایرنا» به عنوان سازمان وابسته به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی فعالیت های قابل توجه ای داشته است.
وی با اشاره به فعالیت های وزارت ارشاد در حوزه فضای مجازی گفت: 72 اقدام در مرکز فضای مجازی مورد تاکید قرار گرفته است، استارت آپ های حوزه فرهنگ و هنر نیز مورد توجه جدی قرار گرفته اند.
صالحی با اشاره به فعالیت های این وزارتخانه در حوزه بین الملل تصریح کرد: سازمان فرهنگ و ارتباطات با حدود 70 الی 80 رایزن و نمایندگی فعالیت های قابل توجه ای داشته است، 37 برنامه مبادله فرهنگی با کشورهای دیگر امضا کرده است، 26 سند در دست اقدام دارد، برنامه هایی را در قالب هفته های فرهنگی، روزهای فرهنگی و گفت و گوهای فرهنگی برگزار کرده است و در سال گذشته 80 گفت و گوی دینی و نشست بین ادیان از طرف این سازمان برگزار شده است. علاوه بر این اعزام مبلغان و ادیان و گروه های دیگر را نیز این سازمان مورد توجه قرار داده است.
وی با بیان اینکه ما معتقدیم ایران فقط تهران نیست، گفت: در سال های اخیر با مبنا قرار دادن 20 درصد بودجه به استان ها و افزایش سالانه آنها توجه خاصی به استان ها در حوزه فرهنگ و هنر شده است، 244 هزار فعالیت در استان ها در حوزه های فرهنگی و هنری و دینی را شاهد بودیم.
وی با تاکید بر اینکه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شفافیت بودجه ریزی عملیاتی را در سال های اخیر اجرایی کرده است و مرحله به مرحله در حال پیشبرد آن است، گفت: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با شیشه ای کردن و آینه ای کردن هزینه ها و خدمات به عنوان نگاه پیش تازانه در این عرصه پیش می رود.
صالحی با تاکید بر رویکرد هوشمندسازی در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: بیش از 130 مجوز و شبه مجوز که در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بوده است به 36 مجوز تقلیل پیدا کرده است و تا پایان شهریور ما 36 خدمت را در این فضا و این سامانه ها انجام می دهیم و این امکان را پدید می آورند که از پنجره واحد کل خدمات وزارت ارشاد بدون مراجعه مستقیم انجام شود.
صالحی گفت: شفافیت و دولت الکترونیک در گام و مدیریت هوشمند در گام دوم در فعالیت ها مورد تاکید ماست چرا که معتقدیم این مجموعه باعث ارایه خدمات به صورت وان تر می شود و زمینه احتمال فساد و بی عدالتی را نیز به حداقل می رساند.
وی در پایان با اشاره به تشکیل مجلس یازدهم گفت: امیدواریم در ادامه راه دولت شاهد تعامل بین مجلس و دولت باشیم و با کمک شما نمایندگان ملت بتوانیم گام موثری در حوزه فرهنگ کشور برداریم./
نظر شما